Loire eller en Pinot Gris fra Alsace eller Norditalien. Eller hvad med en tør Riesling med noget mineralitet og noget syre? Riesling Kabinett er et fantastisk match til rejer i mange afskygninger. Alternativt en Sauvignon Blanc med masser af frugt og syre fra Bordeaux eller New Zealand.
Hvad drikker man til rejecocktail?
Bobler og rejer: En himmelsk kombination
En frisk, tør prosecco kan ligeledes være et let og legende match til en sommerlig rejecocktail.
Hvilken vin drikker man til skaldyr?
Vin til skaldyr skal helst have friskhed, sprødhed og en god portion syre. Det kan være hvidvin lavet på Riesling, Chardonnay, Viognier eller Sauvignon Blanc. Champagne passer også fantastisk til jomfruhummer såvel som krabber og østers. Hvis der er tale om hummer, må vinen dog gerne have mere fylde.
Hvad drikker man til tunbøffer?
Sådan vælger du vin til tunbøf
Hvis tunbøffen er stegt med krydderurter og citron, kan en tør Riesling tilbyde en herlig, frisk kontrast. Ved mere kraftige tilberedninger, som tunbøf med soyasauce eller sesam, kan en fyldig rødvin som Pinot Noir eller endda en let Syrah være et godt valg.
Hvilken hvidvin passer til rejecocktail?
Hvidvine som sauvignon blanc, riesling og pinot grigio er fremragende valg, da de har en naturlig syre, der fremhæver rejerne uden at overdøve deres smag. Mousserende vine som champagne eller prosecco kan også være et godt match, da boblerne renser ganen og tilføjer en festlig stemning til måltidet.
Pil selv rejer - sådan gør du, det er ret nemt!
Hvilken hvidvin skal jeg vælge?
Fra søde til syrlige, fede til friske og tørre. Uanset om det er en elegant Riesling, et glas klassisk Chardonnay eller en frisk og frugtig Sauvignon Blanc, der får sommeren til at vare lidt længere, er det hele lige her, klar til dig med et enkelt klik.
Hvad spiser man til Châteauneuf-du-Pape?
Châteauneuf-du-Pape er en fed og velsmagende rødvin, der er oplagt til den danske julemad, men også grillet oksekød, and, hamburgere, vildt, svampe, oksehale, Osso Buco og lammeryg.
Hvad passer Sauvignon Blanc til?
Hvad spiser man til Sauvignon Blanc? Sauvignon Blanc er en alsidig vin, der passer godt til en række forskellige retter, herunder skaldyr, fisk, salater, lyst kød og ost.
Hvilken fisk kan man drikke rødvin til?
I det hele taget er fisk, som egner sig til at blive skindstegt – f. eks. sandart, multe eller kulmule – gode valg, hvis der skal rødvin på bordet. I disse tilfælde kan man også vælge at servere dem med en rødvinssauce.
Hvilken hvidvin til pighvar?
Det afhænger af tilberedningsmetoden. Til pocheret pighvar er Sauvignon blanc eller Riesling ideelle, mens Viognier eller Pinot noir passer godt til grillet pighvar.
Hvilken vin drikker man til torsk?
Hvilken vin passer bedst til torsk? Hvidvine som Chardonnay, Sauvignon Blanc og Riesling er ideelle valg til torsk, da de komplementerer fiskens milde smag.
Er det sundt at spise skaldyr?
Fisk og skaldyr er sunde, fordi de indeholder vigtige næringsstoffer i store mængder, men sammensætningen af disse næringsstoffer varierer alt efter art. Desuden er fisk og skaldyr en god proteinkilde og har også et lavt indhold af de usunde mættede fedtstoffer.
Hvad drikker man hvid portvin til?
Hvid portvin nydes gerne ved 8-10˚C og fungerer godt som en aperitif eller til fisk eller dessert. Tawny skal være 12-15˚C, når den drikkes, og kan med fordel nydes til et let og saltet ostebord samt desserter, som ikke er for søde.
Hvilken vin til fjordrejer?
