Glem stor Bordeaux og Barolo juleaften. Disse meget tørre vine har ofte et alt for lavt niveau af frugtsødme og vil kollidere voldsomt med sødmen i julemaden. Gem dem - de vil utvivlsomt gøre større lykke en anden aften.
Hvilken rødvin passer til julemad?
En klassisk julemiddag med and eller flæskesteg passer godt sammen med en fyldig rødvin som bordeaux eller zinfandel. Disse vine har nok struktur og tanniner til at komplementere de fede retter. Hvis der serveres fisk eller skaldyr, er en sprød hvidvin som chablis eller sauvignon blanc ideel.
Hvad passer Barolo til?
For at opnå den mest optimale smagsoplevelse, bør en Barolo nydes til kraftige og tunge retter. Vinen bør serveres til en saftig bøf som ribeye og entrecote, mørkt, krydret eller marineret kød og vildt eller til tunge retter som pasta og risotto. Vinen er også en fremragende ledsager til ostebordet.
Hvornår skal Barolo drikkes?
18-19 grader: Modne og fyldige vine som f. eks. Barolo eller Amarone.
Hvad drikker man til juleanden?
Et godt valg til juleanden er en italiensk Amarone. Det er en rødvin, der ofte er lavet på flere forskellige druer. Den har smagsnoter fra frugt og mørke bær, som passer godt til det søde tilbehør. Samtidig er det også en vin med en høj alkoholprocent, der skærer fint igennem fedmen fra andestegen.
Barolo: 5 minutters guide til en fantastisk vin
Kan man drikke Barolo til and?
Bourgogne eller New Zealand også være et godt valg, da vinene typisk vil have god tannin og syre, men ikke overdøve kødet. Server den i så fald let afkølet. De elegante Barolo-vine vil også være et glimrende valg.
Hvad er en god juleand?
Berberianden bliver af mange betragtet som ændernes konge og som det ypperste inden for andekød. Den er lidt mindre end peking-anden. Til gengæld er den mere kødfuld og mindre fed. Berberianden opdrættes hovedsageligt i udlandet, især Frankrig, hvor racen typisk får kuperet næb og kløer.
Hvad skal man spise til Barolo?
Barolo passer godt til krydret mad, som f. eks. svinekæber eller braiseret kød. De er gode til at komplimentere tungere retter, hvor der også skal være noget modspil fra vinen.
Hvad koster en god Barolo?
- 2023 Barbera Piemonte Cantina Terre Del Barolo 2023. (75 cl) Italien, Piemonte, Terre Del Barolo. Ved 1 stk. 119,95. 89,95 kr/fl.
- 2020 Barolo Cannubi Serio e Battista Borgogno 2020. (75 cl) Italien, Piemonte, Fratelli Serio e Battista Borgogno. Ved 1 stk. 519,95. 429,95 kr/fl.
Er Barolo kraftig?
En Barolo vin er en kraftig og lagringsværdig rødvin fra Piemonte-regionen i det nordvestlige Italien, som er lavet på Nebbiolo-druen og regnes blandt italiens absolut bedste vine. Her finder du et fantastisk udvalg af Barolo fra nogle af områdets bedste producenter.
Hvad koster en flaske Barolo?
Elegant Barolo. 379,00 DKK v/ 6 stk.
Hvad er bedst, Brunello eller Barolo?
Begge vine er kendt for deres stærke smag og aroma. Barolo er lavet af Nebbiolo druer og kommer fra Piemonte regionen, mens Brunello er lavet af Sangiovese druer og kommer fra Toscana regionen. Der er ikke nogen entydig bedste vin, da det afhænger af ens personlige præference.
Hvor lang tid skal Barolo ligge?
En Barolo skal lagre minimum 38 måneder inden salg, hvoraf minimum 18 måneder skal være på fad. En Barolo Riserva skal lagre minimum 62 måneder inden salg, hvoraf minimum 18 måneder skal være på fad. I 1990'erne begyndte et opgør mellem traditionalister og modernister i Barolo.
Hvilken vin til and og flæskesteg?
Den bedste vin til flæskesteg og rødkål
Pinot noir er et fremragende valg, da denne drue typisk giver vine med frisk syre og noter af røde bær, som passer perfekt til flæskestegens smagsprofil. En anden mulighed er en fyldig hvidvin, som en chardonnay med en smule fadlagring.
Hvad koster en god Amarone?
- Mad og Monopolet. Din Vin Guide. Amarone Classico, Acinatico 2020. Accordini, Italien. 279,00 DKK v/3 stk. ...
- Amarone Classico, Vigneto il Fornetto 2016. Accordini, Italien. 645,00 DKK v/3 stk. 760,00 DKK v/1 stk.
- Amarone Classico, Acinatico, magnum 2018. Accordini, Italien. 699,00 DKK v/2 stk. 835,00 DKK v/1 stk.
Hvilken and er bedst til jul?
Tørslagtede ænder er allerbedst, da de beholder mest smag. Tørslagtning foregår ved, at ænderne dyppes i voks og fjerene skrabes af. Vådslagtning foregår ved at køle ænderne ned i vand efter slagtningen. Ofte har det ingen betydning for smagen, om du køber en frisk eller en frossen and.
Hvilke Barolo årgange er gode?
Hvis du er har nogle rigtigt gamle flasker Barolo liggende, så skal du holde øje med årgangene 1996, 1990, 1989, 1982 og 1978. Disse årgange er rated som de bedste Barolo årgange ældre end 2000 i følge “The Wine Advocate”.
Hvordan smager Barolo?
Barolo er udelukkende lavet på druen Nebbiolo og er kendt som ”kongernes vin”. Det er også den italienske rødvin, der minder mest om de røde Bourgogne-vine, når det kommer til elegance. Der er her tale om en tanninrig, majestætisk og elegant rødvin med en lys kerne af frugt.
Hvilket glas til Barolo?
Druerne 'Pinot Noir', 'Barolo', 'Barbera' og 'Barbaresco' gør sig fremragende til Bourgogneglasset. Du kan finde dit næste Bourgogneglas lige her.
Hvor længe kan Barolo gemmes?
En virkelig god Barolo kan typisk gemmes både 10 og 20 år og endda helt op til 50 år.
Hvad er Barolo Chinato?
Barolo Chinato er en traditionel fordøjelsesaperitif fra Piemonte, der er lavet af Barolo-vin tilsmagt med calissaja cinchona-bark og en blanding af krydderier. Opskriften har været en familiehemmelighed i mere end tyve år.
Hvilken vin til juleanden?
Italienske Amarone, Ripasso eller Primitivo er også populære klassikere til juleanden. Andre gode valg er californisk Zinfandel, Shiraz fra Australien og kraftfulde spanske rødvine på Garnacha-druen. Til Confit de Canard vil en saftig Barbera fra Piemonte eller en Syrah rødvin fra det nordlige Rhône også være gode bud.
Hvad er en Oscar Landand?
Salling Oscar Landand
Stor pekingand som opdrættes nær slagteriet. Efter slagtning bliver ænderne luftkølet, hvilket resulterer i mindre stegesvind under tilberedning. Indmad: Med hals, kråse, lever og hjerte.
Hvor mange ænder til 10 personer?
Hvor mange personer rækker opskriften til
En and på 3 kg and passer til 4-6 personer. Det kommer an på, hvad der ellers serveres til, men den kan fint strækkes til 6 personer, som alle kan få et stykke godt andebryst og dertil er der lidt af det andet lækre kød og lår.