Vær klar med MitID Du skal have dit pas parat. MitID er nødvendigt, når du skal oprettes som bruger i MobilePay.
Hvorfor skal jeg bruge MitID til MobilePay?
For at minimere risikoen for misbrug af MobilePay, skal en bruger logge ind med MitID + SMS-kode (heldigvis er det meget, meget nemt), når brugeren logger ind på MobilePay på en ny enhed. Det er relevant for brugere, der benytter MobilePay på forskellige smartphones eller tablets.
Hvordan logger man ind på MobilePay uden NemID?
- Download MobilePay til din nye telefon.
- Åbn appen.
- Indtast dit CPR nummer.
- Indtast dit telefonnummer.
- Indtast den aktiveringskode, du har modtaget via SMS.
- Bekræft din identitet med MitID.
- Opret en firecifret kode.
Hvordan får jeg MobilePay uden MitID?
- Download MobilePay der, hvor du normalt henter apps, fx App Store eller Play Butik.
- Åbn appen, og vælg 'Opret en konto'.
- Indtast dit CPR-nummer.
- Indtast dit telefonnummer.
- Du vil modtage en fircifret aktiveringskode på SMS.
Hvad skal man bruge for at installere MobilePay?
- Start med at hente appen på din mobiltelefon eller tablet. ...
- Åbn MobilePay-appen og vælg "Opret ny bruger"
- Indtast dit mobilnummer, dit fulde navn og dit CPR-nummer.
- Indtast din e-mailadresse.
- Indtast oplysninger fra dit betalingskort samt dit kontonummer.
Sådan får du MitID med pas
Hvad kræver det at oprette MobilePay?
Åbn MobilePay-appen og følg flowet for at oprette dig som bruger. Når du indtaster dine kortoplysninger, bliver du bedt om at indtaste MitID. Hvis din bank ikke er klar til at indrullere kortet med MitID, skal du i stedet trykke på knappen “SMS+kode”.
Hvordan opretter jeg MobilePay?
- Åbn MobilePay-appen og vælg 'Opret ny bruger'.
- Indtast dit mobilnummer.
- Indtast dit fulde navn (som det står på dit gule sygesikringsbevis) og CPR nummer.
- Indtast email.
- Indtast oplysninger om dit betalingskort.
- Indtast kontonummer. ...
- Vælg en firecifret personlig kode.
Hvem kan ikke få MobilePay?
Hvis du er under 15 år, skal dine forældre eller værger give samtykke til, at vi behandler dine personoplysninger for at kunne tilbyde vores tjenester til dig. Sådan indtaster du din adresse i appen: Vi er i MobilePay juridisk forpligtede til at gemme adressen på alle vores brugere.
Hvornår lukker MobilePay?
MobilePay lukker nemlig appen ned fra 1. februar 2023.
Kan man have 2 MobilePay på samme konto?
Du kan ikke have flere MobilePay-aftaler med forskellige betalingskort eller bankkonti. Som privat bruger kan du kun have én MobilePay-aftale, hvor du kan tilknytte flere betalingskort og bankkonti.
Er MobilePay knyttet til kort eller konto?
Overførslerne mellem en bruger i Danmark og en bruger i Finland eller Norge vil ske gennem betalingskort og ikke fra konto-til-konto, som det er tilfældet, når du laver MobilePay-overførsel til anden MobilePaybruger i Danmark. Før du kan bruge funktionen, skal du derfor vælge et ”modtagerkort” i din app.
Kan man slette MobilePay?
Log ind i din MobilePay. Tryk på ”Mig” i bunden. Vælg ”Personlige oplysninger” Tryk ”Slet din profil” i bunden og bekræft sletningen.
Kan banken trække penge tilbage fra MobilePay?
Ja. Først skal du dog kontakte din bank for at få dit betalingskort spærret. Hvis der er hævet beløb, du ikke har godkendt, kan du få banken til at tilbageføre pengene.
Er det rigtigt, at man skal identificere sig på MobilePay?
De øgede sikkerhedskrav til online handel og betaling er nu nået til MobilePay. Det betyder, at de MobilePay-brugere, der kun er identificeret med CPR-nummer, skal til at identificere sig med MitID. De næste ugers tid sender MobilePay derfor besked direkte i MobilePay-appen til de brugere, det gælder for.
Kan alle få MobilePay?
Du skal være fyldt 13 år og have dit eget betalingskort for at kunne tilmelde dig. Første gang du starter MobilePay, skal du oprette dig som bruger ved at følge anvisningerne i appen. Hvis du er under 18 år, skal dine forældre/værger være indforståede med, at du bruger dit CPR-nummer.
Hvorfor beder MobilePay om CPR-nummer?
Mobilepay beder i disse uger alle deres brugere, som kun er identificeret med cpr-nummer, om at opdatere deres oplysninger med brug af NemID eller MitID for at øge sikkerheden. Det oplyser Mobilepays presseansvarlige, Peter Kjærgaard, til TV 2.
Hvad er de nye regler for MobilePay?
Fra 24. marts pålægges et gebyr på 1%, når du sender over 4.000 kr. til den samme person inden for 24 timer. Vi fjerner vi den daglige beløbsgrænse på 10.000 kr. og indfører en ny ugentlig grænse på 100.000 kr. Den årlige beløbsgrænse er stadig på 300.000 kr.
Er MobilePay gratis?
Prisen er et gebyr på 4 %, som bliver lagt til det beløb, du sender i modtagerens valuta. Når du indtaster det beløb, du vil sende – for eksempel 100 NOK, så omregner MobilePay beløbet til din lokale valuta med det samme – fx cirka 64,95 DKK.
Hvad hedder den nye MobilePay?
I 2022 fusionerede MobilePay med norske Vipps. Det nye selskab, Vipps MobilePay, ejes af de norske banker bag Vipps (72,2%) og Danske Bank (27,8%).
Kan man have MobilePay uden kort?
Du kan tilknytte dine konti til overførsel/betaling i MobilePay-appen uden brug af kort. Åbn MobilePay-appen, vælg "Konti & kort" i menuen og tryk på "Tilføj konto eller kort".
Hvor mange penge må man overføre på MobilePay?
Med MobilePay kan du betale og overføre op til 10.000 kr. om dagen.
Kan MobilePay misbruges?
Vi arbejder tæt sammen med politiet og har nul-tolerance overfor misbrug. Ved misbrug efterlader den kriminelle typisk et digitalt spor, så politiet og MobilePay kan finde frem til misbrugeren og tage aktion.
Kan man have 2 kontoer på MobilePay?
Man kan tilføje flere konti, men kun en kan vælges som modtagerkonto.
Hvorfor kan jeg ikke få MobilePay til at virke?
Din telefons landevalg og sprog bestemmer, hvilket indhold du ser i App Store og Play Butik. Sørg derfor for, at din telefon er indstillet til dansk sprog og Danmark som land. Hvis du stadig ikke kan finde MobilePay, kan det skyldes, at din telefon har et operativsystem, som vi ikke understøtter (fx Windows).
Kan banken hjælpe med MobilePay?
Betalte du med MobilePay via vores løsning til webshops (det er ikke det samme, som at betale til et MobilePay-nummer), kan din bank hjælpe med at tilbageføre dine penge.