Cava eller Champagne Demi-Sec: Cava og champagne er ikke kun til fejringer. En semi-sec cava, der er lettere sød i smagen, fungerer godt med dessertsklassikere som crème brûlée eller nøddekage. Prøv f. eks Miquel Pons Reserva Semi-Sec, den perfekte kompagnon til dessert.
Hvad passer godt til champagne?
- Brødstænger med en dip, måske en oliventapenade.
- Chips eller popkorn.
- Hårde oste, som pecorino eller cheddar.
Hvilken kage passer til champagne?
Ifølge Nina Harvey er en demi sec champagne det bedste valg til bryllupskagen, da de brusende bobler har en meget fin afstemt sødme, der går rigtig god til den søde bryllupskage – uanset om du er til en fyldig chokoladekage eller en lettere variant fyldt med bær.
Hvilke snacks serveres til champagne?
- Ost og charcuteri. En klassisk kombination, som altid fungerer godt til champagne, er en lækker oste- og charcuteri-tallerken. ...
- Østers. ...
- Laks og røget fisk. ...
- Mini-croissanter eller butterdejsstænger. ...
- Pinjekerner. ...
- Kaviar. ...
- Tarteletter/tartlets med fyld. ...
- Frugt og bær.
Kan man drikke champagne til dessert?
Champagne til dessert
Lad champagnen stå, når den søde dessert kommer på bordet. Dens sødme kan let stjæle noget af den gode smag fra champagnen. Insisterer du på champagne til desserten, så gå efter den søde doux eller til nød en demi-sec.
Champagne: Sådan vælger du den rigtige
Hvilken frugt passer til champagne?
Frugt og Bær - Champagne og jordbær er en klassisk kombination, mange holder af. Og ikke uden grund; den naturlige blanding af syre og sødme passer perfekt til de fleste Champagner. Frugter med sten, som blommer, eller ferskener kan også bruges til at fremhæve en god Champagne.
Hvad kan man drikke til dessert?
Dessertvin bør matche dessertens sødme. Moscato, Riesling og Vin Santo er ideelle til frugtige og lette desserter, mens en kraftigere Pedro Ximénez passer til mørkere og fyldigere søde retter. Hvilken vin passer til chokoladekage? Chokoladekage kræver en vin med dybde og sødme.
Kan man drikke champagne til tapas?
Absolut! Champagne går faktisk forbløffende godt sammen med mange forskellige typer tapas. Boblerne og aciditeten i champagnen kan fungere som en slags palate cleanser, der renser munden mellem de forskellige smagsindtryk.
Hvad spiser man til Bollinger champagne?
Bollinger Champagne passer perfekt til festlige lejligheder eller som aperitif. Skal du lave mad finder du et godt match i skaldyr, fjerkræ, fede fisketyper, trøfler og svampe.
Kan man drikke champagne til suppe?
Hæld lidt champagne i hver portion suppe ved servering, og har du poppet en hel flaske, kan du drikke resten til.
Hvilket glas er bedst til champagne?
Tulipanformede glas – til aroma og fylde
Tulipanglasset har en bredere skål og en smal top, hvilket er ideelt til at fange og koncentrere champagnens aromaer. Fyld kun glasset op til det bredeste punkt, så du får det bedste ud af både smag og duft. Dette glas giver en mere intens oplevelse af champagnen.
Hvad drikker man til tiramisu?
For at finde den perfekte vin til tiramisu, bør du overveje dessertens balance mellem sødme og bitterhed. En dessertvin som Vin Santo eller en Ruby Port kan fremhæve tiramisuens mandel- og kaffeagtige noter med deres komplekse sødme.
Kan man bage mazarinkage dagen før?
Den søde og svampede mazarinkage er perfekt sammen med de let-syrlige solbær. Mazarinkagen er nem og hurtig at bage, og du kan bruge både friske eller frosne solbær. Kagen kan sagtens bages dagen i forvejen eller fryses ned – hvis du altså kan holde fingrene fra den.
Hvordan serverer man champagne?
Den optimale serveringstemperatur for en flaske champagne er 8-10 grader. Det er ved denne temperatur, at aromaerne kommer bedst til sin ret. Læg den derfor gerne på køl og tag den frem igen 15 minutter inden, den skal serveres. Dermed skulle du gerne ramme den perfekte temperatur.
Hvad serverer man til prosecco?
Prosecco er den perfekte allround-vin, der altid kan nydes – og den fungerer især godt som aperitif, til lette måltider eller i en klassisk Aperol Spritz. Personligt synes jeg, at prosecco virkelig skinner sammen med frisk frugt, lette salater, skaldyr og cremede oste.
Hvad spiser man til rose champagne?
Retter med pasta og svampe eller fjerkræ går rigtig godt i spænd med en frisk champagne lavet på mørke druer som f. eks. pinot. En roséchampagne kan også være en fordel, da de er godt til at balancere federe sauce såsom i en carbonara.
Er Bollinger god champagne?
Champagne Bollinger er et af de mest respekterede vartegn for kvalitet og luksus, og husets track-record for konstant topkvalitet er uden sidestykke. Bollinger er den fremmeste eksponent for Pinot Noir-druen i Champagne.
Er det sundt at drikke champagne?
Et andet studie fra the University of Reading har konkluderet, at “to glas champagne om dagen kan være godt for både hjerte og blodcirkulation, hvilket reducerer risikoen for hjerte-kar-sygdomme og hjertestop.”
Hvad er forskellen på champagne og bobler?
Champagne – kongen af bobler
Champagne er en mousserende vin, men ikke alle mousserende vine er champagne. For at en vin kan kaldes champagne, skal den: Komme fra Champagne-regionen i Frankrig. Laves efter den traditionelle metode (Méthode Traditionnelle), hvor vinen gennemgår en anden gæring på flasken.
Hvor lang tid kan en åben champagne holde sig?
Når champagne eller mousserende vin åbnes, er det altid bedst at drikke det hele. Har der været tale om en festlig begivenhed, og der stadigvæk bobler fra mousserende vine, kan man nyde boblerne tre til fem dage efter du har sprunget proppen – hvis det opbevares korrekt.
Hvilken champagne til laks?
Blanc de Blancs champagne passer godt til røget laks, røde skaldyr, grillet kylling, fisk, bløde oste og lyst kød. Blanc de Noir champagne serveres godt til stegt fisk, røget kød, svampe og modne oste.
Hvilken rose til tapas?
Rosévin til tapas
Den passer især godt til lyst kød, vegetariske retter, de fleste oste og milde krydderier. Prøv en spansk Rosado eller en rosé fra Provence med den rette balance mellem frugtighed og friskhed.
Hvilken champagne til dessert?
Til dessert og søde sager er det vigtigt ikke at servere en tør champagne, da den søde dessert vil få en brut (tør) champagne, til at fremstå meget syrlig. Derfor anbefales en sødere champagne. Det søde i desserten, vil matche det søde i champagnen, og sammen virker matchet harmonisk.
Hvornår drikker man Moscato?
Frugtig, sød og perlende vin
Et andet spændende og mere boblende vin valg, vil være at drikke en italiensk Moscato til desserten. Denne mousserende vin passer rigtig godt til mange slags desserter, herunder is. Her kan man i øvrigt tillade sig at tage et ekstra glas, den den kun indeholder 6,5% alkohol.
Hvad drikker man til cheesecake?
- Hvidvine: Let søde eller halv-tørre såsom Riesling og Moscato kan spille godt sammen med ostekagens lette tekstur.
- Rødvine: Tørre, frugtige vine som Pinot Noir kan skabe en interessant kontrast uden at overmande dessertens smag.