Den kraftige, gammeldags oksekødssuppe som farmor plejede at lave, kræver en vin med både syre og sødme, samt en fyldig krop. Det bedste er helt klart en Pinot Gris fra Alsace, men en Pinot Grigio fra Veneto eller en Pinot Grigio fra Friuli i Italien, kan bestemt også bruges.
Kan man drikke rødvin til suppe?
Det korte svar er JA! Det er dog noget mere nuanceret - for en suppe er jo ikke bare en suppe. Cecilia guider dig her i valg af vin til forskellige suppetyper. Og så får du selvfølgelig også en lækker opskrift på thaisuppe med.
Hvilken rødvin er bedst til oksemørbrad?
Rødvin er det klassiske valg til oksemørbrad på grund af dens evne til at komplementere kødets rigdom og fedme på en enestående måde. En kraftig Cabernet Sauvignon fra Napa Valley, en italiensk Primitivo eller en fyldig Syrah fra Rhône-dalen er ideelle ledsagere til oksemørbrad.
Hvilken rødvin passer til oksekød?
Rødvin passer perfekt med oksekød på grund af samspillet mellem garvesyren (tanninen) i vinen og proteinerne i kødet. Den kraftige oksekødssmag kalder på en vin, der også er kraftig i struktur og fylde. Gode eksempler på vine til oksekød er Cabernet Sauvignon, Shiraz, Malbec og Bordeaux.
Hvad drikker man til oksemørbrad?
Den bedste vin til oksemørbrad er ofte en fyldig rødvin som Barolo, Cabernet Sauvignon eller Amarone, da disse vine har en kompleks smagsprofil, der komplementerer kødets rige smag.
Kan man drikke vin til suppe?
Er oksefilet og oksemørbrad det samme?
Mørbraden er den suverænt møreste udskæring på dyret, men har til gengæld lidt mindre smag end f. eks. oksefileten. Den indeholder næsten ingen bindevæv og fedt, hvorfor den skal tilberedes nænsomt.
Hvilken rødvin til roastbeef?
Roastbeef er et magert stykke kød, og det er godt at have in mente, når du er på udkig efter vin til retten. Du bør vælge en ikke at for kraftig vin, så vinen ikke overdøver smagsindtrykket fra kødet. En fransk Bordeaux-vin er et godt og klassisk valg.
Hvilken rødvin til svinemørbrad?
Vin til svinemørbrad
Svinemørbrad kan godt være tørt – derfor skal vinen gerne være mindre tør, da det ellers hurtigt kan blive tørt-på-tørt – den må heller ikke være for kraftig. Her vil en god ledsager være en flaske Pinot Noir fra Bourgogne, hvis frugtagtige fylde og modenhed går godt til svinekød.
Kan man bruge portvin i stedet for rødvin?
Portvin er på ca. 20 % alkohol, og vil man gerne nyde et helt glas vin til hver ret, kan det hurtigt blive lystigt og ”mættende”. Portvin skal altså ikke erstatte mousserende vin, hvidvin eller rødvin, men kan være et bud på en anderledes sammensætning, når man har lyst til at gå nye veje.
Hvad feder mest af rødvin eller hvidvin?
En genstand rødvin på ca. 150 ml indeholder typisk omkring 125 kalorier, afhængigt af alkoholprocenten. Hvidvin har ofte lidt færre kalorier, med omkring 110 kalorier per 150 ml.
Er det sundt at drikke et glas rødvin?
Rødvin har fx en gavnlig effekt i forebyggelsen af blodpropper. Omvendt er rødvin ikke den perfekte godnatdrik, da søvnstudier har påvist, at blot 1-2 glas rødvin før sengetid giver en mere urolig nattesøvn. Derfor - brug din sunde fornuft og nyd et glas rødvin som nydelsesmiddel, når du har lyst og behov for det.
Hvad drikker man til beef wellington?
Beef wellington er en klassisk ret, der kræver omhyggeligt udvalgte vine for at fremhæve de rige smagslag af oksekød, svampeduxting og butterdej. Fyldige rødvine som Bordeaux, Pinot Noir og Cabernet Sauvignon er ideelle valg, da deres komplekse tanniner og smagsprofiler harmonerer smukt med retten.
