Er thuja stedsegrøn?

Thuja er et stedsegrønt nåletræ, der egner sig fantastisk som hækplante og typisk er i denne form den ses. Thujaen kan dog også plantes soliært i haven som træ, og vokser også vildt i naturen som store træer (kæmpethuja Thuja plicata), hvor de kan blive op til 30 meter høje i Danmark.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jespersplanteskole.dk

Hvilke træer er stedsegrønne?

Der findes mange slags stedsegrønne træer, men nogle af dem er cedertræer, rødgran, nordmannsgran, skovfyr, taks, cypres og kristtorn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havehandel.dk

Hvad er thuja godt for?

Thuja gør sig godt som klippet hæk, men er også smuk, når der er uklippet. Thuja bliver i sin naturlige form meget høj og er derfor velegnet hvis du ønsker en høj hæk. Thuja udmærker sig desuden ved at være meget vindfør og samtidig er nem at holde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på haveglad.dk

Kan man bruge thuja som brænde?

Grenene er godt til optænding og vedet brænder godt og desværre lidt hurtigt. Det dufter og sprutter en smule så det er ikke så godt i et åbent ildsted.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Kan thuja skyde igen?

kun i toppen af planterne. Til sidst bliver hele planter eller større partier af hække gule, røde eller brune. I nogle tilfælde begynder planterne at skyde igen, men typisk går de helt ud. Udbredte visnesymptomer ses i og lige efter tørre perioder om foråret, mens spredt skuddød kan optræde i hele vækstsæsonen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på videntjenesten.ku.dk

How Fast Do Thuja Green Giant Arborvitae Really Grow? | 3rd Year Growth UpdateHvor gammel kan en thuja blive?

Thuja stammer oprindeligt fra Nordamerika. Her kan træet blive 60 meter højt og opnå en diameter på 5-6 meter. Men så er det også mere end 1000 år gammelt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skoven-i-skolen.dk

Kan man skære toppen af thuja?

En thuja er svær at beskære

Thuja er uden sammenligning den hæk der er sværest at beskære, så det første og vigtigste råd er rettidig omhu hvad angår klipning, da det er langt lettere at holde den pæn fremfor at gøre den pæn. Så sørg for at holde den maks en halv meter bred i bunden og tyndere i toppen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dethavemanden.dk

Hvorfor må man ikke fyre med paller?

De er billige, faktisk ofte gratis, men du må ikke brænde paller i din brændeovn. Pallerne betragtes nemlig som affald, og selvom du måske synes, at det ligner rent træ, indeholder mange engangspaller og genbrugspaller giftige stoffer, som er til skade for miljøet – og i øvrigt for dig og din familie.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på goerdetselv.dk

Hvad er forskel på thuja og cypres?

Ofte forveksles disse to træsorter, da de kan minde en del om hinanden af udseende. Thuja skiller sig blandt andet ud ved at have en farvet kerne, og nåle der er mere lette og bløde end cypres. Yderligere stritter thujas topskud, hvorimod cypres topskud hænger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jespersplanteskole.dk

Er ceder og thuja det samme?

Cedertræ (Western Red Cedar)

Dansk Thuja eller cedertræ, som træsorten kaldes i handlen, har kun en mindre udbredelse i Danmark. Men er stærkt på vej fremad, og med en stadig stigende interesse, er det ved at blive en af de mest solgte træsorter til beklædning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nyfillerupsavvaerk.dk

Hvor høj bliver en thuja?

Hvis thuja holdes naturligt, kan træet blive meget højt, helt op til 30 m, og derfor ses thuja i sin naturlige form som regel kun i parker og større haver. I villahaverne bruges thuja i stedet som klippet hækplante, hvor dens kompakte vækst virkelig kommer til sin ret. Få gode råd til hækken året rundt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på plantorama.dk

Hvor bred bliver thuja?

Nåletræet kan blive 8-10 meter højt og 1,5-2 meter bredt, og det har en tilvækst på 20-30 centimeter om året.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på plantelivet.dk

Hvor hurtigt vokser en thuja?

