- Det nonchalante valg: Champagne eller anden mousserende vin.
- Det fede valg: Fyldig hvidvin.
- Det sikre valg: Amarone og Ripasso.
- Det eksotiske valg: Oversøisk rødvin.
- Det charmerende valg: Italiensk Primitivo.
- Det klassiske valg: Vinene fra Sydrhône.
Hvad drikker man til en julefrokost?
Vin til de kolde retter – Sild, fisk og skaldyr
Sild, laks og rejer kræver en vin, der kan matche både syren og fedmen. Hvidvin: Til de kolde retter vil en frisk og sprød hvidvin være det oplagte valg. Tør Riesling eller Sauvignon Blanc er perfekte match, da deres syre renser ganen og fremhæver smagen i fisken.
Hvilken vin til julefrokost?
Gerne en Chardonnay fra lande som USA, Chile eller Australien, som har fået godt med sol og varme. Alternativt Viognier fra samme lande eller en Pinot Gris. En fyldig italiensk Amarone eller Barbera vil være genial til det kødfulde retter til julefrokosten.
Hvad medbringer man til julefrokost?
- Æbleflæsk med flæsk eller bacon.
- And med rødkål.
- Tarteletter med høns i asparges.
- Ribbensteg eller flæskesteg med rødkål eller surt, f.eks. ...
- Hamburgerryg med brunkartofler og grønlangkål.
- Lun leverpostej med bacon, champignoner og rødbeder.
- Frikadeller med rødkål.
Hvad skal der være på julefrokostbordet?
Klassisk julefrokost-mad
Smørrebrød med fiskefilet, marineret sild, kold flæskesteg, frikadeller, leverpostej, medisterpølse og mørbrad er klassiske retter. Den gode julefrokost-menu skulle og skal naturligvis flankes af snaps, øl og akvarit.
Der er en ny gæst til julefrokosten fra SHAKER
Hvad må ikke mangle til julefrokost?
- Marinerede sild og stegte sild.
- Fiskefileter, citron og remoulade.
- Æg, rejer og mayonnaise.
- Røget laks og gravad laks med rævesovs.
- Varm leverpostej med bacon.
- Bøffer med stegte løg.
- Frikadeller med agurkesalat og rødbeder.
- Medisterpølse.
Hvad består en klassisk julefrokost af?
Hvad er en traditionel julefrokost? For mange danskere består en traditionel julefrokost af tre dele: De kolde retter, de varme retter og dessert. De kolde retter består typisk af rugbrød og franskbrød med en masse smagfuldt pålæg for eksempel sild, leverpostej, rullepølse, laks og rejer.
Hvad serverer man først til julefrokost?
At vi først spiser sild og smørrebrød efterfulgt af de lune retter, gerne med dunser og lun leverpostej, og til sidst det søde for at runde af.
Hvad skal man lave til julefrokost?
- Pakkeleg. Pakkelegen er en tidløs favorit, når det handler om julefrokostunderholdning. ...
- Regler til festen. ...
- Stoledans. ...
- Quiz. ...
- Gæt en julesang. ...
- Awardshow. ...
- Mini - konkurrencer. ...
- Seddel under tallerken.
Hvornår spiser man tarteletter til julefrokost?
Tarteletter er også oplagt som restemad, efter man har tilberedt en hel kylling eller suppehøne. Fyldet kan tilberedes dagen i forvejen og lunes inden servering. Der er altså tid at spare, når man også skal nå at forberede de andre retter til julefrokosten.
Hvor mange drikkevarer til julefrokost?
En god tommelfingerregel kan være at beregne 4 øl pr. gæst, men fra fest til fest kan udsvingene være meget store. Sodavand: Ligesom med øl er det med sodavand langt nemmere at beregne, hvis man kender lidt til sine gæsters vaner og smag.
Hvilken øl til julefrokost?
Julens øl er ofte mørke og tunge og passer godt til de kraftige stegeretter som frikadeller og medister - men til de lysere retter, kan du med fordel gå efter knap så mørke øltyper som en IPA, Helles eller Wit - eller en mere klassisk pilsner.
Hvilken rødvin er god til julemad?
Når det er sagt, så er det klassiske tilbehør i julen både fedt, sødt og kraftigt – og det skal din vin kunne hamle op med. Et godt vinvalg til julekalkunen er rødvine på Pinot Noir-druen. De er som oftest ikke alt for kraftige og har søde noter af ribs, solbær, kirsebær og lakrids.
Kan man drikke rødvin til julefrokost?
Rødvin. Selvfølgelig kan andre farver af vin også skabe fine resultater til din julefrokost. Men undgå nu de kraftige, kulsorte og tanninholdige slags.
Hvad har mænd på til julefrokost?
Det klassiske med jakkesæt og slips
Det klassiske valg er et jakkesæt med skjorte og slips, her har vi valgt at tage udgangspunkt i et navy sæt fra BOSS, som er super element og cool både til julefrokost men også til brug på kontoret. Det andet sæt er fra Tiger of Sweden, og er et stilfuld og moderne valg.
Hvor meget snaps til julefrokost?
Vin: ½ liter pr person. Snaps: 10 cl pr. person.
Hvilken rækkefølge til julefrokost?
Reglerne står på række, når vi skal spise til årets firmajulefrokost. Først fisk, så kød, derefter ost og til sidst noget sødt.
Hvornår starter en julefrokost?
Den afholdes normalt i november eller december – før juleaften.
Hvad hører til julebordet?
En klassisk julefrokost skal have det hele – både sild, fiskefileter, leverpostej, tarteletter, ostebord, risalamande og selvfølgelig en god snaps. Listen over, hvad du kan servere til en klassisk julefrokost, er næsten uendelig, men der skal være noget inden for kategorierne fisk, kød, ost og sødt.
Hvad indeholder en klassisk julefrokost?
- Frikadeller.
- Flæskesteg.
- Mørbradbøffer med bløde løg og svampe i flødesauce.
- Tarteletter/høns i asparges.
- Lun leverpostej med svampe og bacon.
- Glaseret skinke.
- Medisterpølse.
Hvorfor spiser man fisk først?
Det er ligesom en koncert, stille i starten og så brager det senere. Når vi starter med den milde fisk, er smagsløgene stadig klar til at plukke de enkelte smagsnuancer ud af smagen. Senere bliver julefrokosten mere vulgær i smagen, med masser af karamel, fedt, sukker, salt og umami.
Hvilke oste til julefrokost?
Vælg oste med nuancer til julens ostebord
4-5 fast modnede a la Vesterhavsost og Høost, Havgus, Tange Sø Ost og den slags. Det er oste, som passer godt til både røde og søde vine og kraftigt maltet øl af den slags, der også vil komplementere resten af julemiddagen.
Hvad skal der på julebordet?
- 20 min. Julesalat med rødkål. (11)
- 4 timer. Risalamande cheesecake. (19)
- 1 time 55 min. Flæskesteg med sprød svær. (373)
- 15 min. Flæskestegssandwich. (36)
- 45 min. Vegetar tarteletter. (15)
- 3 timer 30 min. Andesteg. (382)
- 1 time 30 min. Brunede kartofler i ovn. (15)
- 45 min. Risengrød med kanelsukker og smørklat.
Hvad skal jeg have på til julefrokost?
Vælg enten en pallietkjole eller en palliettop, og tilføj personlige accessories for at fuldende dit helt eget look. En sand klassiker til julefrokosten vil altid være den lille sorte kjole. En sort festkjole giver hurtigt et sofistikeret og stilet look, og kan styles med stort set alle slags accessories.