Hvad er Danmarks længste ord?

Ordet er: speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode og indeholder hele 51 bogstaver. Det er det længste danske ord, der er brugt i officiel sammenhæng. Til sammenligning kan man kigge på vores naboer i Norden, da deres sprog og alfabet i høj grad ligner vores.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danmarkdigitalt.dk

Hvad er det længste ord i hele verden?

Det længste engelske ord er også det længste ord i hele verden. Det indeholder næsten 190,000 bogstaver. Det er det kemiske navn titin, det største kendte protein. Det længste ord i den engelske ordbog er dog kun på 45 bogstaver "pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis", hvilket er betegnelsen for en lungesygdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på alphatrad.dk

Hvad er en Speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode?

Hvad er det længste ord på Dansk? Det længste officielle danske ord er speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode og består af 51 bogstaver. Du synes måske, at dette ord ikke lyder særlig langt, men læs videre for at finde ud af verdens længste ord.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hvadhvorhvordan.dk

Hvad er det længste ord i USA?

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis er det længste ord på engelsk, der er optaget i Oxford English Dictionary. Ordet består af 45 bogstaver, og er en betegnelse for en lungesygdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad er det længste ord i Indien?

Det længste kendte eksempel er et sammensat 'ord' på 195 sanskrit-tegn (som bliver til 428 tegn, når det skrives med de latinske bogstaver). Ordet beskriver området nær Kanci i Tamil Nadu i Indien, og det forekommer i et værk fra det 16. århundrede af Tirumalãmbã, dronningen af Vijayangara.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på adhoc-translations.com

LÆSER DANMARKS LÆNGSTE ORD!!!Hvad er det sværeste ord at udtale på dansk?

Og det ord, der i særlig grad driller os danskere, er: "af sted". Sammensatte ord driller"Af sted" topper listen over søgninger, oven i købet to gange - i ét og i to ord. Og det er netop problemet med "af sted" - og "ifølge", "indenfor" og "ud over", der også ligger i top-ti over søgninger på sproget.dk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvad er verdens længste bynavn?

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch er en by i Wales ved Menaistrædet på øen Anglesey med 3028 indbyggere (2020).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Hvad er Danmarks længste vej?

160 km sving og trin

Gudenåen er Danmarks længste å. Fra sit udspring ved Tinnet Krat få km syd for Nørre Snede løber den gennem talrige sving og trin i landskabet 160 km nordpå mod Randers Fjord og videre ud i Kattegat.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på videnomgudenaaen.silkeborg.dk

Hvilket land har flest ord?

flest ord. Papua Ny Guinea er det land med flest sprog – hele 840. Samtidigt har det engelske sprog flest ord med ca. 750.000 (og der bliver tilføjet nye hver uge).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ef-danmark.dk

Hvad er verdens længste vej?

Den transsibiriske vej er det uofficielle navn for et netværk af føderale hovedveje, der spænder vest til øst af Rusland fra Østersøen til Japanske Hav ved Stillehavet. I det asiatiske hovedvejsnet har vejen nummer AH6. Den strækker sig over 11.000 kilometer fra Sankt Petersborg til Vladivostok.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad er det sjoveste ord?

Jeg synes det er sjovt med alle vores vage og uhåndgribelige ord, såsom bøvl, vås, pjat, tingest, tingenot, himstregims, dibbedut, humbug, ord for onde mennesker som skurk, lømmel, bandit, plattenslager, slyngel, skiderik, slambert, bølle, klaptorsk og underlige grammatik som "jeg vil gerne ha" og "kan godt lide", der ...

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.quora.com

Hvad er Norges længste ord?

To Guinness-rekorder

I Guinness rekordbok 2001 (s. 246) står det at man ved Forsvarets forskningsinstitutt, avdeling for elektronikk, har kommet til at Norges lengste ord med mening må være minoritetsladningsbærerdiffusjonskoeffisientmålingsapparatur (60 bokstaver).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sprakradet.no

Hvilke ord er svære at stave til?

Dette ord har vi svært ved at stave til
  • Afsted.
  • Komma.
  • Af sted.
  • Indenfor.
  • Historiografien.
  • Velkommen.
  • Bindestreg.
  • Forkortelser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jyllands-posten.dk

Hvor lang er verdens længste negle?

Verdens længste negle er brækket i en bilulykke. Leed Redmond fra Salt Lake City, USA, mistede sin plads i Guinness Rekordbog, da hun brækkede sine negle i en bilulykke, skriver BBC. Den amerikanske kvinde har ikke klippet sine negle siden 1979, og neglene var vokset til en samlet længde på 8,5 meter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politiken.dk

Hvor langt er verdens længste ben?

Han når kun den russiske kvinde Svetlana Pankratova til knæene. Pankratovas ben er målt til 132 cm og er dermed verdens længste.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nyheder.tv2.dk

Er der flest ord på dansk eller engelsk?

Uanset vanskelighederne mener de fleste lingvister dog, at engelsk har det største antal ord.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på illvid.dk

Hvor mange ord kan en dansker?

Mange voksne danskere har et ordforråd på mellem 50.000 og 75.000 ord, mens børn i første klasse har et ordforråd på mellem 5.000 og 10.000 ord. Hvis man søger på nettet, kan man finde forskellige opgørelser over antallet af danske ord, og finder man listen med de 360 mest almindelige ord, bliver man let overrasket.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på taldansk.nu

Er engelsk mere lydret end dansk?

Dansk er ifølge OECD, som står for Pisa-undersøgelserne, det næstmindst lydrette af den vestlige verdens sprog. Mindst lydret er engelsk. Fransk og portugisisk er også vanskelige at lytte sig til, mens svensk, norsk, spansk og tysk ligger i den mere lydrette ende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på folkeskolen.dk

Hvor mange veje er der i Danmark?

Danmarkshistorien hænger på de danske vejskilte landet over. I alt 110.691 danske vej- og gadenavne, hvor 52.100 er unikke, vidner om, hvad der er hændt netop her for flere hundrede år siden, og hvilket stof vi kulturhistorisk er gjort af.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bolius.dk

Hvad er verdens længste flyrute?

I øjeblikket er den længste flyrute i verden Singapore Airlines rute fra Changi-lufthavnen i Singapore til New York, en tur som ifølge ifølge CNN's Richard Quest på en tur i oktober 2018 varede over 17 timer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nyheder.tv2.dk

Hvilken hovedstad har det længste navn?

(thailandsk: กรุงเทพมหานคร อมรรัตนโกสินทร์ มหินทรายุธยามหาดิลก ภพนพรัตน์ ราชธานีบุรีรมย์ อุดมราชนิเวศน์ มหาสถาน อมรพิมาน อวตารสถิต สักกะทัตติยะ วิษณุกรรมประสิทธิ์), er Krung Thep Maha Nakhon (Bangkok)s officielle navn, hvilket er det længste bynavn i verden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvor lang tid er verdens længste film?

Med sin længde på 87 timer, eller 5220 dræbende kedlige minutter, er The Cure For Insomnia verdens længste film.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mmm.dk

Hvad er der på et website der har verdens længste reelle domænenavn og hvad er adressen?

www.llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyll-llantysiliogogogoch.com. Går man ind på siden, kan man sende en besked fra websiden med"verdens længste domænenavn". Den slår den walisiske med lidt over en håndfuld tegn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk