Efterskolerne er et kostskoletilbud til alle unge mellem 14 og 18 år med fokus på livsoplysning, folkelig oplysning og demokratisk dannelse. Efterskoler er et kostskoletilbud, hvor eleverne bor på skolen.
Hvem kommer på efterskole?
For at blive optaget på en efterskole skal du have afsluttet 8 års skolegang, 7. klasse eller være fyldt 14 år. Du må som hovedregel ikke være fyldt 18 år ved skolestart. Det er en god ide at tilmelde sig i god tid, da nogle skoler hurtigt bliver optaget og har lange ventelister.
Hvor mange procent af unge tager på efterskole?
I skoleåret 2022/23 stoppede 13 procent af eleverne mod 14 procent i 2021/22, 12 procent i 2020/21 og 11 procent i 2019/20. 24.749 efterskoleelever er i år startet i 10. klasse.
Hvorfor tager unge på efterskole?
Der kan være forskellige årsager til, at man vælger at tage på efterskole. Nogle har behov for mere socialt samvær end de kan få på en almindelig folkeskole, nogle har behov at prøve forskellige interesser og fag af, og finde dem selv. Nogle gør det fordi de ønsker at være mere selvstændige.
Hvor stor en procentdel tager på efterskole?
De fleste – faktisk hele 72 procent – vælger at tage på efterskole i 10.
Starter på efterskole: Kan Moana lide sine roomies?
Hvor meget koster 1 år på efterskole?
Egenbetalingen for et efterskoleophold ligger typisk på mellem 50.000 kr. og 100.000 kr. Man betaler typisk sit efterskoleophold i 10 rater. Udover egenbetalingen vil der ofte være et indmeldelsesgebyr samt eventuelt nogle ekstraudgifter til tøj eller en rejse.
Er der flest der tager på efterskole i 9 eller 10?
Fordeling på klassetrin 12022 udgør de undervisningspligtige elever i 8. og 9. klasse samlet set 7.875, hvilket svarer til 24 procent af elevtallet (2021:26 procent], mens 24.572, sva- rende til 76 procent af eleverne, går i 10.
Hvad er dårligt ved efterskole?
Ulemper ved efterskole
Hvis du som elev er introvert, kan efterskolen være en mental belastning, da det kan være hårdt at flytte til et helt nyt sted og møde nye mennesker. Dog udvikler mange elever sig hurtigt, og underviserne er uddannet til at støtte elever med udfordringer.
Er det hårdt at gå på efterskole?
At gå på efterskole kan være en stor udfordring for nogle, og det kræver mod og vilje at starte. Det har du gjort – og det kan du godt være stolt af! Når man starter et nyt sted, så er der som sagt rigtig mange nye ting, som man skal forholde sig til. Nye venner, nye sengetider, nye fag, nye lærer og meget mere.
Hvor mange stopper på efterskolen?
Ifølge Efterskoleforeningen er frafaldet på landets efterskoler i skoleåret 2021/2022 steget til 14 procent. Før corona lå frafaldet stabilt på 10 procent i en del år.
Hvorfor dropper unge ud af efterskole?
Den mest udbredte årsag til frafaldet er mistrivsel, viser en rundspørge, DR har lavet. Hjemve, angst og problemer med at indgå i fællesskabet. Det er nogle af de hyppigste årsager til det stigende antal unge, der dropper ud af landets efterskoler. Det viser en rundspørge, som DR har lavet.
Hvad skal ens snit være for at komme på efterskole?
Således opfyldes kravet om, at eleven skal have gået op i 7 lovbundne prøver i 9. klasse. (8 prøver fra 2021). Der er yderligere krav om, at eleven skal have fået mindst 2,0 i gennemsnit af karaktererne i både dansk (skriftlig og mundtlig) og matematik (skriftlig) ved folkeskolens afgangseksamen.
Kan man droppe ud af en efterskole?
Droppe ud af efterskole
Hvis du overvejer at droppe ud af efterskolen, bør du tale med dine forældre og efterskolens studievejleder om dette. Afhængig af om du er på efterskole i 9 klasse eller 10 klasse, kan mulighederne være forskellige.
