Det græske køkken er for den største del rustikt og uforandret og hviler solidt i klassiske retter som små forretter kaldet meze, souvlaki, tzatziki, græsk salat, moussaka og desserterne baklava (små honningdryppede kager) og halva (blokke af ”honningsmulder”).
Er det dyrt at spise i Athen?
Restaurantpriser – Priserne er ca. 45,16% lavere i Athen end i København.
Hvad spiser man til aftensmad i Grækenland?
- Saganáki Friturestegt ost, der serveres med en citronskive. ...
- Bouréki Ovnbagt tærte squash, kartofler og flødeost.
- Choriátiki Græsk salat med grofthakkede tomater, agurk, fåreost, løg og oliven.
- Dolmádes Vinbladsruller med risblanding og eddike. ...
- Jemistá Ovnbagte, fyldte grøntsager, oftest tomater og paprika.
Hvornår spiser man aftensmad i Athen?
Grækerne spiser typisk aftensmad flere timer senere end vi gør i Danmark. Klokken kan nemt blive både 21 eller 22 før de går i gang. Det betyder at der typisk er lidt bedre plads på restauranterne ved normal dansk spisetid – men også at man bør trække den et par timer, hvis man vil spise samtidig med de lokale.
Hvad spiser grækerne til morgenmad?
En god, græsk morgenmad
Yoghurt er en anden vigtig del af morgenmaden, ofte sødet med honning og serveret med nødder eller frugt. Frisk brød er også en fast bestanddel på bordet, og det spiralformede brød, man køber hos bageren, er særligt populært. Brødet kan dryppes med olivenolie eller nydes med honning eller ost.
TOP 10 RESTAURANTER i ATHEN | Græsk madguide
Hvad skal man smage i Athen?
Det græske køkken er for den største del rustikt og uforandret og hviler solidt i klassiske retter som små forretter kaldet meze, souvlaki, tzatziki, græsk salat, moussaka og desserterne baklava (små honningdryppede kager) og halva (blokke af ”honningsmulder”).
Hvad er klassisk græsk mad?
Hvad er typisk græsk mad? Typisk græsk mad indeholder ofte hvidløg, feta, oliven og lækre krydderier. I det græske køkken finder du retter som moussaka, græske frikadeller med feta, græske salater med oliven, fladbrød og meget mere.
Er det billigt i Athen?
Athen er den billigste storby. Et weekendophold i Athen koster nu i gennemsnit 207,18 euro (ca. 1.731 danske kroner) for indkvartering, måltider og besøg på turistattraktioner.
Hvad er den græske nationalret?
Grækenlands nationalret er moussaka, som er en lækker, ovnbagt ret lavet med aubergine, kartofler, kød og bechamelsauce.
Kan man drikke vandet i Athen?
Vand fra hanen er som udgangspunkt sikkert at drikke i Grækenland. Du vil dog opleve, at vandet ikke smager lige så rent som herhjemme i Danmark. Det skyldes, at man i Grækenland blandt andet tilsætter klor til postevandet for at holde det rent. Et alternativ er derfor at købe flaskevand.
Er det dyrt at spise ude i Grækenland?
restauranter og barer. Du kan meget ofte blive godt bespist for mellem 10 og 12 euro, hvilket rundt regnet svarer til godt 75 – 90 danske kroner. Dette er det helt generelle prisleje for restaurantbesøg, der aldrig rigtig kan blive helt dyre.
Hvad serverer man til tzatziki?
Hjemmelavet tzatziki, helt enkelt og nemt. Klassisk tzatziki består af yoghurt, agurk, hvidløg og salt, og er et perfekt tilbehør til fx grillet kød, salat og brød.
Hvad er græsk meze?
Mezze er et et udvalg af små appetitvækkere, som de serveres i Grækenland, Tyrkiet og Nærøsten, gerne ledsaget af et glas ouzo, raki eller vin. Typisk indgår hummus, tzatziki, dolmades, oliven, sardel eller stykker af ost. Turisterne har påvirket traditionerne og med tiden gjort mezze til et helt måltid.
