Sådan er planen for udrulning af fjernvarme i Skagen

Del på Facebook

Det kommer nok ikke bag på mange, at det er blevet væsentlig dyrere at være dansker. Inflationen er med raketfart steget til vejrs, og en af grundene hertil er blandt andet de meget høje energipriser.

Husstande med gasfyr er især hårdt ramt. Ifølge Dansk Industri ligger prisen i gennemsnit omkring 650% højere i 2022 end året før. Det kan mærkes på pengepungen – og derfor er efterspørgslen på fjernvarme også steget markant.

Store dele af Skagens parcelhuskvarterer er ikke tilsluttet byens fjernvarme net, og der er stadig lange udsigter for store områder.

Tryk her for at se, hvor der mangler fjernvarme i Skagen.

Næste område bliver nordbyen

Man forventer i løbet af 2022 at få tilsluttet omkring 100 nye husstande til fjernvarmen. I første omgang bliver det andelsboligerne på Frejasvej samt Odinsvej. Arbejdet påbegyndes 1. oktober. I løbet af efteråret er det også planen at Rolighedsvej og Fænøvænget kommer med.

Næste år fortsætter udrulningen af fjernvarmenettet med fuglekvarteret langs Skarpæsvej, samt “træ-vejene” ved Nordmarksvænget. Ved førstenævnte område er flere beboere på Rønnevej, Glentevej og Fasanvej allerede konverteret fra naturgas til fjernvarme.

Man forventer at nå ud til den østlige del af Skarpæsvej – området ved Jens Væversvej, Bertelsvej, Fyrbrovej og Hvidefyrvej – i løbet af 2024.

I følge Skagen Varmeværks direktør Thomas Rasmussen er Skagen Varmeværk ved at færdiggøre en masterplan for udrulning af fjernvarme i den resterende del af byen

Lange udsigter for Skagens største boligområde

Som man kan se på overstående link – er der allerede lagt fjernvarme på Lingbanke og ved de nye huse/byggegrunde ved Lille Skagen. Resten er det store område boligområde ved bankerne mangler – og som det ser ud på nuværende tidspunkt, er det stadig uklart, hvornår fjernvarmen kan udrulles der.

Vi har spurgt Thomas Rasmussen ind til planerne, og på nuværende tidspunkt fortæller han:

“… vores planer er ikke så konkrete endnu, men vi regner med at se på mulighederne for fjernvarme på Bogøvej og Fænøvej i 2025. Vi vil også gerne ud på Bankerne, men vi er ikke så langt med planerne endnu, at jeg kan sætte årstal på.”

Thomas forventer umiddelbart ikke, at fjernvarmen kommer helt ud til Højen.

Et fjernvarmenet bliver selvfølgelig ikke lagt natten over, og der er altså umiddelbart lange udsigter til fjernvarme – især i bankekvarteret. Og med den nuværende verdenssituationen ser de høje gaspriser desværre ud til at fortsætte længe endnu. Der er naturligvis mange alternativer til gas foruden fjernvarme – men flere af disse kan også medføre en stor investering.

Der er dog lidt, du kan gøre helt gratis, for at barbere toppen af dine gasregninger – LÆS 6 GODE RÅD HER!

Læs også