Kan man tage toppen af et grantræ?

Hvis du gerne vil begrænse dit grantræs bredde, kan du knibe vækstpunkter af på de grene, som er for lange. Dette skal gøres en gang årligt i foråret eller tidligt på sommeren. Grantræer, som er blevet for høje, kan toppes og beskæres i en fin form efterfølgende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på plantorama.dk

Kan man Topkappe et grantræ?

Du kan godt topkappe grantræer og fyrretræer, men det bliver sjældent et flot resultat, da disse rent udseendemæssigt ikke egner sig til at miste toppen. Har du et grantræ eller fyrretræ som generer, så er det værd at overveje om det ikke bare skal fældes.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havehandel.dk

Kan man skære toppen af et fyrretræ?

Det kan sagtens lade sig gøre at beskære fyrretræer. grendele uden nåle er kedelige at se på. Det bedste tidspunkt for beskæring af nåletræer er perioden juli til sept. Når der skal beskæres fyrretræer er det bedste hvis der en person som beskærer og en der dirigerer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bolius.dk

Kan man skære toppen af et træ?

Man kan klippe toppen af alle træer, uden at de går ud eller tager skade. De vil bare reagere ved at bruge mere energi på resterne, dvs. sidegrenene, og ved at sende nye skud op i toppen, fordi det nu engang er træers natur at vokse opad.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politiken.dk

Kan man Opstamme et grantræ?

Hvis man vil opstamme et nåletræ, skal man skære grenene af ved den såkaldte »afsnøring« – den lille krave, der sidder helt inde ved stammen. »Så har træet størst chance for selv at hele såret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på berlingske.dk

Evergreen trees with brown tops? Here's a way to save themHvor høj kan et grantræ blive?

Nordmannsgran (Abies nordmanniana)

Nålene sidder fordelt og i spidsen er der et lille indhak. Som tidligere nævnt har nålene to hvide striber på undersiden hvor de er helt grønne på oversiden. Rodnettet på en Nordmannsgran er kraftigt og træet kan blive op til 35 meter højt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jespersplanteskole.dk

Hvor høje kan grantræer blive?

Grantræer kan blive meget store, i Danmark over 50 meter høje, og i det vestlige USA op mod 100 meter. Læs om udbredelse og anvendelse under Gran-familien. Grene og kogle af rødgran.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Kan man skære toppen af grantræer?

Hvis du gerne vil begrænse dit grantræs bredde, kan du knibe vækstpunkter af på de grene, som er for lange. Dette skal gøres en gang årligt i foråret eller tidligt på sommeren. Grantræer, som er blevet for høje, kan toppes og beskæres i en fin form efterfølgende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på plantorama.dk

Hvordan beskærer man grantræer?

Nåletræer som fyr og grantræ har ikke brug for så meget beskæring. Kun syge og frostbidte grene skal fjernes efter vinteren. Konkurrerende hovedgrene skal fjernes fra unge nåletræer for at sikre, at træet får en afbalanceret vækst.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fiskars.dk

Hvordan Topkapper man et træ?

Ved topkapning af træer fjernes en hel del af bladmassen, og træet bruger så dets energi på at lave nye skud, dér hvor træet er blevet topkappet. Nogle gange kan skuddene allerede efter 1-2 år, være nået op i samme højde som træet var før topkapningen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på traeplejemand.dk

Hvornår Topkapper man træer?

Hvis træerne er begyndt at skygge for meget af dagslyset eller tage for meget af udsigten kan det være en god idé at beskære eller topkappe træet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på primabolig.dk

Kan man beskære et fyrretræ?

Enkelte grene kan godt klippes helt tilbage til gammelt ved, men ellers er det vigtigt at beholde et stort antal sideskud med endeknopper. Tidspunktet kan nemt være sensommer eller efterår – knopperne bryder kun én gang pr. år, når man har med fyr at gøre.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på haveglaeder.dk

Hvordan passer man et grantræ?