Thuja Smaragd vokser hurtigst af de 2 thuja sorter, som vi anbefaler. Den vokser mellem 30 og 50 cm. om året. Thuja Brabant er lidt langsommere og vokser kun 20-30 cm.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havehandel.dk

Kan thuja plantes i potter?

Thuja 'Smaragd' (Thuja occidentalis 'Smaragd') er en stærk hækplante, der både er stedsegrøn men også yderst hårdfør. Den trives næsten overalt. Denne vare er 60-80 cm høj og leveres i potte. Thuja occidentalis 'Smaragd' i potte kan plantes hele året.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på haekplanteronline.dk

Hvilke planter er stedsegrønne?

Stedsegrønne Planter
  • Abies / Ædelgran.
  • Araucaria / Abernes skræk.
  • Aucuba / Aucuba.
  • Buxus / Buksbom.
  • Cedrus / Ceder.
  • Cephalotaxus / Blommetaks.
  • Chamaecyparis / Cypres.
  • Cryptomeria / Kryptomeria.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kridtvejsplanter.dk

Hvilke hække er stedsegrønne?

Liguster, thuja og kirsebærlaurbær er nogle af de meget brugte og populære stedsegrønne hække i Danmark. Vi nævner 8 arter, som dog alle er meget populære generelt set. Hvornår skal man plante en stedsegrøn hæk? Det er bedst at plante en stedsegrøn hæk i maj eller august-september, når jorden er varm og fugtig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havehandel.dk

Hvorfor går thuja ud?

Når planten er presset på mangel på vand så starter den med at fjerne noget løv for at overleve. Det ses som en fældning nu som er mere end normalt. Det gode er at skaden ikke har været så slem at den er død af det. Så længe at det ikke er de yderste spidser der bliver brune så er der liv.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Hvornår er det bedst at plante thuja?

Hvornår du kan plante thuja afhænger af, hvilken type hæk du har købt. Har du eksempelvis købt thuja med klump kan du plante i foråret mellem marts og juni samt i efteråret mellem september og oktober. Har du derimod købt thuja i potte, kan du plante hele året rundt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på plantetorvet.dk

Hvornår er det bedst at klippe thuja?

Hvis din thuja skal beskæres, kan du beskære smågrene fra april til august. Har du en gammel thuja, som skal have beskåret mange eller store grene? Så er det en god ide med en beskæring i juli/august måned. Så kan sårene på stammen bedre hele.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på xn--tyrsbjerglund-anlgsgartner-gjc.dk

Hvilket træ må man ikke fyre med?

Fyr derfor aldrig med:

Trykimprægneret træ, EU-paller eller træ, der på anden vis er overfladebehandlet. 2. Træaffald, som kan indeholde rester af maling, lim og lak.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på samvirke.dk

Kan man brænde gammelt træ?

Affaldstræ må ikke bruges til opvarmning

Det er ikke tilladt at bruge behandlet træ som brænde. Du må for eksempel ikke bruge imprægneret eller industrielt behandlet træ, da det udvikler giftige dampe.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tv2nord.dk

Kan man brænde paller i brændeovn?

De er billige, og ofte gratis, men du må IKKE fyre med paller i din brændeovn. Pallerne betragtes som affald.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på abfkh.dk

Hvornår skal man gøde thuja?

en hæk, kan de med fordel gives en god næringsrig kompost i marts–april. Thuja, der er plantet i september–oktober, og hvor rødderne jo har fået fat, må godt få et skud næring det første forår. Er der først plantet i april, skal du ikke tilføre næringsrig kompost før året efter, stadig i marts–april.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Hvad koster en thuja?

Thuja brabant hæk er en af de mest populære thuja hække. Den bliver ofte brugt til haveafgrænsning, og den kan blive op til 5 meter høj. Thuja brabant hæk koster typisk mellem 100 og 500 kroner pr. meter, alt efter hvor stor du vil have den.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på plantpare.dk

Kan man flytte en thuja?

–at thuja har en kugleformet rodklump og derfor skulle være relativt nem at flyttte. –at plantehullet skal være mindst dobbelt så bredt og dobbelt så dybt som rodklumpen. –at jorden i bunden af hullet skal løsnes et spadestik ned. En spandfuld vand skal kunne forsvinde i løbet af højst ti minutter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk