Ordet kommer af fransk petit four, egentlig 'lille ovn'.
Hvad betyder petit fours?
Petit four stammer fra fransk og betyder "lille ovn". Disse kransekage petit fours adskiller sig en anelse fra kransekagemassen, da vi tilsætter lidt mere æggehvide til den klassiske kransekagedej, da det gør massen lettere at arbejde med, når den skal sprøjtes ud.
Hvor mange petit four pr. person?
Vi anbefaler 2-4 stk. pr. gæst.
Hvad hedder små kager?
Petit fours betyder 'lille ovn' på fransk og er en fællesbetegnelse for små kager, der f. eks. kan serveres til eftermiddagskaffen, receptionen eller som sødt indslag efter en god middag. Franske kager som macarons, vandbakkelser og madeleine er gode bud på små kager, der kan kaldes petit fours.
Hvad koster et petit four?
- Kagetapas med frisk frugt. kr. 60,00.
- Kagetapas variant 1 | 2-4 pers. kr. 120,00.
- Kagetapas variant 2 | 2-6 pers. kr. 130,00.
- Mango/passion. kr. 18,00.
- Bedste. kr. 18,00.
- Honninghjerte 30g. kr. 25,00.
- Ny Moderne. kr. 18,00.
- Ævle-ring. kr. 18,00.
Sådan laver du Petit Fours
Kan man fryse petit four?
De kan fryses ned (og smager efter sigende endnu bedre, når de har været en tur i fryseren). Tø de frosne konfektstykker op 3 timer før servering. Hvis du ikke har dyppet i chokolade før frysning, kan du nemt gøre det imens de er frosne. Du kan også pynte med cocktailbar, pistacienødder eller lign.
Hvad er Sarah Bernhardt Kage?
Sarah Bernhardt kager er en klassisk sød sag, som man ofte finder hos konditorer. Det er en vidunderlig delikat kage med en makronbund, chokoladetrøffel og chokoladeovertræk. Helt simpelt, men så ufattelig lækkert.
Hvor stammer småkager fra?
Småkager er en populær snack i mange lande og kulturer, og de har en lang historie. Faktisk går historien om småkager helt tilbage til antikken, hvor grækerne og romerne lavede småkager i forskellige former og smagsvarianter.
Hvad er gateau Marcel?
Gateau Marcel er en helt speciel chokoladekageoplevelse. Dejen deles i 2 portioner, hvor den ene chokoladeblanding bages og bliver en saftig og skøn chokoladekage, mens den anden blanding forbliver en lækker og cremet chokolademousse, der smøres på kagen og spises som den er.
Hvad er macarons lavet af?
Macarons er fransk, marengsbaseret konfekture lavet af æggehvide, mandelmel og sukker og fyldt med chokoladeganache, smørcreme eller syltetøj. Macaronen findes i adskillige varianter og er i de senere år blevet så populær, at den har fortrængt den ligeledes dekorative cupcake som lækkerbid nr.
Hvorfor skal kransekage i fryseren?
Kransekagestykker og -toppe kan med fordel bages i god tid og fryses ned efter afkøling. Kransekage har godt af at blive frosset ned, da det tilfører kagen ekstra fugtighed.
Hvem opfandt kransekagen?
Kransekagen blev opfundet i Danmark i 1700-tallet, og mange spiser den nytårsaften. Kransekage består blandt andet af marcipan. Marcipan er kendt helt tilbage fra middelalderen og stammer fra Nordafrika.
Hvordan laver man appelsiner krokant?
- Smelt sukker på en pande ved svag varme. Tilsæt nødder og revet appelsinskal og rør rundt et minuts tid.
- Hæld på køl på et stykke bagepapir.
- Når nødderne er afkølet hakkes de til senere brug.
Hvad er en petit?
Petit er en gammel betegnelse for skriftgraden 8 punkt.
Kan kransekage med chokolade fryses?
Beskrivelse. Nem opskrift på kransekagetoppe dyppet i mørk chokolade. De kan sagtens fryses. Det bliver de faktisk kun bedre af, så du kan nemt lave en stor portion.
Hvad drikker man til gateau Marcel?
En dessert som Gateau Marcel med det mørke, blødende chokoladehjerte vil matches bedst af en ruby-portvin dvs. enten Late Bottled Vintage (LBV) eller Vintage Port, da disse vine både har koncentrationen, alkoholen og friskheden i frugten til at matche den tunge dessert.
Hvad er kageplast?
Kage plast kaldes også for kagefolie, kagebånd, konditorbånd, lagekageplast, plastfolie og chokoladefolie – men der er tale om det samme produkt. Det er et praktisk hjælpemiddel, når du skal samle din kage i en bageform, bageramme eller kagering.
Hvad er Callebaut chokolade?
Callebaut er lavet af den fineste belgiske chokolade og lavet af de bedste, bæredygtige kakaobønner i Vestafrika. Her kan du se mit udvalg af Calleaut Chokolade. Og husk jeg tilbyder prisgaranti i DK samt hurtig levering.
Hvorfor hedder det Dagmartærte?
I Frederikshavn lå der engang mange bagere den bagerbutik der havde den bedste Smørkrans hed "Dagmar conditoriet" så i folkemunde kom den til at hedde dagmartærte..
Hvilken småkage er ældst i Danmark?
Klejnen er ældst. Den har været kendt siden middelalderen, og dens navn kommer af det tyske 'kleinet', der betyder lille. Pebernødderne kan spores tilbage til 1500-1600-årene og er dermed næstældst. Brunkager og jødekager i den form, vi kender dem i dag, hører sammen med komfurets indtog i køkkenerne i 1800-tallet.
Hvad hed snøfler før?
Historien om Bisca. Bisca dækker over mærkerne Karen Volf, Karen's Bakery, Snøfler®, All in one® og MØN, der tilsammen tilbyder forbrugerne et bredt sortiment af nydelsesprodukter fra de lækreste kager til velsmagende og sunde kiks og barer.
Hvor stammer mazarin fra?
Kagerne sælges i Danmark som små portionskager eller større tærter. Mazarinen er formodentlig skabt af en dansk konditor i 1870'erne eller 1880'erne og er af uforklarlige årsager opkaldt efter den franske kardinal Jules Mazarin fra 1600-tallet.
Hvad er rubinsteinkage?
Rubinsteinkagen er opkaldt efter komponisten og pianisten Anton Rubinstein (1829 – 1894). Rubinsteinkagen består af romfromage, makronbund, ribsgele. Pyntet med vandbakkelser dyppet i chokolade og flødeskum.
Hvem opfandt Sarah Bernhardts kagen?
Sarah Bernhardt får sin egen kage
Men den bedste velkomst af dem alle, må være den, vi i dag kan takke bagemester Johannes Steen på Axeltorv for! Han opfandt nemlig den lækre makron med chokoladetrøffel, som naturligvis blev opkaldt efter Sarah Bernhardt.
Hvorfor må man ikke fryse ned igen?
Råt kød må dog ikke genfryses uden at blive tilberedt. Det er ikke nødvendigvis sundhedsskadeligt, men proteiner og aromastoffer ødelægges, hver gang kødet fryses ned og tøs op. Der kan også være bakterier, der spreder sig, så hvis du alligevel gør det, skal du sørge for at opvarme kødet til 75° hele vejen igennem.