Livemusik Slåbrock Trio på Kompasset

Del på Facebook

Kjeld Torbjørn var stifter, leder, sanger og sangskriver i det legendariske Slåbrock Band tilbage i 1970erne og 80erne – og her snart et halvt århundrede senere kører både han ogSlåbrock stadig derudad for fulde gardiner. Frontfiguren har rundet de 75 år – men påstår at han er i bedre form, end da han debuterede som 28-årig. Musikalsk er han i det bedste selskab med Torkild Mørch Albrechtsen på guitar og vokal, samt Ole Albrechtsen, guitar, dobro og vokal.

Når Slåbrock Trio går på scenen er det med en skøn blanding af de nyere numre, verbal spanking af publikum og selvfølgelig en perlerække af de gamle hits. Det bliver ikke kedeligt! Det er stadig dialekten fra Vendsyssel, der præger Slåbrock-repertoiret, men det har nu aldrig været nogen større hindring for publikum. Der skråles lystigt med på sangene og lyttes intenst til de mange røverhistorier fra Torbjørns mund.

– Skønt er det, når de ældste har taget de unge med – eller omvendt. Og når alle synger med på gamle hits som ”To gears Diesella”, ”Banko” eller ”Er min ring mon for stram til din finger. Så rejser mine nakke-hår sig, og jeg glemmerhelt min alder. Hvem havde troet, at de sange en dag ville være evergreens? Man kalder det kult! Dét betragter jeg som en stor ros, siger Torbjørn.

Slåbrock Trio udgav i 2021 albummet Alt bli’r moderne igen, samt Træls fra 2016.

Slåbrock Trio spiller koncert på Kompasset lørdag d. 22. april 2023.

Biletterne koster 100 kr./stk. og købes i baren.

Læs også