Mai Tai er en cocktail tilbage fra 1940'erne. Det er en tropisk cocktail, som stammer fra Sydamerika. Legenden siger, at den første person, som smagte denne cocktail udbrød "Mai Tai"..
Hvad drak man i 50'erne?
Jeg drak kaffe med sukker og fløde og spiste den mellemmad, som mor havde smurt, inden jeg stod op. Den bestod af en skive rugbrød og en skive hjemmebagt sigtebrød med et godt lag smør imellem. Også far drak kaffe, det gjorde alle i familien.
Hvad spiste man i 40'erne?
Rationering betød, at man under besættelsen måtte bruge andre varer, end dem man plejede. Opfindsomheden var stor, og havregryn, ærter, kartofler, byg og grøntsager i store mængder blev brugt til at strække de små forsyninger af hvedemel, kød og smør.
Hvad spiste man i 50'erne?
Sammenkogte retter som bankekød, gullasch og labskovs. Stegeretter som medister, frikadeller, hakkebøffer, krebinetter, wienersnitsel og panerede svinekoteletter, og så enorme mængder sauce, bjerge af kartofler og masser af kål og gulerødder.
Hvad var populært i 50'erne?
Ud over jazzen var især og rock 'n' roll med til at præge årtiets musik. Her blev nye kræfter sluppet løs, mens kritiske røster fordømte. Ungdommen kunne ikke få nok af vildskaben, men rock 'n' roll-musikken blev blandt andet stærkt kritiseret for at være for aggressiv og for kropslig.
Alkoholikere, der dør i slutningen af 30'erne til begyndelsen af 40'erne
Hvad spiste man i 60'erne?
I 1960'erne hittede gryderetter som skipperlabskovs og mørbradgryde, sammen med den fransk-inspirerede ret Cordon Bleu. Og så blev den første spaghetti serveret ved middagsbordet, mens der til børnefødselsdage blev lavet drømmekage fra Brovst i store bradepander.
Hvad drak man i 1940'erne?
Mai Tai opskrift
Så får du her opskriften på en Mai Tai. Mai Tai er en cocktail tilbage fra 1940'erne. Det er en tropisk cocktail, som stammer fra Sydamerika. Legenden siger, at den første person, som smagte denne cocktail udbrød "Mai Tai"..
Hvad spiste man i 1980?
80er mad er blandt andet rejecocktail, tunmousse og indbagt mørbrad med flødekartofler. Her er opskrifter på retromad, der stadig holder. 80er mad er ren nostalgi for os, der var børn i firserne. Det var årtiet, hvor avocadoen blev populær, lasagnen kom til Danmark, og Karolines kogebøger blev husstandsomdelt.
Hvad spiste man i 1945?
I 1945 slutter 2. Verdenskrig og Danmark er frit. Men på nogle områder fortsætter krigen. Besættelsestidens rationering på fødevarer som sukker, smør, brød, kaffe og the fortsætter, og det betyder sortbørshandel, erstatningsvarer og stalddørssalg.
Hvad drak man i 20'erne?
Den originale spritz var baseret på mousserende italiensk hvidvin, og stammer fra 1920'erne, hvor et lokalt brødrepar, Luigi og Silvio Barbieri, fandt på at blande områdets hvidvin med lokale bitterurter. Siden blev prosecco tilsat og Aperol Spritzen var skabt. En klassiker var født.
Hvad karakteriserer 50'erne?
I 1950'erne havde danskerne generelt en stærk tro på, at fremtiden så lysere ud end fortiden, og drømmene voksede. Der opstod nye muligheder for uddannelse, og årtiets afslutning var blandt andet præget af, at der var mere arbejde at få og flere materielle goder til befolkningen.
Hvad drak man i gamle dage?
Oftest drak man det såkaldte 'hverdagsøl', der havde en lav alkoholprocent og var en næringskilde på linje med f. eks. brød, grøntsager og kød. Ved særlige lejligheder drak man stærkere øl, mjød eller vin, og i løbet af middelalderen kom også brændevin til.
Hvad drak man under 2. Verdenskrig?
Cyankalium bruges inden for entomologi i indsamlingskrukker, og af guldsmede til forsølvning og forgyldning. Under 2. verdenskrig blev det brugt til selvmord, i form af små piller, blandt andre af Göring, Joseph Goebbels, Himmler, Rommel, Eva Braun og Flammen samt modstandsmænd.
Hvad spiste man i Danmark for 1000 år siden?
Råvarer. Basiskosten for størstedelen af befolkningen bestod af brød og grød, fremstillet først og fremmest af rug og byg, og hertil kom havre, hvede, boghvede og hirse. Det daglige brød var bagt på rug, mens den brede befolkning kun har spist hvedebrød til fester. Byggen blev brugt til ølbrygning og til grød.
Hvornår stoppede man med rationeringsmærker?
Offentlig rationering i Danmark
Verdenskrig blev der i Danmark indført rationering af en række levnedsmidler i årene 1917 til 1921. Under 2. Verdenskrig blev rationeringen mere omfattende, og systemet med rationeringsmærker for mange varer blev udbredt. Rationeringen fungerede i Danmark 1939 til 1952.
Hvad drak vi i 80'erne?
80'erne bød nemlig på både den skriggrønne Pisang Ambon og den kølervæskeblå Blue Bols. Også drinken Tequila Sunrise er et levn fra 80'erne, ligesom den klassiske Filur og Brandbilen er det. Derudover hørte også flasker med Malibu, Safari og Jägermeister til 80'ernes barskab, og derfor også til din 80'er temafest.
Hvad spiste man til morgenmad i 1950?
I 50erne var det almindeligt med formad, fx mælkemad, før hovedretten, og med efterret, som fx æblegrød eller henkogte pærer. Indmad var almindeligt, det samme var gratin og sagosuppe.
Hvilken rødvin drak man i 80'erne?
I 1980'erne gik det nemlig hurtigt med at fylde vinglasset med de røde bobler, og Lambruscoen var den mest eksporterede vin til sommerfester og supermarked. Hylderne bugnede med billige varianter af det, der lignede en lyserød læskedrik.
Hvad spiste man under 1. verdenskrig?
Danmarks taktik under Første Verdenskrig var at holde sig neutral. En del af den taktik handlede om at sende smør, æg og bacon med skibe til England og dermed holde sig gode venner med englænderne, mens skibe fyldt med konservesdåser, med blandt andet gullasch i, var betalingen for tysk venskab.
Hvad drak man i 1970?
I 1970'erne var udvalget af alkohol langt mere begrænset end i dag – og var man tilmed også både ung og pengeløs, blev mulighederne endnu mindre. Derfor tyede mange til kirsebærvin, der var både billigt og sødt.
Hvad spiste man i 1930'erne?
Kødretter som stegt kylling og hakkebøf var almindelige hovedretter til fester i 30'erne. Disse retter blev ofte serveret med en simpel sauce og sideretter som kartofler og grøntsager.
Hvad drak man i 1960'erne?
Og det var stort set også standardløsningen i 1960'erne, lørdag aften før mørbradbøffen, de ovnvarmede franske kartofler og den med tyren. Men dengang drak man Martini og Cinzano eller det rene pullimut.
Hvad spiste man i 1970'erne?
- Rejecocktail. Rejecocktail var en yndet forret, især når der kom gæster. ...
- Stjerneskud. Stjerneskud er en tudsegammel ret, som i 70'erne blev en populær frokostret herhjemme. ...
- Koldskål. ...
- Fondue. ...
- Grydestegt kylling. ...
- Æbleflæsk. ...
- Kiksekage.
Hvad spiste man i 00'erne?
- Nesquick-kakaopulver rørt op i mælk. Var vi bare tossede med kakao i vores yngre dage? ...
- Cheesedippers. ...
- Mælkesnitter. ...
- Krydderboller med smør. ...
- Udskåret frugt. ...
- Figenstænger. ...
- Danone med chokoladeknapper. ...
- Chokoladekiks.
Hvorfor kunne man ikke få kaffe under 2. Verdenskrig?
Efterhånden som 2. verdenskrig skred frem, blev det sværere og sværere at skaffe de varer, man var vant til. I stedet måtte man finde alternativer. I 1942 var alle lagre af kaffe brugt op, og man kunne ikke længere nøjes med at blande kaffeerstatning i kaffen – nu var der kun kaffeerstatning tilbage.