Hvor skal man shoppe i Athen?
- Athens Central Market.
- Monastiraki Square.
- Kolonaki District.
- Ermou Street.
- Avysinias Square.
- Exarchia.
- Evripidou Street.
- The Mall Athens.
Hvad koster det at komme ind på Akropolis?
Akropolis museet koster 5€ i vinter sæsonen (1. november – 31 marts) og 10€ i sommer sæsonen (1. april – 31 oktober). Hvis du kommer tidligt på dagen, så er der også mulighed for at tage billeder uden alt for mange andre besøgende, der står i vejen.
Hvornår er der færrest turister i Athen?
Hvis du vil opleve behageligt vejr og mindre turisttrafik på Akropolis, skal du planlægge dit besøg i foråret (marts til maj) eller efteråret (september til oktober). Disse måneder byder på behagelige temperaturer og mindre menneskemængder.
Hvad er græsk morgenmad?
Græske æg er dejligt morgenmad, der består af en skøn forening af æg, fløde, oliven og feta vendt med rucola og masser af krydderurter. Det, der gør æggene græske er altså primært, at de er bagt med feta, oliven og timian, som leder tankerne hen på varmere himmelstrøg.
Hvad er pork souvlaki?
Souvlaki betyder lille spyd
Gyros og souvlaki forveksles ofte, men hvor gyros laves af tyndt skåret kød stegt på et vertikalt rotisseriespyd, steges kødet til en souvlaki i små stykker på individuelle grillspyd.
Hvad tid spiser man aftensmad i Grækenland?
Spisetider. I Grækenland spiser man noget senere aftensmad end vi gør i Danmark. Typisk mellem klokken 21 og 22. Man kan derfor godt komme til at opleve tomme restauranter på Serifos, hvis man går ud og spiser til normal dansk spisetid.
Hvornår er det bedst at besøge Athen?
Det bedste tidspunkt at besøge Athen er i foråret (april) og efteråret (oktober). Disse måneder tilbyder behagelige temperaturer og solrige dage, hvilket gør oplevelsen af byen endnu mere behagelig. Sommeren er tiltalende for dem, der foretrækker en varm og solrig ferieoplevelse.
Er tøj billigere i Grækenland?
Det er billigere at leve i Grækenland end eksempelvis Thailand, men ikke med alting. Det er eksempelvis dyrt at gå på restaurant eller købe tøj, mens alkohol, almindelige dagligvarer eller transport er billigt. De græske storbyer er blandt Europas billigste.
Kan man prutte om prisen i Grækenland?
Her er det at prutte om prisen en del af den græske kultur. Hvis ikke du er interesseret i at købet noget, accepterer de handlende et nej tak. I varehuse og supermarkeder pruttes der ikke om prisen.
Hvad spiser man til dessert i Grækenland?
Til dessert kan vi møde de fede og søde baklava, kager af filodej (se filo) med mandler og honning. Aubergine, citron, feta, fisk, olivenolie, peberfrugt, vilde urter og yoghurt er allestedsnærværende i det græske køkken, som betjener sig af helt enkle tilberedninger.
Hvad er forskellen på gyros og souvlaki?
Gyros: Bestående af skåret kød. Kødet steges lodret, ligesom vi kender det fra en rulle kebab i Danmark. Souvlaki: På græsk betyder Souvlaki 'kød-på-en-spyd'. De fleste grækere kalder alle former for pita-indpakket kød for Souvlaki.
Hvad skal man købe i Grækenland?
Her finder du en række butikker, der sælger lokale delikatesser såsom olivenolie, urter, krydderier, ost, vin, raki, frugt og grøntsager men også frisk kød og fisk. Urter og krydderier bliver flittigt brugt i græsk madlavning og specielt krydderier som oregano, timian, rosmarin og basilikum er populære.