SpotOn April ’22: Sanne Munk Jensen – prisvindende forfatter fra Skagen

Del på Facebook

I denne måneds udgave af SpotOn har vi fået forfatter Sanne Munk Jensen i tale.

Sanne modtog for nyligt Ordkraftsprisen – og så er hun fra Skagen!

Kort introduktion – hvem er hende der Sanne?
42 år, forfatter, oprindeligt skawbo men bor nu på Vesterbro i København, mor til to, bonusmor til to, elsker solskin, hvidvin og Vesterhavet, gerne i kombination, skriver ungdomslitteratur og næsten altid med fokus på unge menneskers rettigheder til at være dem, de er, og med et ønske om at vise dem, at de aldrig er alene. Utrolig dårlig til matematik men god i et køkken og faktisk også en ret okay billist.

Man kan tage en pige ud af Skagen, men er der stadig lidt Skagen tilbage i pigen?
Meget! Jeg deler kontor med min gamle barndomsveninde – arkitekt Lise Kassow – så der bliver snakket rægti’ maje skawsk og rigtig meget om Skagen. Og så føles det også stadig som at komme hjem, når jeg kører på det sidste lange stykke gennem Hulsig Hede. Skuldrene sænker sig ligesom. Sådan tror jeg altid, jeg vil have det.

Hvad er dit tilhørsforhold til Skagen i dag?
Min mor bor der stadig med sin mand, og jeg har også enkelte veninder, der er blevet boende – og dem nyder jeg selvfølgelig alle sammen at besøge. Som ung var det helt klart sjovest midt i juli, men nu er gladest for at være der i ydersæsonerne, når pulsen i byen er lidt mere rolig, og vejret lidt mere vildt.

Hvornår, hvordan og hvorledes endte du som forfatter?
Jeg var så heldig at have en dygtig dansklærer, der spottede, at jeg kunne skrive, og som bakkede mig op i det. Udover hende turde jeg ikke sige til ret mange, at det lige var forfatter, jeg gerne være, for jeg havde hørt, at det var rigtig svært, men da jeg var 19 år, prøvede jeg alligevel at skrive en bog, bare for at se, om jeg kunne – og så blev den udgivet. Og det gik endda godt. Og så skrev jeg en til. Og sådan er det sådan set fortsat. Jeg har altid gjort mig helt sindssygt umage, men jeg har aldrig følt, at jeg har skullet sparke en dør ind noget sted; jeg synes tværtimod, at de er blevet åbnet, og at jeg er blevet inviteret pænt indenfor.

Kan du løfte sløret for kommende projekter/udgivelser?
Jeg er lige udkommet med romanen Au Pair, som jeg har skrevet sammen med Kim Fupz Aakeson. Derudover er jeg i gang med redigering af Sarah Engells og min næste roman, som er en efterfølger til Tag Gaden Tilbage, der foregår i Hirtshals. Glenn Ringtved og jeg er også gået i gang med en efterfølger til vores fællesroman Dig og mig ved daggry, og så har jeg en solo-roman, som jeg researcher til i øjeblikket. Gennem de seneste år har jeg også skrevet en del børne-tv og skriver lige nu på en hel masse nye afsnit til Børste, der er animationsserie til de allermindste på Ramasjangs nye platform, Minisjang.

Billederne i artiklen er taget af HEIN Photography

Læs også