Med Ungdomskort kan du rejse frit alle ugens dage året rundt i hele det område, som dit kort dækker. Du kan få 25-50% rabat på ture i hele landet afhængigt af, om du rejser på tværs af lokale takstområder med bus eller tog.
Hvor længe kan man bruge ungdomskort?
Rejs frit til en fast lav pris
Få dit Ungdomskort i en app, så det altid er lige ved hånden. Vælg, hvor længe Ungdomskortet skal gælde (fra 30-120 dage). Start din bestilling på ungdomskort.dk.
Kan man køre med ungdomskort om natten?
Ofte stillede spørgsmål om Ungdomskort
Dit gyldige Ungdomskort, gælder til alle rejser indenfor dit område. Du kan derfor rejse frit, alle ugens dage, hele døgnet, i hele gyldighedsperioden, uanset om det er til og fra uddannelse, fritidsaktiviteter eller andet.
Hvor mange zoner kan man rejse med ungdomskort?
Du kan se et kort over de 11 takstområder her. Skal du rejse udenfor det takstområde, som dit Ungdomskort er gyldigt til, skal du købe en billet. Hvis du krydser en takstgrænse med tog skal du købe en Undomsbillet og hvis du rejser lokalt indenfor et andet takstområde skal du købe en Børnebillet.
Hvordan forlænger jeg mit ungdomskort?
Hvordan fornyer jeg mit Ungdomskort? På fanen 'Dine Ungdomskort' vælger du 'Ændre perioder'. Du kan tilføje perioder frem til din godkendelse udløber. Her kan du rette eksisterende perioder, slette perioder og tilføje nye.
Den indre ro - kraft og heling
Hvor langt rækker mit ungdomskort?
Ungdomskort er et tilbud om billigere kollektiv trafik til studerende på godkendte uddannelser og unge mellem 16 og 19 år. Med Ungdomskort kan du rejse frit alle ugens dage året rundt i hele det område, som dit kort dækker.
Hvorfor er ungdomskort så dyrt?
Ungdomskortperioder kan variere i længde og dermed i pris. En periode ler ligger som den sidste i en godkendelse, bliver automatisk tilpasset ved bestilling til at fylde godkendelsen ud. Den kan derfor være længere og derfor dyrere.
Kan man tage en gratis med på ungdomskort?
Ja, har du et Ungdomskort kan du tage to børn under 12 år med gratis, hvor dit kort gælder.
Hvordan fungerer et ungdomskort?
Ungdomskortet giver dig, som er studerende, markante rabatter på offentlig transport, bl. a. mellem din skole og din bopæl. Ungdomskort er et permanent rabatkort til kollektiv trafik for elever på ungdomsuddannelser, studerende på videregående SU-berettigede uddannelser og øvrige 16 til 19-årige.
Kan man tilføje zoner til ungdomskort?
Vælg zoner
Under bestillingen af ungdomskort på mitungdomskort.dk er der på visse strækninger mulighed for at vælge rute. Du vælger ruten til venstre for zonekortet. Det vil fremgå på kortet med grøn farve, hvilke zoner du kan køre i. Bemærk, at du må køre i både de lysegrønne og de mørkegrønne zoner.
Hvorfor er mit ungdomskort på pause?
Hvis dine perioder står på "pause", er det fordi, at du ikke har bestilt Ungdomskort i denne periode.
Er det et krav at vise billet i bussen?
Du skal ikke vise billet til chaufføren, men der kan komme en kontrollør, som vil se din billet.
Kan man tage en ven med på ungdomskort?
Nyttig viden om Ta' en ven gratis med
Herunder gælder også Ungdomskort samt pendlerkort udstedt af DSB, GoCollective, Dot m. fl. FynBus' egne produkter ”Pensionistkort Fyn Rundt” og ”Langelandskortet” er også omfattet af tilbuddet.
Er ungdomskort billigere end pendlerkort?
Med Ungdomskort kan du rejse mere end du aner, billigere end du tror. Det fungerer som et pendlerkort, hvor du betaler en fast lav pris og kan rejse frit med bus og tog mellem dit hjem og din uddannelse samt i hele dit lokale område. Dertil får du rabat på bus- og togrejser i resten af landet.
Er stu godkendt til ungdomskort?
Stu er ikke en af de ungdomsuddannelser, der er godkendt til Ungdomskort efter reglerne om befordringsrabat. Alle unge mellem 16 og 19 år – også stu-elever – har mulighed for at købe et særligt Ungdomskort, der giver fri rejseret i det takst-område/den zone-gruppe, de bor i.
Kan man bruge ungdomskort i weekenden?
Ja, dit Ungdomskort gælder hele den periode, du har bestilt, både hverdage, weekender og ferier.
Hvor langt strækker et ungdomskort?
Du kan rejse ubegrænset mellem din bopæl og dit uddannelsessted, hvis du går på en godkendt uddannelse. Derudover er der følgende fordele med et Ungdomskort: Du kan rejse ubegrænset i hele det takstområde/zonegruppe du bor i. Du kan rejse i andre takstområder/zonegrupper til børne- eller ungetakst.
Hvad er reglerne for ungdomskort?
Du kan få Ungdomskort, hvis du opfylder betingelserne, er 16-19 år, er elev på en ungdomsuddannelse eller studerende på en videregående uddannelse, der er godkendt til SU. Ungdomskort giver dig rabat på din daglige transport fra din bopæl til dit uddannelsessted. Du kan bruge Ungdomskortet til bus, tog og metro.
Hvad er billigst, ungdomskort eller rejsekort?
Rejsekort er billigere end enkeltbilletter Er du over 16 år, rejser du som udgangspunkt som kundetypen 'Voksen' - og til en pris, der er lavere end med enkeltbilletter. Du kan både få tidsrabat og mængderabat som 'Voksen'. Er du mellem 16-25 år, kan du rejse som 'Ung' – ofte til en lavere pris end som 'Voksen'.
Kan man rejse frit med ungdomskort?
Ungdomskort er for dig, der er mellem 16-19 år eller indskrevet på en SU-berettiget uddannelse, og vil rejse frit mellem dit hjem og dit uddannelsessted.
Hvor lang tid gælder en billet?
Billetten er gyldig til én rejse på den valgte strækning på den dato, der står på billetten ved brug af de transportmidler, som fremgår af billetten, og med fri omstigning i afrejse- og ankomstzonen mellem tog, bus, metro, lokalbanetog og letbane.
Hvor mange zoner kan man køre med ungdomskort?
Hvad er et Ungdomskort
Ungdomskort er rabat på offentlig transport til studerende på uddannelser, der er godkendt til Ungdomskort og alle 16-19 årige. Ungdomskortet giver mulighed for at rejse ubegrænset i hele det takstområde/zonegruppe du bor i.
Hvad er det billigste ungdomskort?
Hvis du går på en ungdomsuddannelse og skal med bus, letbane eller tog hver dag, så er Ungdomskort altid den billigste løsning for dig. Prisen er 14,45 kr. om dagen - 433,00 kr. for 30 dage.
Kan man bruge ungdomskort til Flixbus?
Et gyldigt ID med billede (pas, kørekort, studiekort, mv.) samt indskrivningsbevis, som er udstedt inden for de seneste 12 måneder. Et gyldigt ungdomskort (udstedt af Trafikselskabet NT, Midttrafik, Fynbus, Sydtrafik eller Movia). Et gyldigt internationalt studiekort (ISIC – International Student Identity Card).
Kan det betale sig at få ungdomskort?
Ungdomskortet er et månedskort, du skal vise til buschauffører, når du stiger på bussen og til kontrollører i tog og metro. Det kan bedst betale sig, når du bruger bus, tog eller metro ofte. Kortet giver dig mulighed for at rejse ubegrænset i hele dit takstområde.