Hvad må man ikke på de sociale medier?

Hvis du ikke har samtykke, må du kun offentliggøre harmløse oplysninger om en anden person. Altså noget, som er så uskyldigt, at man normalt ikke vil føle sig trådt over tæerne. Det er som regel også i orden, at du offentliggør oplysninger, som en person allerede har offentliggjort om sig selv.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på datatilsynet.dk

Hvad er ulovligt på sociale medier?

Det er ulovligt at true, krænke eller chikanere andre på nettet. I grundloven og straffeloven står der, at: ingen må fortælle noget om dig, der er usandt – eller krænke dig. ingen må true og sende dig hate-beskeder via nettet, sociale medier, beskeder, emails, apps eller spil.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på boerneportalen.dk

Hvad skal man ikke gøre på sociale medier?

Dette bør du undgå på sociale medier
  1. I engagerer jer for meget. ...
  2. I ignorerer jeres publikum eller sletter kommentarer. ...
  3. I deler kun indhold omkring jeres egen virksomhed. ...
  4. I ved ikke hvem der følger jer. ...
  5. I laver stavefejl.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på digitalworks.dk

Hvad er ulovligt at se på nettet?

Brevhemmelighed, Straffeloven §263

Så det vil altså sige, at det er ulovligt at stjæle eller få adgang til andres adgangskoder og læse deres mails, samtaler på sociale medier, sms'er mv, ligesom det også er ulovligt hemmeligt at aflytte eller optage samtaler og telefonsamtaler, som man ikke selv deltager i.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på cyberhus.dk

Hvad må offentliggøres og hvad må ikke offentliggøres på de sociale medier?

Følsomme oplysninger

Vi har alle oplysninger, som ikke vedkommer andre. Det er f. eks oplysninger om helbred eller religion. Du må normalt kun offentliggøre følsomme oplysninger, hvis du har et klart samtykke fra den person, som oplysningerne vedrører.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på datatilsynet.dk

BREVKASSE | Hvad må man ikke skrive til andre på sociale medier?Hvilke billeder kræver samtykke?

Billeder af besøgende hos lægen, kunder i banken og i fitnesscentret eller lignende. Billeder af besøgende på en bar, natklub, diskotek eller lignende. Billeder af ansatte på arbejde i en privat virksomhed eller en offentlig myndighed.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på datatilsynet.dk

Hvornår må man tage billeder af andre?

Ifølge straffeloven må man tage billeder af alle personer, der befinder sig på frit tilgængelige steder, som for eksempel en offentlig park eller på gaden. Du må derimod ikke tage billeder af folk på privat grund, altså i folks eget hjem eller i deres biler.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på samvirke.dk

Er det lovligt at se film på youtube?

Youtube er både gratis og lovligt. Du kan se alle de videoer du vil, men det er naturligvis ulovligt for dig at uploade videoer med materiale, du ikke har rettigheder til.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bredbaandsmatch.dk

Er det lovligt at se film på internettet?

Streaming er bare en måde at se film eller høre musik på – og streaming er altid ulovligt, hvis du bruger en ulovlig streamingtjeneste. På samme måde kan download sagtens lovligt, hvis du fx har købt filmen eller har et abonnement, hvor du må downloade film og serier.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på norlys.dk

Hvad er ulovligt at skrive?

I Danmark har vi ytringsfrihed, men der er alligevel grænser for, hvad man må udtale om andre i det offentlige rum. Ytringsfriheden er nemlig begrænset af reglerne om injurier, hvilket betyder, at det er ulovligt at fremsætte eller udbrede injurierende eller ærekrænkende udsagn om andre.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på advodan.dk

Hvad er det dårlige ved sociale medier?

Sociale medier er stadig et forholdsvis nyt fænomen. Derfor er forskere kun i gang med at forstå sociale mediers påvirkning. Lige nu peger forskningen på følgende: Der er en sammenhæng mellem brug af sociale medier og forekomsten af depression, angst, lavt selvværd, og ensomhedsfølelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på psykologrikkepapsoe.dk

Hvordan påvirker de sociale medier de unge?

Sociale medier påvirker unges vaner, sprog og relationer og spiller en afgørende rolle i deres relationer og udviklingen af deres identitet. Brug af sociale medier indebærer også risici, som gør det nødvendigt, at unge lærer at bruge medierne på en måde, som hverken skader dem selv eller andre.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på faktalink.dk

Hvilke sociale medier bruger de unge?

