Årsberetning fra ungdomsudvalget v/Louise Gajhede

Del på Facebook

Året 2021 blev igen et år præget af Covid-19, med skiftende restriktioner og aflysninger af kampe. Vi havde dog efterhånden vænnet os til, at det var et vilkår for at samles omkring sporten, og det er min klare oplevelse, at vi formåede at få det aller bedste ud af det spillerum, der var til rådighed.

Og det takket været vores ihærdige, hårdtarbejdende og omstillingsparate trænerstab, der i den grad så muligheder frem for begrænsninger.

Vi startede 2021 med endnu en nedlukning, aflysning af skolernes fodboldturnering og DBU’s indendørsturneringskampe, men heldigvis definerede denne start på året ikke resten af 2021.

I starten af marts blev der lukket op igen, selvfølgelig med et hav af restriktioner, men glæden over at blive lukket ud på græsset/banerne overskyggede de til tider lidt uforståelige regler.

Trænerne der året før havde påbegyndt DBU’s B1 træneruddannelse, som var købt hjem til klubben, fik lov til at afslutte uddannelsen i starten af maj. Stort tillykke til jer 5 dygtige trænere her i klubben, som sammen med trænere fra andre nordjyske klubber, gennemførte B1 uddannelsesforløbet, som jeg med egne øjne så, at man bestemt ikke kom sovende til.

Forårssæsonen blev afviklet, under omstændighederne, nærmest normalt. Nogle kampe blev aflyst pga. smitte, hvor andre måtte en tur i karantæne, fordi de havde spillet imod spillere, der var smittet – det var nogle gange lidt op ad bakke, men igen, stor ros til vores trænere, som på bedste vis førte vores medlemmere og forældre igennem perioden på sæsonen på bedste vis.

DBU fodboldskole blev afviklet i uge 28 med over 100 deltagere. Som altid er SIK spillerne flot repræsenteret denne uge, men også feriegæster, der til dagligt spiller i andre klubber omkring i Danmark, melder sig til. Fodboldskolen er og bliver et tilløbsstykke for de yngre årgange, og derfor vælger SIK forsat at investere i dette, særligt for vores yngre medlemmernes skyld.

Efterårssæsonen blev skudt i gang med afviklingen af Mini Skawcup i august, med 120 deltagende hold og 2500 spillere og tilskuere på anlægget den weekend. Endnu engang blev den gennemført efter alle ”corona-kunstens-regler”. Stor respekt til folkene bag Mini Skawcup, der igen havde stor succes med at arrangerer og gennemføre et fuldt tilmeldt og veltilrettelagt cup, for såvel vores egne mikro – og ungdomshold, samt mange andre udenbys klubber. Tak for indsatsen til alle de frivillige, der hjalp til – det er en fornøjelse, når vi i fællesskab kan skabe gode fodboldoplevelser for så mange på vores anlæg.

I september fik vores medlemmer endnu en på opleveren, da U17 landskampen blev spillet på vores flotte stadionbane. Unge spillere i klubben fik chancen for at melde sig til som bolddrenge og piger, og det var ikke en opgave, som de var lang tid om at melde sig til. De klarede opgaven flot, og fik stor ros af DBU efter kampen.

Efterårsturneringen blev afviklet og flere hold tog ud, og deltog i stævner rundt omkring i det nordjyske. Ved sæsonens afslutning inviterede SIKs Venner alle ungdomshold på Burger og bowling. Tak til Vennerne for et rigtig godt arrangement, hvor trænere og spillere også fik muligheden for at hygge sig sammen uden for banen.

Vintermånederne i SIK er ikke lig med spillepause. Alle hold har muligheden for at holde sig i gang, og bruge byens haller til træning. Flere hold var denne vinter ligeledes tilmeldt DBU’s indendørsturneringer. Her gjorde særligt et hold sig ekstra bemærket, da de spillede sig hele vejen til Jyske Mesterskaber i Ribe. Det blev til en flot 4. plads til U14 drengene, en præstation vi i SIK er stolte af. Godt gået drenge og Peter.

Afslutningsvis vis vil jeg endnu engang benytte lejligheden til at takke alle vores frivillige og dygtige trænere. I fortjener al den anerkendelse og ros I kan få for jeres indsats. Tak for jer og det store stykke arbejde I ligger i jeres trænergerning, for jeres spillere, for klubben og fællesskabet. Vi ved, at sådan nogle som jer ikke hænger på træerne.

Frivilligheden lider generelt i Danmark, og det mærker vi også i vores klub. Det er blevet svære at rekruttere trænere og frivillige til andre klubopgaver. Frivilligheden er den største og vigtigste ressource i foreningslivet – uden frivillige ingen klub. Derfor er det så vigtigt, at vi værdsætter og respekterer hinanden, og alle vores frivillige i SIK, uanset position og funktion, så de oplever, at den tid og de kræfter, som de bruger i vores forening, er meningsfuld og værdsat.

I UU ser vi frem til et forsat positivt samarbejde med både trænere, ledere, bestyrelse, Vennerne, vores Stadioninspektør, Fonden og alle andre, der har tilknytning til SIK.

Louise Gajhede

Læs også