De elegante Barolo-vine vil også være et glimrende valg. Vælger du en nakke- eller kamsteg kan du med fordel atter vælge en spansk Garnacha. Ribbenstegen er der væsentligt mere fedt på, så der vil vi anbefale en vin med lidt højere alkohol, fx fra Sydrhône eller en Shiraz fra Australien.
Kan man drikke Barolo til and?
Glem stor Bordeaux og Barolo juleaften. Disse meget tørre vine har ofte et alt for lavt niveau af frugtsødme og vil kollidere voldsomt med sødmen i julemaden.
Hvad spiser man til en Barolo?
Vinen bør serveres til en saftig bøf som ribeye og entrecote, mørkt, krydret eller marineret kød og vildt eller til tunge retter som pasta og risotto. Vinen er også en fremragende ledsager til ostebordet. Når du serverer en Barolo, bør du åbne vinen i god tid.
Hvilken rødvin er bedst til and?
Et klassisk vinvalg er franske rødvine fra Sydrhône på druerne Grenache og Syrah. Italienske Amarone, Ripasso eller Primitivo er også populære klassikere til juleanden. Andre gode valg er californisk Zinfandel, Shiraz fra Australien og kraftfulde spanske rødvine på Garnacha-druen.
Hvornår skal Barolo drikkes?
18-19 grader: Modne og fyldige vine som f. eks. Barolo eller Amarone.
TOP 2% BAROLO RISERVA 10 ANNI 2009 - TOPÅRET I ITALIEN FOR BAROLO (SIGER NOGEN) ER DEN SÅ GOD?
Hvad koster en god Barolo?
- 2023 Barbera Piemonte Cantina Terre Del Barolo 2023. (75 cl) Italien, Piemonte, Terre Del Barolo. Ved 1 stk. 119,95. 89,95 kr/fl.
- 2020 Barolo Cannubi Serio e Battista Borgogno 2020. (75 cl) Italien, Piemonte, Fratelli Serio e Battista Borgogno. Ved 1 stk. 519,95. 429,95 kr/fl.
Er Barolo en kraftig vin?
En Barolo vin er en kraftig og lagringsværdig rødvin fra Piemonte-regionen i det nordvestlige Italien, som er lavet på Nebbiolo-druen og regnes blandt italiens absolut bedste vine. Her finder du et fantastisk udvalg af Barolo fra nogle af områdets bedste producenter.
Hvad skal man drikke til and?
Det klassiske valg af vin til juleanden
De klassiske vine til and kommer især fra Rhône - ikke mindst den sydlige del, hvor Grenache-druen spiller hovedrollen. Vinene fra Châteauneuf-du-Pape er oplagte valg, men det kan også sagtens være en anden god vin fra det sydlige Rhône (Gigondas, Vacqueyras, Rasteau m. fl.).
Hvilken vin til and og flæskesteg?
Den bedste vin til flæskesteg og rødkål
Pinot noir er et fremragende valg, da denne drue typisk giver vine med frisk syre og noter af røde bær, som passer perfekt til flæskestegens smagsprofil. En anden mulighed er en fyldig hvidvin, som en chardonnay med en smule fadlagring.
Er Amarone god til and?
Den italienske Amarone eller Ripasso er en klassiker til anden, ligesom en rødvin fra det sydlige Rhône – fx Châteauneuf-du-Pape, også vil være en oplagt ledsager.
Hvad koster en flaske Barolo?
Elegant Barolo. 379,00 DKK v/ 6 stk.
Hvor lang tid skal Barolo ligge?
En Barolo skal lagre minimum 38 måneder inden salg, hvoraf minimum 18 måneder skal være på fad. En Barolo Riserva skal lagre minimum 62 måneder inden salg, hvoraf minimum 18 måneder skal være på fad. I 1990'erne begyndte et opgør mellem traditionalister og modernister i Barolo.
Hvordan smager Barolo?
Barolo er udelukkende lavet på druen Nebbiolo og er kendt som ”kongernes vin”. Det er også den italienske rødvin, der minder mest om de røde Bourgogne-vine, når det kommer til elegance. Der er her tale om en tanninrig, majestætisk og elegant rødvin med en lys kerne af frugt.
