SpotOn marts ’22: Frederik Flyvholm – et opgør med moderne rapmusik

Del på Facebook

I marts udgave af SpotOn medvirker Frederik Flyvholm. Frederik – måske bedre kendt som Flyver – er aktuel med sin debutsingle med tilhørende musikvideo. Musikvideoen kan ses umiddelbart efter interviewet.

Kan du give os en kort præsentation af Flyver?

Det nyeste skud på den danske rap scene. Jeg står for at holde de traditionelle værdier i genren i live, hvorfor jeg altid laver 3 vers, ikke bruger autotune og holder tingene 100% ægte!

Hvad inspirerer dig til indholdet i dine tekster?

Min inspiration kommer fra mine oplevelser i mit liv og min måde at se den på. Jeg vil gerne give lytteren noget at tænke over, og derfor hører du mig heller ikke snakke om materialistiske ting i mine tekster. Jeg vil hellere sætte fokus på de dybere ting i livet, som i min debutsingle hvor budskabet bl.a. er at man skal lukke larmen ud og tro på sig selv.

Hvorfor blev det rapgenren, du kastede dig over?

Rap genren har altid fulgt mig igennem livet. Jeg er født sidst i 90’erne og er derfor vokset op med store hits som 50 Cent’s ’’In Da Club’’ eller Niarns ’’Dobbelt A’’ og det er den type musik jeg stadig nyder at lytte til.

Men de sidste par år er der sket noget i genren jeg ikke bryder mig op. Det er blevet alt for poppet, der bliver brugt alt for meget autotune og ægtheden er væk. Så nu har jeg taget sagen i mine egne hænder og prøver at få rappen tilbage på rette spor.

Har du nogen forbilleder indenfor hiphopkulturen?

Mine forbilleder i rap er helt klart fra den ældre generation. Jeg synes de skrev meget bedre dengang og musikken lød genneralt bedre. Det meste musik jeg hører er fra USA, derfor laver jeg både en top 3 over dansk og amerikansk. Det er uden rækkefølge:

Dansk. Niarn, LOC, Jokeren.

Amerikansk. 50 Cent, DMX, 2pac.

Folk har taget godt imod “Hallo” – er der flere projekter i støbeskeen?

– Opbakningen for min debutsingle ’’Hallo’’ har været over alt forventning. I skrivende stund er der knap 5000 visninger på youtube på 3. døgn. Det må siges at være over gennemsnittet ved selvstændige udgivelser i Danmark. Det har bare givet mig blod på tanden til endnu mere, og derfor er jeg selvfølgelig allerede i gang med opfølgeren. Den er skrevet, nu skal den bare indspilles og laves video til. Forventer den udkommer i start maj.

Vi takker Flyver for sin medvirken – og ser frem til at høre mere fra den unge rapper fra Skagen.


Se tidligere udgaver af SpotOn her.

Læs også