Vær opmærksom på, at fritagelse ikke dækker al Digital Post Den slags post sendes som udgangspunkt kun digitalt. Post fra virksomheder: Post fra virksomheder – fx din bank eller dit forsikringsselskab - som du modtager i e-Boks eller på mit.dk, vil du fortsat modtage digitalt.
Kan man fritages for en e-Boks?
Selvom det er obligatorisk for alle over 15 år at modtage post fra det offentlige digitalt, kan du søge om at blive fritaget. Dog er der visse betingelser, du skal opfylde. Hvis du ønsker at blive fritaget for Digital Post, skal du henvende dig til din lokale Borgerservice.
Kan man slippe for en e-Boks?
Hvem kan blive fritaget
du har en fysisk nedsat funktionsevne, der hindrer dig i at anvende Digital Post. du har ikke adgang til computer, smartphone eller tablet i mit hjem eller opholdssted. du er registreret i CPR som udrejst af Danmark. du er ikke længere registreret med fast bopæl eller opholdssted i Danmark.
Hvordan slipper man for e-Boks?
Hvis du ikke længere ønsker at modtage post i e-Boks, kan du afmelde dig e-Boks. Dette betyder at alle dine e-Boks data vil blive slettet og at det ikke vil være muligt at genskabe dem. Bemærk! Afmeldelse af e-Boks skal ske ved at logge ind via computer, da det ikke er muligt via appen.
Kan man have MitID og være fritaget for Digital Post?
Du kan blive fritaget fra at modtage Digital Post fra det offentlige, hvis du; ikke har adgang til en computer med tilstrækkelig internetforbindelse i dit hjem eller opholdssted. har en fysisk eller kognitiv funktionsnedsættelse, som hindrer dig i at modtage og læse post digitalt. er registreret som udrejst af Danmark.
Tilmelding af afsender i e-Boks
Kan man slippe for Digital Post?
Hvad betyder det at være fritaget fra Digital Post? Hvis du ikke kan kommunikere med det offentlige digitalt, har du mulighed for at blive fritaget fra Digital Post. En fritagelse fra Digital Post gælder livet ud. Ændrer du mening, kan du til enhver tid tilmelde dig Digital Post igen.
Kan man nægte at bruge MitID?
Der findes en række krav til, hvordan man som bruger skal kunne håndtere MitID. Hvis man ikke kan leve op til ét eller flere af disse krav, så er man ikke berettiget til at bruge MitID. Borgerservice kan give afslag på at udstede MitID, hvis det vurderes, at brugeren ikke kan leve op til ét eller flere af disse krav.
Hvad gør man, hvis man ikke vil have MitID?
Hvis du ikke har MitID app, skal du henvende dig i borgerservice. Husk at bestille tid.
Kan man leve uden MitID?
Der er intet lovkrav om, at man skal have MitID. Det gør det bare en del nemmere for dig at betjene dig selv på internettet.
Hvornår lukker e-Boks?
Derfor er den tidligere løsning til Digital Post blevet udskiftet med en ny den 21. marts 2022. Det er sket som en del af fremtidssikringen af Digital Post, som er blevet til i et samarbejde mellem Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner.
Hvad er alternativet til e-Boks?
E-Boks er dog et gammelt system, og derfor har Danmark nu fået den nye digitale postkasse kaldet mit.dk. Den nye platform gik i luften 21. marts 2022, og fremover vil alle danskere over 15 år modtage digital post i mit.dk. Her hjælper Komputer for alle med de vigtigste spørgsmål om mit.dk.
Hvad er forskellen på borger.dk og e-Boks?
Du kan læse din digitale post tre steder
borger.dk: Kun Digital Post fra offentlige myndigheder. e-Boks: Digital Post fra offentlige myndigheder samt post fra virksomheder, fx forsikringsselskab eller bank. mit.dk: Digital Post fra offentlige myndigheder samt post fra virksomheder, fx forsikringsselskab eller bank.
Hvor mange er fritaget for Digital Post?
Opgørelsen pr. fjerde kvartal af 2024 viser, at 4.785.673 (94,6%) borgere med bopæl i Danmark er tilmeldt Digital Post og 271.397 (5,4%) borgere er fritaget fra Digital Post.
Er e-Boks lovpligtig?
Hvem skal have e-Boks? Digital Post er lovpligtigt, hvilket betyder at alle borgere og virksomheder registreret med et CVR-nummer i Danmark skal have e-Boks. Når det er sagt, kan både enkeltpersoner og virksomheder under særlige tilfælde være fritaget for digital post.
Hvad er loven om offentlig Digital Post og fritagelse?
Med Lov om fravigelse fra obligatorisk digital selvbetjening (L98) får borgere, som er fritaget fra Digital Post, ret til at fravige kravet om obligatorisk digital selvbetjeningsløsning. Den fritagne borger kan i stedet bede om et alternativ.
Er man forpligtet til at tjekke sin postkasse?
Lov om Digital Post
Digital post fra offentlige myndigheder har samme retsvirkning som papirbreve sendt med almindelig post. Det er derfor jeres virksomheds ansvar at tjekke sin offentlige digitale postkasse, så virksomheden ikke går glip af vigtige meddelelser og tidsfrister.
Hvordan klarer man sig uden MitID?
- Det kan være nødvendigt med en fuldmagt. ...
- Kontakt det offentlige med en digital fuldmagt. ...
- Det kan du med en digital fuldmagt. ...
- Sådan kontakter du banker og forsikringsselskaber. ...
- Få adgang til digital post.
Kan man have 2 MitID på samme telefon?
Ekstra MitID app
Du kan fx både have MitID appen på din smartphone og tablet. Du kan have op til tre aktive MitID apps.
Kan man betale uden MitID?
Hvis du ikke kan eller ikke ønsker at bruge MitID app, skal du godkende dine onlinekøb med et personligt kodeord, du selv vælger, sammen med en sms-engangskode.
Hvordan bliver man fritaget for e-boks?
- ikke har adgang til en computer med tilstrækkelig internetforbindelse i dit hjem eller opholdssted.
- har en fysisk eller kognitiv funktionsnedsættelse, som hindrer dig i at modtage post digitalt.
- er registreret som udrejst af Danmark.
Kan man åbne en e-boks uden MitID?
Så er du logget på e-Boks appen. Hvis du valgte dette tidligere, har du samtidigt aktiveret mobiladgang, så du ikke behøver at bruge MitID næste gang du logger på.
Kan man have netbank uden MitID?
Bemærk, at du skal have et MitID, før du kan bestille Danske Netbank.
Hvem kan ikke få MitID?
Har du ikke mulighed for at få MitID med dit pas, kan du få MitID i Borgerservice. Der kan være situationer, hvor du ikke har mulighed for at møde fysisk op i Borgerservice, fx hvis du har et fysisk eller psykisk handicap, er indlagt eller lignende.
Hvad gør man uden MitID?
Jeg har ikke MitID - hvad gør jeg? Nogle selvbetjeninger kræver, at du logger på med MitID. Hvis du ikke har MitID, skal du henvende dig til den myndighed, som selvbetjeningen eller ydelsen drejer sig om. Fx skal du henvende dig til kommunens borgerservice, hvis du skal have hjælp til flytning eller lægeskift.
Kan jeg give andre adgang til MitID?
Du kan ikke få fuldmagt til en anden persons MitID. Hvis den, du hjælper, ikke selv kan bruge sit MitID, skal personen ikke have MitID. Her skal du i stedet have fuldmagt til de specifikke opgaver, når du skal hjælpe. Når du har fuldmagt til at handle på vegne af en anden person, skal du altid bruge dit eget MitID.