Facebook, Snapchat og Instagram er mest udbredt

De mest populære online mødesteder blandt unge mellem 15-18 år er Facebook, Snapchat og Instagram. Tre ud af fire har en profil på alle tre sociale medier. 86 pct. af unge danskere tjekker Facebook flere gange dagligt eller mindst én gang om dagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dst.dk

Hvor gammel skal man være for at sende nøgenbilleder?

Hvis den afbildede person er over 18 år, vil deling eller offentliggørelse af nøgenbilleder/videoer, herunder billeder eller videoer med af seksuel karakter, uden samtykke fra den afbildede person, som udgangspunkt være en overtrædelse af straffelovens § 264 d og straffelovens § 232.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvad dækker sociale medier over?

Sociale medier er medier, hvor brugerne kan skrive sammen online, og hvor de kan dele billeder, videoer og lyd. De sociale medier gør det muligt at skrive med både venner, klassekammerater, familie og folk fra hele verdenen. Det kræver bare en internetforbindelse og en profil på ét af de sociale medier.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på faktalink.dk

Hvor kan man læse hele loven?

På retsinformation.dk finder du alle Danmarks retsforskrifter (love og bekendtgørelser) i elektronisk form. Love om undervisning findes under Ministeriet. Hvis du for eksempel klikker på folkeskoleloven, kan du i højre side klikke dig videre til alle de bekendtgørelser, der knytter sig til loven.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på uvm.dk

Er det ulovligt at se film gratis?

Undgå ulovlige tjenester: Sådan gør du

Du skal især stoppe op, hvis: Det er "gratis", og det ikke er DR TV eller bibliotekernes tjeneste filmstriben.dk. Det ikke tydeligt er angivet, at det er lovligt og for eksempel kommer fra en offentlig institution. De nyeste biograffilm er gratis tilgængelige.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på taenk.dk

Er 123Movies lovligt i Danmark?

Figuren viser, at blandt de ulovlige sider er det primært 123Movies og WatchSeries, som danskerne bruger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskerhverv.dk

Hvor mange streamer ulovligt?

34 procent af danskerne har på et tidspunkt i deres liv streamet eller downloadet indhold som film, serier eller sportsbegivenheder ulovligt på nettet - og 11 procent af danskerne synes, det er i orden. Det viser en rapport fra 2020, hvor Dansk Erhverv har undersøgt ulovlig streaming og download i Danmark.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ugeavisen.dk

Hvor må man ikke filme?

Overvågning må kun ske på egen grund

Det vil altså sige, at dit kamera ikke må stå og filme ind i naboens have. Overvågningskameraet må heller ikke filme offentlige områder som måtte støde op til din grund, fx fortovet og vejen udenfor. Med andre ord, sørg for at kameraet kun filmer på din egen grund.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på specialkamera.dk

Hvad må man ikke lægge op på YouTube?

Det betyder, at de skal lade være med at uploade videoer, de ikke selv har lavet, eller bruge indhold i deres videoer, som andre har ophavsretten til, f. eks. musiknumre, uddrag af ophavsretsligt beskyttede programmer eller videoer lavet af andre, uden de nødvendige tilladelser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på youtube.com

Hvornår må man være youtuber?

Aldersgrænsen for at oprette en profil på Youtube er 13 år. På denne side kan du blive klogere på børn og unges fascination og brug af YouTube. Du finder også gode råd til, hvad du som forælder skal være opmærksom på, og hvordan du tager hul på dialogen med dit barn om YouTube.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bornsvilkar.dk

Hvad må man ikke tage billeder af?

Hvad siger loven?
  • At tage billeder i private omgivelser af personer. Kort fortalt er det ulovligt at dele private og krænkende billeder. ...
  • Billeddeling af situationsbilleder. ...
  • Seksuelle billeder. ...
  • Seksuelle billeder - af mindreårige.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på odense.dk

Hvilke billeder må man bruge fra nettet?

Hvilke billeder på nettet må jeg bruge? Du må ikke bruge en andens billede, uden at du får lov til det. Fotografen eller kunstneren har rettighederne til deres egne billeder, og alt efter hvad du ønsker at bruge deres billede til, kan du få eller købe dig til brugsret, hvis de indvilliger i det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på komputer.dk

Hvad er straffen for at bruge andres billeder?

Straffen for at bruge billeder, som du ikke har rettighederne til, er normalt vederlag og godtgørelse på i alt 1.000 – 5.000 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fuko.dk