Er der tale om svindel? Hvis du har købt en vare ved en privathandel og ikke modtaget varen, skal du selv forsøge at kontakte personen, du har handlet med, for at få pengene tilbage. Har du haft kontakt til personen, og mener du, at der er tale om svindel, skal du melde sagen til politiet.
Kan man få penge tilbage, hvis man er blevet snydt på MobilePay?
Har du sendt penge til det forkerte telefonnummer? Vi har desværre ikke mulighed for at trække overførslen tilbage, når du har betalt for en vare og sendt pengene til et forkert nummer. Hvis det er din situation, så skal du selv kontakte modtageren.
Kan man få sine penge tilbage fra MobilePay?
Hvis du vil fortryde en MobilePay Pengegave som du har købt i MobilePay-appen, så kan du fortryde pengegaven ved at udfylde fortrydelsesblanketten her. For grønlandsk version, klik her. Ønsker du som virksomhed at fortryde din aftale inden for de første 14 dage, så send en e-mail til [email protected].
Kan man få penge tilbage, hvis man er blevet snydt?
Har svindlerne fået fingre i dine oplysninger, kan de hugge penge fra din konto eller købe ting på dit kort, uden du selv har foretaget en betaling. Din bank har pligt til at tilbageføre pengene til dig, hvis du ikke selv foretaget betalingen.
Hvem skal man ringe til, hvis man er blevet snydt?
Tyveri og bedrageri eller andre kriminelle forhold, hvor dine personlige oplysninger er blevet stjålet, bør altid meldes til politiet. Om enten der er tale om tyveri af pung eller svindlere, som franarrer dig dit CPR-nummer online, skal det anmeldes til politiet.
Hvis du er blevet snydt, skal du IKKE kollapse! | Dr. Peterson forklarer, hvorfor du føler, hvad du føler
Kan jeg trække en betaling tilbage?
Du kan kræve, at din bank straks tilbagefører de penge, virksomheden har trukket fra din konto ud over det aftalte. Et eksempel på en sådan situation kan være, at du har købt en vare til 99 kr., men virksomheden har trukket 199 kr. Du kan kræve pengene tilbage ved at lave en såkaldt indsigelse til din bank.
Hvad dækker banken ved svindel?
Banken dækker, men...
Normalvis skal du selv dække op til 375 kr., hvilket kan ses som en slags selvrisiko, du kan risikere at betale, hvis du ikke har passet godt nok på dine oplysninger. Hvis du for eksempel har “hjulpet” svindlerne ved uagtet at have gjort din PIN-kode tilgængelig, skal du selv dække op til 375 kr.
Hvad skal man gøre, hvis man er blevet snydt på nettet?
Anmeld webshoppen til politiet
Svindel på nettet er strafbart og er en sag for politiet. Er du blevet snydt af en falsk webshop? Anmeld siden så hurtigt som muligt. Det giver politiet mulighed for at stoppe svindlerne.
Kan man kræve penge tilbage?
Sælgeren har som udgangspunkt et forsøg til at løse fejl på varen. Lykkes det ikke inden for rimelig tid – højest et par uger - kan du få hævet købet og kræve pengene tilbage. Sælgeren kan dog have to til tre forsøg, hvis det for eksempel drejer sig om en "periodisk fejl", som kan være svær at lokalisere.
Kan man gøre indsigelse på MobilePay?
Hvis du mener, at der er gennemført betalinger med MobilePay, som du ikke har godkendt, skal du kontakte os hurtigst muligt og bagefter lave en indsigelse. Husk også at få spærret din MobilePay. Ring til os på tlf. +45 70 80 39 00, så hjælper vi dig på rette spor.
Kan man annullere en betaling via MobilePay?
Fortrydelsesret
Det vil ofte være tilfældet f. eks. med betalingsoverførsler. Det betyder, at hvis du først har overført beløb via MobilePay, kan du ikke fortryde dem.
Kan banken tilbageføre MobilePay?