Hvad spiser man til Barolo?
Barolo passer godt til krydret mad, som f. eks. svinekæber eller braiseret kød. De er gode til at komplimentere tungere retter, hvor der også skal være noget modspil fra vinen.
Er Brunello god til and?
Skal du forkæle dig selv eller en anden, du holder meget af, med stor, fyldig og kompleks italiensk rødvin, er Brunello absolut ét af de bedste steder at se mod.
Hvilken and er bedst til jul?
Tørslagtede ænder er allerbedst, da de beholder mest smag. Tørslagtning foregår ved, at ænderne dyppes i voks og fjerene skrabes af. Vådslagtning foregår ved at køle ænderne ned i vand efter slagtningen. Ofte har det ingen betydning for smagen, om du køber en frisk eller en frossen and.
Kan man drikke Pinot Noir til and?
Kan man drikke Pinot Noir til andesteg? Ja da! Der findes rigtig mange vinelskere, der har det svært med kraftige rødvine og man skal selvfølgelig ikke tvinge en 16 % Amarone i glasset, hvis man som udgangspunkt ikke kan lide denne type af vin.
Hvilken rødvin til julemad?
En klassisk julemiddag med and eller flæskesteg passer godt sammen med en fyldig rødvin som bordeaux eller zinfandel. Disse vine har nok struktur og tanniner til at komplementere de fede retter. Hvis der serveres fisk eller skaldyr, er en sprød hvidvin som chablis eller sauvignon blanc ideel.
Hvad drikker man til stegt flæsk?
Stegt flæsk serveres traditionelt med en lys persillesovs og kartofler. Mange foretrækker at drikke øl til den salte ret, men man kan sagtens drikke vin til denne tidsløse og kalorierige klassiker! Faktisk er valget mellem rødvin, hvidvin og rosévin mere eller mindre frit.
Hvad koster en god Amarone?
- Mad og Monopolet. Din Vin Guide. Amarone Classico, Acinatico 2020. Accordini, Italien. 279,00 DKK v/3 stk. ...
- Amarone Classico, Vigneto il Fornetto 2016. Accordini, Italien. 645,00 DKK v/3 stk. 760,00 DKK v/1 stk.
- Amarone Classico, Acinatico, magnum 2018. Accordini, Italien. 699,00 DKK v/2 stk. 835,00 DKK v/1 stk.
Er Pinot Noir god til julemad?
Generelt drikker man ofte lidt kraftigere rødvine til julemaden, da den går godt i samspil med den lidt mere fede julemad. Hvis du er mere til en let rødvin, så er en Pinot Noir et godt bud på en rødvin, du kan servere til julemaden.
Hvad drikker man til confiteret and?
Det er en god idé at have noget syrligt og frisk tilbehør – fx salat med balsamico, en brombærsauce eller frisk rødkålssalat med appelsin – for at komplementere fedtet i selve andekødet. En Côtes du Rhône, fx en Cairanne, vil passe fremragende til.
Hvor lang tid kan en Barolo ligge?
Langt hovedparten af Barolo vine er optimale efter 15-18 år - giv og tag et par år - når de kommer fra rigtigt gode årgange. Er året godt men ikke bedre end godt, så vil de toppe mellem 12-15 år, og kommer vinene fra et mindre heldigt år, så bør du faktisk ikke gemme dem længere end maksimalt 6-8 år.
Hvad er forskellen på Nebbiolo og Barolo?
Disse betegnelser angiver, hvor Nebbiolo-vinen er lavet, altså det specifikke område, den stammer fra. Hvis den kommer fra Barolo-området, kaldes den blot Nebbiolo. Denne vin er lavet af samme drue som Barolo, men der er forskellige krav til produktionsprocessen.
Hvilket glas til Barolo?
Druerne 'Pinot Noir', 'Barolo', 'Barbera' og 'Barbaresco' gør sig fremragende til Bourgogneglasset. Du kan finde dit næste Bourgogneglas lige her.