Udsigt til endnu et rekordår for turismen

skagen billede fra højen
Del på Facebook

Sidste år blev alle rekorder slået mht. antal af overnatninger i Danmark, da hele corona scenariet gjorde det umuligt at rejse rundt om i verden.

Coronaen er væk – men turisterne kommer stadig

Frygten for at turisterne efter genåbningen skulle vælge udlandske feriedestinationer er blevet gjort til skamme – måske med en lille hjælpende hånd fra Putin og stigende inflation.

I Region Nordjylland topper Frederikshavn Kommune listen med overnatninger, hvor der i årets første 4 måneder har været en stigning på omkring 25.000 til over 130.000 overnatninger fordelt på hoteller og feriecentre, feriehuse og campingpladser. Vores forsigtige gæt er, at en overvejende del af disse har tilbragt sin ferie i Skagen.

Forventer norsk invasion

Norge er havnet i en lidt uheldig situation, som er meget gunstigt for turistindustrien i Danmark. I landet har man i øjeblikket svært ved at få nyt pas – Norges såkaldte paskrise. Det betyder at op mod 500.000 nordmænd ikke vil kunne nå at få nyt pas inden sommersæsonen er omme.

Den gode nyhed i den forbindelse er dog, at Danmark ikke kræver pas fra nordmænd, hvilket gør Danmark til et af de eneste steder nordmænd uden pas kan besøge.

Læs også