Bestyrelsesformand Jens Sømand Larsen takker af

Del på Facebook

Kære alle medlemmer, trænere, frivillige og bestyrelse.

Ja, så gik der endnu et år, hvor vi er nu godt på vej væk fra pandemien, som har givet Skagen Idræts Klub og samfundet store udfordringer. Klubben er kommet godt i gang og efter mange måneders nedlukning var vi så heldige at kunne få lov til at åbne for udendørstræning. Vi fik en del nye fodboldglade medlemmer og den udvikling forsætter igen i år. Takket være stærke trænerkræfter, som brænder for sin trænergerning. Dejligt!

Fremgangen i medlemstallene ses især på ungdomssiden og det er særligt positivt, når vi kigger på børnetallet i Skagen, der har været faldende igennem flere år. Jeg fornemmer og håber på, at de unge så begynder at vende hjem til byen igen efter endt uddannelse. Byen og virksomhederne har brug for jer.

Vi har et utroligt godt trænerteam i klubben, der hver uge sikrer god og solid træning for byens børn og unge – de har alle en stor rolle i medlemstilgangen.

Desværre er der udfordringer på herresenior, men mon ikke det skal lykkes de gode folk, vi har her, at få den afdeling til at køre igen.

Jeg vil gerne takke jer for jeres del af arbejde i klubben, Tak.

Mini Skawcup. 

Årets udgave af Mini SkawCup blev afviklet med stor succes. I alt var der 120 hold i aktion.

Der var deltagende hold fra hele Nordjylland, samt hold fra både København og Fyn, som boltrede sig på vores velplejet anlæg. Hvor vejret heldigvis viste sig fra den fine side.

Det er utrolig dejligt af følge den lille gruppe, som står bag Mini SkawCup. Trods det, at de har fuldtidsarbejde, er trænere for både et og to hold, spillere, kampfordeler og ellers er alm. frivillig i klubben, har de alligevel tid og overskud til at få cuppen gennemført. Tusind tak for det!

Et frivilligt arbejde som dette er essentielt for en klub som vores, hvis vi skal holde den fine standard – et arbejde, der er med til at sikre en flot indtjening til klubben og især ungdomsafdelingen.

Fonden/anlæg

Vi har sagt farvel til Theis som vores stadioninspektør. Theis har valgt at prøve kræfter med Danmarks største fodboldstadion. Flot at komme fra lille Skagen og ind på den helt store scene, og jeg må sige, at han har fået prøvet hans kræfter an. Jeg håber så inderligt at det lykkes for ham – det har han om nogen fortjent.

Sammen med Theis mistede vi også Benedicte. Benedicte var med i implementeringen af en bedre model for cafeteriet end hidtil, og hendes ideer om udformningen fra cafeteria til cafe var sublim. Desværre kom der en pandemi i vejen for hendes forsøg, så vi kom aldrig helt i mål. Vi må håbe, at der kan findes en anden løsning for at cafeen kan åbne igen.

Fonden for Skagen Stadion har først på året ansat Torben Jespersen, som tiltræder stillingen som daglig leder på Skagen Stadion. Mange af jer har måske allerede hilst på Torben – en utrolig behagelig fyr. Torben kommer med en bred og mangeårig erfaring indenfor sportens verden. Han har mange gode ideer til udvikling af Skagen Stadion, men vil også kunne hjælpe klubben med at løse forskellige opgaver. Torbens primære opgave er dog fortsat at pleje og vedligeholde vores flotte anlæg. Torben har hjælp af Jan, som har været i arbejdsprøvning på Skagen stadion under Thies, så han har fået en masse erfaring og viden. Derudover har de hjælp af Alex som er uddannet greenkeeper. Han har stillet sin viden til rådighed overfor Skagen stadion. Velkommen til jer alle!

Vi er nu også kommet i mål med vores opgradering af bane 1.  Det har været et kæmpe stykke arbejde, og ikke helt uden problemer. Nu står den helt skarpt og alle vores hold skal gerne have den fede oplevelse at spille på bane 1.

Næste opgave ligger i at klubbens rækværk skal fornyes – dette kunne jo måske godt ligge som et stykke frivilligt arbejdet.

Landskampen.

I forbindelse med klubbens jubilæum var vi heldige at få tildelt en ungdomslandsholdkamp.

Det var en lidt for stor opgave at ligge i klubbens bestyrelsen og heldigvis kom der folk udefra og tilbød deres hjælp; Jan R. Jensen og Christian Mose Sørensen stillede begge deres ekspertise og gode overblik til rådighed, Fonden og mange frivillige i klubben trak i arbejdstøjet, hvilket resulterede i et flot arrangement for spillere, officials, tilskuere mm. Dette beviser, at ved samarbejde kan klubben/byen løfte selv de største opgaver, men det kræver at der står frivillige til at hjælpe.

Frivilligheden er og skal være det bærende element i en klub som Skagen Idræts Klub og hvis ikke vi hjælpes ad, så kan det på sigt blive svært at opretholde aktivitetsniveauet og standarten. Frivilligheden skal bære denne klub lige som det har været igennem mange år, det er vigtigt at klubben står sammen om at løse opgaverne.

Dette bliver så min sidste formands beretning, da jeg har truffet et af de sværeste valg igennem længere tid. I lang tid har jeg følt, at der skulle noget ekstraordinært til for at fastholde og udvikle klubben. Vi har forsøgt med de evner som vi havde, at få nye kræfter ind i såvel bestyrelse som udvalg, for herigennem at få ny energi og ideer ind.  Jeg har selv været rundt i krogene og spørge den ene og anden for at få besat posterne. Det er ikke lykkes mig at overbevise forældrene til de børn der spiller fodbold, vigtigheden i at bidrage til fællesskabet. Det må jeg tage på min kappe og derfor tager jeg også konsekvensen af det. Der skal nyt til og jeg håber med denne beslutning, at I som har børn der spiller fodbold nu, ser alvoren og tager et medansvar. Jeg håber der sidder en gruppe af personer, som ser nødvendigheden i at få samlet en flok gode personer, som sammen med Louise og Morten vil løfte klubben videre. Jeg håber så at den nye bestyrelse fortsat vil drive SIK med sund fornuft. Sikre at de penge vi har går til så mange som muligt og at SIK fortsæt er til for bredden, at vi taler pænt om og til hinanden og behandler hinanden med respekt. En respekt for, at vi hver især har påtaget os en opgave og som vi løser efter bedste evne til gavn for vores medlemmer. Det er dyder som har bragt SIk til hvor den er i dag. Dyder som de tidligere bestyrelser blandt andet var foregangsmænd for og som mange formænd efterfølgende har drevet klubben efter. De vil og ville elske at vi fortsætter denne linje.

Klubbens DNA er bredden og fællesskabet. Fortsæt med at kæmpe for det uanset hvilken udfordringer I må møde undervejs, for så fastholder vi det som SIk er skabt for.
Jeg stikker ikke halen mellem benene, jeg giver blot klubben en mulighed for at få ny energi og kræfter ind i en erkendelse af at der skal ske noget nyt. Jeg tog formandsposten selvom jeg ikke synes den lå til mig, det gjorde jeg fordi der ikke var andre og jeg har ikke fortrudt det et eneste sekund. For klubben har givet mine børn, Karina og jeg selv så meget og vi ville gerne give lidt igen. Det håber jeg så nu at andre også vil overveje. For grundlæggende er der mange gode oplevelser ved at være med i sådan et fællesskab.

Med disse ord takker jeg for et godt samarbejde hele vejen rundt og ønsker SIK alt det bedste fremover.

Jens Sømand Larsen

Læs også