‘Toppen af Danmark læser’ tilføres over en halv million kroner

Del på Facebook

Projektet ’Toppen af Danmark LÆSER’ i Frederikshavn Kommune har fået del i Slots- og Kulturstyrelsens nye BOGglad- pulje.

I finansloven er der afsat 25 millioner kroner til at styrke børns møde med litteraturen og derfor har man fra centralt hold oprettet puljen BOGglad, hvor biblioteker og kommuner har kunnet søge om nye bogsamlinger til dagtilbud, SFO’er og klubber.

I Frederikshavn Kommune har Biblioteket indgået et samarbejde med samtlige kommunale og private SFO’er om projektet ’Toppen af Danmark LÆSER’, der skal styrke glæden og lysten til at læse blandt børn i alderen 6-9 år.

‘Toppen af Danmark LÆSER’ er et nyt projekt, der ligger i forlængelse af det netop afsluttede projekt ’ Den levende Litteratur’, hvor tre SFO’er og biblioteket i to år har arbejdet med at gøre litteraturens verden legende og levende for og med børnene. Dette samarbejde har været særdeles positivt og skal nu videreudvikles med et tilbud til alle SFO’er i Frederikshavn Kommune.

Projektet støttes med 576.000 kr. fra BOGglad puljen og støtten skal gå til at sikre alle børn fri og lige adgang til litteraturen ved at skabe lokale bogsamlinger ude i de enkelte SFO’er af høj kvalitet samt udvikle idéer og redskaber til at understøtte læselysten i tæt samarbejde mellem de enkelte SFO’er og biblioteket.

’Toppen af Danmark LÆSER’ skydes i gang i begyndelsen af 2022.

Læs også