Er efterskole gratis?
Den gennemsnitlige ugepris er 2560 kr., men staten giver elevstøtte, der afhænger af forældrenes indkomst, derfor er egenbetalingen væsentligt lavere. For eksempel koster det med elevstøtte 1263 kr. (2023) om ugen for en plads til 2.500 kr., hvis forældrene tilsammen tjener 400.000 kr. om året.
Hvad er den bedste efterskole i Danmark?
Fagligheden i top. Blåkilde Efterskole er blandt landets bedste efterskoler, (også) fagligt! CEPOS laver hvert år i samarbejde med Undervisningsministeriet en grundig statistik over “undervisningseffekten” i landets skoler.
Hvad gør man hvis man ikke har råd til efterskole?
Hvis man ikke har råd til at finansiere et efterskoleophold på almindelig vis, så er der flere muligheder for at søge støtte og stipendier til dette. Eksempelvis findes der stipendier til familier med lav indkomst, samt mulighed for støtte fra kommunen.
Hvor meget koster det at stoppe på efterskole?
Et udeblivelses- eller afbrydelsesgebyr bør højst udgøre 8.000 kr. Det kan modregnes i depositum og forudbetalte skolepenge. Overskydende depositum og skolepenge tilbagebetales. Det kan nedsættes efter konkret vurdering af årsagen, eller hvis pladsen kan besættes fra ventelisten.
Hvor mange dage er man på en efterskole?
De fleste efterskoler har kun ét kursus, normalt på 42 uger. Kurset kan godt være kortere eller længere end 42 uger, men der gives højst tilskud til en elev i 42 uger pr. skoleår .
Hvor lang tid skal man være på efterskole?
En efterskole er en dansk skoleform, hvor eleverne bor på skolen i en periode på typisk et år. Efterskolerne henvender sig til elever i alderen 14-18 år og er en frivillig og ekstraordinær skoleform, som ligger mellem folkeskolen og gymnasiet. Man kan også vælge at tage efterskole i 9. klasse.
Hvem bestemmer om barnet skal på efterskole?
Hvert år tager mere end 30.000 familier beslutning om at finde en efterskole til deres barn. Nogle gange er det barnet selv, der har taget initiativet, og andre gange er det forældrene. Uanset står barn og forældre sammen med en opgave, som for mange kan virke uoverskuelig.
Hvad er vigtigt at have med på efterskole?
- Dyne og hovedpude.
- Sengelinned (betræk og lagen)
- Rullemadras til sengen (200×80)
- Krus, bestik og tallerken (bruges uden for de normale måltider)
- Drikkedunk.
- En funktionsdygtig computer enten pc/mac, som har plads til diverse officeprogrammer. ...
- Refleksvest.
- Vækkeur.
Hvordan er det at være på efterskole?
Man får et helt specielt sammenhold, når man er på en efterskole, og det er bare noget helt særligt og slet ikke ligesom i en almindelig folkeskole. Fællesskabet og de mange venskaber er helt klart noget af det bedste! Og så udvikler man sig også rigtig meget og får en masse sjove oplevelser sammen med de andre.
Hvad gør unge efter 9. klasse?
Efter 9. klasse kan du fortsætte på en ungdomsuddannelse. Det kan være en erhvervsuddannelse, en eux, en hf eller en 3-årig gymnasial uddannelse.
Hvad hedder den største efterskole i Danmark?
Største efterskole er Oure Efterskole med 636 elever efterfulgt af BGI Akademiet med 548 og Ranum Efterskole med 428 elever. Mindste skole er Mina Hindholm Efterskole med 27 elever efterfulgt af Rødding Fri Fag- og Efterskole med 33 efterskoleelever.
Hvad er Danmarks mindste efterskole?
40 elever på Danmarks mindste efterskole, Vestfyns Efterskole, har netop afsluttet sit efterskoleår. Forstander Marie Klit sendte søndag eleverne ud i den virkelige verden med fælles afslutning på efterskolen.