“Sæsonen for fjordrejer går fra april til oktober
Mange foreslår sauvignon blanc og chardonnay, men det nu ikke altid det bedste valg. Sauvignonen oser tit af tomatplante og hyldeblomst (særligt hvis den er oversøisk), og det overdøver let den fine rejesmag.
Hvilke rejer til rejecocktail?
Hvilke rejer skal jeg bruge? Rejerne i en klassisk rejecocktail er typisk små rejer i lage. Skal din forret være ekstra luksuriøs, kan du bruge store, pillede rejer. Du kan også tilføje stenbiderrogn og krebsehaler.
Hvad drikker man til rabarbertrifli?
En Late Harvest Riesling, som både er sød og besidder en god frisk syre, vil være en fin ledsager til desserter med rabarber. Du kan også prøve en tysk Eiswein, som også rummer masser af sødme og syre, og som vil give de sukkerholdige desserter et godt modspil.
Hvilken vin til skaldyr?
Når du vælger vin til skaldyr, er hvidvin ofte det bedste valg. En frisk og frugtagtig hvidvin som en Sauvignon Blanc eller en Chablis er ofte ideel til at ledsage skaldyrsretter. Disse vine til skaldyr byder på livlig syre, delikate frugttoner og en ren mineralitet, som komplementerer skaldyrenes naturlige smag.
Kan rødvin holde sig efter åbning?
Rødvin kan holde sig op til 6 uger i køleskabet, men det afhænger af, hvor meget du drikker, og om den blev kølet ned, inden den blev åbnet. Det er bedst at sætte den på køl efter åbning, hvis du ikke har planer om at drikke flasken op inden for 2-4 dage.
Kan man servere rødvin til laks?
Oprindelsessted: Som oftest USA eller Bourgogne. Men en let rødvin uden for meget tannin vil også fungere til laksens kraftige, stegte smag, der ikke er til at tage fejl af. En frugtig og syrerig Pinot Noir eller en overmåde elegant og kirsebærsaftig Beaujolais vil også gå, når der er stegt laks på tallerkenen.
Hvad er bedst, Chardonnay eller Sauvignon Blanc?
Sauvignon Blanc er ligesom de to førnævnte druesorter en meget alsidig drue, som er alt fra sød til tør. Denne druesort har generelt mere karakter end Chardonnay'en, så den er et godt alternativ til denne, hvis man vil have en hvidvin, der smager af lidt mere.
Hvad spiser man til cabernet sauvignon?
Cabernet Sauvignon eller Merlot. Vinene må gerne have lidt alder, specielt hvis det er vine fra Bordeaux. Også oversøiske vine på disse to druer vil passe til mange retter med oksekød, ligesom kraftige italienske og spanske vine også er gode ledsagere.
Hvad passer Riesling til?
- Tør Riesling (Trocken) passer fremragende til lette grøntsagsretter, fisk, schnitzel eller lyst kød. ...
- Halvtør Riesling (Kabinett, Spätlese) er ideel til krydrede asiatiske retter som indisk, thai eller kinesisk, hvor syren og sødmen balancerer krydderierne perfekt.
Hvad spiser man til pomerol?
Vi drikker Pomerol til simreretter som en klassisk boeuf bourguignon eller en rustik lammegryde.
Hvad koster en god Amarone?
- Mad og Monopolet. Din Vin Guide. Amarone Classico, Acinatico 2020. Accordini, Italien. 279,00 DKK v/3 stk. ...
- Amarone Classico, Vigneto il Fornetto 2016. Accordini, Italien. 645,00 DKK v/3 stk. 760,00 DKK v/1 stk.
- Amarone Classico, Acinatico, magnum 2018. Accordini, Italien. 699,00 DKK v/2 stk. 835,00 DKK v/1 stk.
Hvad betyder Châteauneuf-du-Pape?
Det bedste vinområde i den sydlige del af Rhône -dalen mellem Avignon og Orange. Opkaldt efter ruinerne af pavernes sommerresidens (Chateauneuf-du-Pape Pavens nye slot), der siden har givet navn til den maleriske lille by. Jorden er speciel, ofte helt eller delvis dækket af rullesten, ført ned ad floden fra Alperne.