Hvilken vin til oksekødssuppe?
Den kraftige, gammeldags oksekødssuppe som farmor plejede at lave, kræver en vin med både syre og sødme, samt en fyldig krop. Det bedste er helt klart en Pinot Gris fra Alsace, men en Pinot Grigio fra Veneto eller en Pinot Grigio fra Friuli i Italien, kan bestemt også bruges.
Hvad drikker man til kartoffelsuppe?
Generelt afhænger det af suppens base og ingredienser. Klare supper som hønsekødssuppe går bedst med en let, frisk hvidvin som Grüner Veltliner eller Sauvignon Blanc, mens fyldigere supper som kartoffel-porresuppe kræver en mere rund og frugtig hvidvin som Chardonnay eller Chenin Blanc.
Kan rødvin holde sig efter åbning?
Rødvin kan holde sig op til 6 uger i køleskabet, men det afhænger af, hvor meget du drikker, og om den blev kølet ned, inden den blev åbnet. Det er bedst at sætte den på køl efter åbning, hvis du ikke har planer om at drikke flasken op inden for 2-4 dage.
Hvad er forskellen på ruby og tawny portvin?
Der findes flere stilarter af portvin, men de to hovedstile af portvin inkluderer en Ruby som primært lagrer i flasken, og som har mere smag af bær og chokolade og lidt mindre sødme; samt en Tawny, som lagrer på træfade og har mere smag af karamel, nødder og mere sødme.
Kan portvin holde sig efter åbning?
Har du åbnet en Vintage portvin bør du drikke den med det samme og højst i løbet af et par dage. De røde portvine (og rosé) skal generelt drikkes indenfor en uge, mens Tawny og hvid portvin sagtens holde længere tid på køl. Jo længere tid fad – desto længere holder de sig efter åbning.
Kan man bruge balsamico i stedet for rødvin?
Balsamico er en alsidig ingrediens, der kan bruges i mange forskellige retter. Det kan for eksempel bruges til at lave en kraftig og velsmagende reduktion sammen med rødvin, kalvefond og krydderurter. Prøv at servér den sammen med en god bøf - og du kan næsten ikke komme tættere på himlen ...
Hvilken rødvin til oksekød?
- Brunello.
- Bordeaux - både fra højre og venstrebred.
- Brunello di Montalcino.
- Barolo.
- Rioja.
- Ribera del Duero.
- Chateauneuf du Pape.
- Nordrhône.
Hvad drikker man til frikadeller?
Skal det være en rødvin, kan det derfor være en god idé at vælge en Pinot Noir - enten fra Bourgogne, en tysk Spätburgunder - eller en oversøisk Pinot Noir. Hvis du vil have hvidvin til dine frikadeller, så find en velegnet Riesling, der gerne må have lidt sødme, så den kan spille op imod tilbehøret på tallerkenen.
Hvilken rødvin drikker man til flæskesteg?
Det klassiske valg af vin til flæskestegen
Flæskesteg med kraftigt tilbehør er især glad for vine på Syrah/Shiraz. Med sine nuancer af mørke skovbær og til tider dyriske præg er druen optimal til det lyse fedtmarmorede kød.
Hvilken rødvin til kalvemørbrad?
Søger du efter den perfekte rødvin er det bedst at gå efter lettere og elegante varianter. Et glimrende valg vil være en tysk, fransk eller amerikansk Pinot Noir. En elegant fransk Beaujolais, en italiensk Barbera D'Alba eller en urtet Mencia ville også fungerer glimrende.
Er rødvin godt for kroppen?
Den gode nyhed til dig, hvis du er glad for rødvin, er at rødvin har et højt indhold af antioxidanter og plantestoffer. Disse stoffer er gode for hjerte-kar-systemet og lungerne. Flere undersøgelser peger også på at folk som drikker et glas rødvin hver dag er mindre disponeret for depression og andre psykiske lidelser.
Hvad drikker man til boeuf bourguignon?
Pinot Noir fra Bourgogne er en fremragende ledsager til boeuf bourguignon. Denne druesort har en elegant syre og bløde tanniner, der komplimenterer rettens rige smag uden at overvælde den. En Gevrey-Chambertin eller en Nuits-Saint-Georges kan være fremragende valg.