Hvis overførslen er sket til en privat person, svarer det til en overførsel fra en konto til en anden. Her har banken ikke pligt til at refundere den forkerte overførsel. Når man anvender Mobilepay, er det ens eget ansvar, at det er det rigtige beløb og det rigtige nummer, der indtastes.
Kan man annullere et reserveret beløb på MobilePay?
'Reserveret' bliver brugt i tilfælde, hvor en kunde endnu ikke har modtaget det, vedkommende har købt – oftest i forbindelse med online handler. Når en kunde har trykket 'Betal', og den tilknyttede transaktion har fået status som reserveret, kan virksomheden vælge at annullere betalingen.
Kan man tilbagekalde en MobilePay betaling?
Hvis du får MobilePay Back, får du en push-besked, og beløbet bliver automatisk tilbageført til din konto. Tilbagebetalingen er fra MobilePay, og hverken du eller forretningen tilmelder jer noget. MobilePay Back gælder i hele Danmark.
Kan man få pengene tilbage på MobilePay?
Kan du få pengene tilbage, hvis du har betalt med MobilePay? Dine forbrugerrettigheder er ikke afhængige af den måde, du betaler på. Så hvis du har købt en vare på en webshop eller i en fysisk butik og betalt med MobilePay, gælder din ret til fx reklamation og – i forbindelse med onlinehandel – fortrydelsesret stadig.
Kan MobilePay misbruges?
Vi arbejder tæt sammen med politiet og har nul-tolerance overfor misbrug. Ved misbrug efterlader den kriminelle typisk et digitalt spor, så politiet og MobilePay kan finde frem til misbrugeren og tage aktion.
Kan man altid få pengene tilbage?
Butikker bestemmer, om du kan fortryde dit køb
Vilkårene for returret og bytteret fastsætter den enkelte butik selv. Det betyder, at butikken selv kan bestemme: Om du kan få pengene for en vare tilbage, eller om du kun kan bytte til en anden vare eller få et tilgodebevis.
Kan jeg forlange mine penge tilbage?
Du kan kun ophæve købet og få pengene tilbage, hvis du kan aflevere varen tilbage i væsentlig samme stand, som den var i ved købet. Du kan derfor ikke regne med at få pengene tilbage, hvis du har ødelagt varen.
Kan man annullere en overførsel?
Du kan kun annullere en pengeoverførsel, hvis den ikke er blevet hentet af modtageren. Hvis du sendte penge til en bankkonto, kan du annullere overførslen, hvis den ikke er blevet gennemført af din modtagers bank. For at anmode om en tilbagebetaling skal du ringe til kundeservice.
Hvad gør man, hvis man har fået falske penge?
Er du uforvarende kommet i besiddelse af en seddel, der føles eller ser mistænkelig ud, skal du kontakte dit pengeinstitut, hvor du kan aflevere sedlen. Dit pengeinstitut vil tage den videre dialog med Nationalbanken.
Kan man stoppe en betaling på nettet?
Hvis du har et betalingskort, har du mulighed for at få tilbageført en uautoriseret betaling, der er gennemført med dit betalingskort, hvis købet er sket ved handel over internettet eller ved post- eller telefonordre. Sådanne køb kaldes fjernsalg.
Hvordan politianmelder jeg svindel?
Du kan anmelde forbrydelsen telefonisk, skriftligt (også via mail) eller evt. ved at møde personligt op på politistationen. Ring 112, hvis du har akut brug for politiets hjælp, eller der er fare for dit eller andres liv.
Kan banken trække penge tilbage fra MobilePay?
Har du købt en vare gennem en netbutik og ikke modtaget varen, kan du få dine penge tilbageført. Betalte du med MobilePay via vores løsning til webshops (det er ikke det samme, som at betale til et MobilePay-nummer), kan din bank hjælpe med at tilbageføre dine penge.
Kan folk misbruge konto- og reg-nummer?
reg nr og kontonr - og KUN reg nr og kontonr kan du sagtens oplyse - kan næsten ikke misbruges.
Hvad gør jeg, hvis jeg er blevet svindlet?
- Spær dit kort. ...
- Gør indsigelse til din bank. ...
- Hold øje med din netbank. ...
- Stop forsendelsen.