Sådan passer du grantræ i haven

Du skal løbende tjekke jorden omkring træet og sørge for, den altid er fugtig. Efter cirka 3-5 år vil roden have fæstnet sig optimalt til jorden, og træet bliver mere robust. Herefter kan du nøjes med at vanden jorden, når der er særlig, tørre perioder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havehandel.dk

Er grantræ godt at fyre med?

Grantræ brænde er noget af det letteste brænde at tænde op i, og det giver meget hurtigt varme til hele rummet. På grund af det ekstra høje indhold af harpiks i grantræ brænde, er det dog mindre ideelt at fyre med i åbne pejse, fordi træet gnistrer mere end normalt, når det brænder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dgb-braende.dk

Hvad kan gro under et grantræ?

Svar
  • Lærkespore, Corydalis (vintergrøn)
  • Storkenæb, Geranium macrorrhizum 'Spessart' (vintergrøn)
  • Storkenæb, Geranium phaeum 'Samobor'
  • Hosta.
  • Guldnælde, Lamiastrum (stedsegrøn)
  • Skovfrytle, Luzula sylvatica (stedsegrøn)

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Hvornår er det bedst at beskære grantræer?

Nåletræer. Stedsegrønne nålebærende beskæres i april-maj eller august-september. Det vil sige lige før, eller lige efter vækstperioden. Ved beskæring i april-maj opnår man, at nyvæksten følger lige efter beskæringen, og at de dermed hurtigst mister den stramme form.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på lundhede.com

Hvornår er det bedst at beskære et bøgetræ?

Bøgetræer (Fagus sylvatica)

De skal beskæres om sommeren, hvilket strider mod gammel viden, men al ny viden indikerer, at beskæringen af bøgetræer bør ske inden for månederne juli–august-september, hvor træet er i vækst og i stand til at hele sår.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på haveglad.dk

Hvornår er det bedst at beskære?

Generelt anbefaler vi, at du holder dig fra at beskære planter i april-maj og oktober-november, da det er i disse måneder, at træer og buske blomstrer og afmodner, og derfor helst ikke skal bruge energi på andet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på plantorama.dk

Hvordan får jeg et tæt fyrretræ?

Hvis man vil have en tæt fyr, er det derfor nødvendigt med en lille operation hvert år. Operationen er ganske enkelt og kan foretages med en hæksaks eller - hvis træet ikke er for stort - med knibemetoden. Når de nye skud viser sig, skal de klippes ned. Træet svarer igen ved at sætte nye knopper i hjørnerne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fyens.dk

Hvornår gøder man grantræer?

Brug fra forår til sen sommer (april til august). Først i det tidlige forår, senere om sommeren for 2 gange mere som yderligere gødskning. Gødning skal spredes jævnt og derefter blandes i jord. Efter gødskning anbefaler vi vanding af planterne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ecofertis.eu

Hvad kan grantræer ikke tåle?

Hvis rødgranen vokser meget hurtigt er det også svært at lave tømmer af god kvalitet, og derfor planter man ikke ret meget rødgran på stiv lerjord. Rødgran kan heller ikke tåle salt i luften. Derfor planter man den ikke ud til havet, især ikke langs den jyske vestkyst.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skoven-i-skolen.dk

Hvor meget vokser et grantræ?

Træet vokser 50-60 cm om året og kan blive op til 25 meter høj og 10 meter i bredden. Det fylder godt, fordi det er meget åbent og busket med de lange nåle. Du kan dog også købe dværgsilkefyr, der kun vokser 10 cm om året og derfor er perfekt til krukker.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på isabellas.dk

Er grantræer giftige?

Brug derfor gran med forsigtighed, men så længe du ikke bruger normannsgran eller almindelig taks, som måske kan forveksles med rødgran og douglasgran, burde det være sikkert at spise gran. Almindelig taks er giftig, da den indeholder en glycosid, der kan nedbrydes til cyanid.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på smagforlivet.dk