På nuværende tidspunkt kan man ikke overføre penge til andre nordiske lande via en mobilbetalingsapp. Men en fusion mellem danske MobilePay og norske Vipps kan gøre det muligt. Fredag har Danske Bank meddelt, at relevante myndigheder, herunder EU-Kommissi.
Kan man MobilePay fra Danmark til Norge?
Ja, hvis du sender til en anden dansk MobilePay-bruger med et dansk telefonnummer, et dansk kredit- eller debetkort og en dansk bankkonto tilknyttet sin MobilePay. Vær opmærksom på, at din teleudbyder kan opkræve ekstra for brug af datatrafik i udlandet.
Kan man betale med MobilePay i Norge?
Ja, du kan godt få MobilePay, hvis du har en udenlandsk adresse. Du skal blot have et dansk MitID, en dansk bank, CPR-nummer og et dansk mobilnummer.
Hvad hedder MobilePay i Norge?
Vipps er en norsk mobil betalings-app.
Hvad er Vipps MobilePay?
I 2022 fusionerede Vipps med danske MobilePay (som også er aktiv på det finske marked). Det nye firma hedder Vipps MobilePay, har hovedsæde i Norges hovedstad Oslo, og ejes af de Norske banker bag Vipps og Danske Bank.
How to Register MobilePay - Denmark | MobilePay Easy Mobile payment
Kan man betale med Vipps i Danmark?
Fra i dag er den nye nordiske betalingskoncern Vipps MobilePay officielt på plads. Nu indleder virksomheden sin rejse mod at gøre nordiske betalinger endnu mere brugervenlige og simple på tværs af nordiske grænser. For 10 dage siden godkendte EU's konkurrencemyndigheder fusionen mellem Vipps og MobilePay.
Hvad er Vipps betaling?
Vipps er den dominerende mobilbetalingsapp i Norge, som bruges af 3 millioner brugere (ca. 75 % af den kvalificerede befolkning). Betalinger kan nemt gennemføres via mobilenheder, da kun et telefonnummer er nødvendigt for at sende eller modtage penge.
Hvilke lande kan man bruge MobilePay i?
Udover Danmark, hvor der var over 4,4 millioner brugere i 2022, er MobilePay også brugt i Grønland (men ikke på Færøerne) og i Finland (over 2 millioner brugere i 2022). MobilePay kan bruges i fysiske butikker, i webshops, til abonnementsbetaling og fakturabetaling og til overførsel til andre, der har appen.
Hvem ejer Vipps?
Ejerskabet af den nye koncern Vipps MobilePay vil fordele sig med 72,2 pct. til bankerne bag Vipps og 27,8 pct. til Danske Bank. Hovedsædet for Vipps MobilePay vil være placeret i Oslo, og koncernen vil i fremtiden være underlagt tilsyn af Finanstilsynet i Norge.
Kan udenlandske numre bruge MobilePay?
Have et dansk mobilnummer. Have et dansk CPR-nummer. Vær opmærksom på at det ikke må være et administrativt CPR-nummer. Udlændinge der bor i eget land, men arbejder i DK, kan fx ikke bruge MobilePay.
Kan man betale med MobilePay til Swish?
Swish åbner op for samarbejde med MobilePay og Vipps – men der er endnu ingen tidsplan for, hvornår transaktioner på tværs af grænserne kan finde sted.
Hvad koster det at bruge MobilePay?
Det koster ikke noget at bruge MobilePay som betalingsløsning, når du handler på nettet. Du skal have et dansk mobilnummer.
Kan man få MobilePay uden dansk nummer?
For at få MobilePay skal du have et CPR-nummer og MitID. Derudover skal du have et dansk mobilnummer knyttet til dit grønlandske mobilnummer.
Kan man få swish i Danmark?
Det betyder at du som Dansk butik kan benytte dig af Swish ved hjælp af Quickpay's certifikat. For at kunne bruge Swish gennem Quickpay skal du have en Svensk bankkonto hos en af banker som understøtter Swish dirkete.
Hvilken betalings app er bedst?
Med Google Pay kan du nemt, sikkert og hurtigt betale med din Android telefon. Dine kort oplysninger bliver hverken gemt på din enhed eller delt med forhandleren, når du betaler. Det har aldrig været nemmere og sikrere at betale i butikker, i apps og på nettet.
Hvordan kan jeg overføre penge til udlandet?
Du kan overføre penge til udlandet via banken på to måder – gennem din netbank eller via fysisk fremmøde. I de fleste tilfælde er det billigere at bruge din netbank, når du skal overføre penge til udlandet.
Hvilke banker er med i MobilePay?
Sydbank, Spar Nord Bank, Arbejdernes Landsbank og Nykredit Bank er blandt de banker, der nu følger med Jyske Bank og Nordea ind i MobilePay-samarbejdet.
Hvem tjener penge på MobilePay?
Blandt andet tjener banken penge på at sælge MobilePay-erhvervsløsninger til danske forretningsdrivende, som de kan anvende til at modtage betalinger med - løsninger, som virksomhederne betaler et fast gebyr for at benytte samt et transaktionsgebyr, lyder det.
Hvor kommer MobilePay fra?
MobilePay blev grundlagt i 2013 af Danske Bank og har været en populær tjeneste blandt danskerne, der har gjort det nemt at dele regninger og overføre penge. I dag er selskabet bag norsk, og nu må brugerne måske snart betale for tjenesten, hvis Mobilepay skal overleve.
Hvad hedder MobilePay i Tyskland?
Medlemmerne i organisationen vil fra starten være Mobilepay (Danmark og Finland), belgiske Banccontact Payconiq, Bluecode fra Tyskland og Østrig, SIBs fra Portugal, Swish fra Sverige, Vipps fra Norge og Twint fra Schweiz.
Kan man modtage euro på MobilePay?
MobilePay Online virker med følgende valutaer: Danske kroner (DKK) Norske kroner (NOK) Euro (EUR)
Er der MobilePay i USA?
Det korte svar på spørgsmålet øverst fra artiklen er "nej, du kan ikke betale med MobilePay i udlandet".
Hvor kan jeg ikke betale med MobilePay?
- Dit kort er spærret.
- Din pinkode er blokkeret.
- Der ikke er dækning for købet på dit kort.
- Dit Visa eller MasterCard ikke er åbent for handel på internettet.
Hvor lang tid går der før pengene er overført MobilePay?
Hvis I begge er MobilePay-brugere, kan både du og modtageren se overførslen under 'Aktiviteter' i MobilePay med det samme. Når du kan se overførslen i 'Aktiviteter', er pengene som regel også overført til modtagerens konto.
Kan jeg bruge PayPal i Danmark?
Det er gratis at oprette en PayPal-konto og betale med PayPal, medmindre du handler i udlandet og betaler i en udenlandsk valuta. Der er ingen gebyrer, hvis du bruger din PayPal-saldo til at overføre penge i danske kroner til venner og familie i Danmark. Du kan dog blive pålagt gebyrer for andre betalinger.