Kan man male oven på gammel maling?

Male tidligere malet træværk Malingen holder bedst, hvis du først bruger slibepapir på overfladen. Det er især vigtigt på møbler, som allerede er malede eller lakerede. Fjern også knopper, beslag, ben og andre detaljer, som du ikke vil have malet. Tør slibestøvet ordentligt af, så der ikke kommer støv i malingen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sadolin.dk

Kan man male grunder ovenpå maling?

Når du skal male med metalmaling, er det nødvendigt at grunde inden for at malingen hæfter ordentligt. Der findes alkydbaseret grunder og acrylbaseret grunder, som har forskellige formål og egenskaber. Når du skal grunde metaloverflader, som ikke har været grundet før, skal du anvende en alkydbaseret metalgrunder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på flugger.dk

Hvad sker der hvis man maler med gammel maling?

Hvad sker der, hvis du har malet med for gammel maling? Hvis du trods lugten er kommet til at male en væg eller et helt rum med for gammel maling, kan du ikke regne med, at malingen fungerer optimalt. Den vil måske ændre farve eller få problemer med at hærde ordentligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bolius.dk

Kan man male med vandbaseret maling oven på oliebaseret maling?

Du kan godt male med vandbaseret træbeskyttelse, selvom dit træværk tidligere er malet med oliebaseret træbeskyttelse. Omvendt kan du IKKE male med oliebaseret træbeskyttelse, hvis dit træværk tidligere er malet med vandbaseret træbeskyttelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på flugger.dk

Kan man male ovenpå?

Man kan trygt male oven på (næsten) alt, hvad der findes i huset. Når bunden er ren, tør og bæredygtig kan alkyd altid påføres oven på akryl og omvendt. Hvis man vil bruge spritopløselige eller cellulosefortyndede lakker (Meget sjældent i dag!) skal man rådføre sig ekstra grundigt med farvehandleren.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bygogbolig.dk

Kan man male ovenpå plastikmaling med linoliemaling?



Kan man lakere ovenpå vandbaseret maling?

Fingerreglen er, at vandbaserede produkter godt kan bruges oven på både vandbaseret, terpentinbaseret og oliebaseret maling/lak/træbeskyttelse – men omvendt kan man ikke altid bruge terpentinbaserede eller oliebaserede produkter oven på vandbaserede produkter uden at risikere en reaktion i overfladen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på maler-pris.dk

Kan man lakere ovenpå akrylmaling?

De fleste akrylmalerier kan slutbehandles med almindelig generel fernis, men der findes specialprodukter, der gør det bedre. Den specielle akrylfernis, giver mere brillante akrylfarver end med almindelig fernis. Glanslak er en vandbaseret klarlak, der giver optimal beskyttelse af akrylmaling – også udendørs.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på viking1914.com

Hvad holder bedst olie eller vandbaseret maling?

Oliebaseret maling forlænger holdbarheden på dit træværk

Derudover tørrer oliebaseret maling hurtigere end vandbaseret maling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på decofarver.dk

Hvad kan opløse gammel maling?

Gnid flydende vaskemiddel og varmt vand på pletten. Påfør og gnid derefter husholdningssprit (isopropylalkohol) om nødvendigt. Hvis oliebaseret maling, påfør terpentin og ikke husholdningssprit. Lad tøjet ligge i blød med vand og flydende vaskemiddel natten over om nødvendigt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på flugger.dk

Kan man male ovenpå Jotun Kalkmaling?

Kan jeg male oven på kalkmaling? Ja, du kan altid male med en ny kalkbaseret maling oven på den gamle, og hvis du ønsker at skifte til en almindelig maling, er det også muligt. Her bør du dog først starte med en omgang grunder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på xl-byg.dk

Hvornår kan man sætte malertape på maling?

Lad malingen tørre helt. Når malingen er tør, kan du sætte maletape op, hvor du ønsker at lave kontrasten. Mal med din grundfarve ovenpå kanten din malertape. Malingen vil forsegle kanten af tapen, så du undgår, at malingen løber ind under tapen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på decofarver.dk

Kan man male over krakeleret maling?

Krakeleringsmaling giver den tydeligste effekt, når du maler med 2 forskellige farver kalkmaling. Undgå at male for meget på samme sted med denne maling. Det bedste resultat fås ved at have godt med krakelering på penslen for derefter at påføre malingen hurtigt på dit emne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på egesgave.dk

Hvor lang tid mellem maling?

De fleste typer maling er berøringstørre inden for 1-2 timer og kan overmales efter 4 timer, men nogle gange kan det også gå hurtigere. Har du spartlet eller rengjort dine vægge, så husk ligeledes, at de skal være helt tørre, inden det første lag maling påføres.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på decofarver.dk

Hvad sker der hvis man ikke grunder?

Vælger du ikke at bruge grunder før maling, kan du stadig få et flot og gennemarbejdet resultat. Det kommer i høj grad an på, hvilken overflade du skal male, kvaliteten af dit malerarbejde og malingen, og hvor mange lag maling du påfører.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på malerkanonen.dk

Er det nødvendig med primer?

Primer eller ej? Det er ikke nødvendigt – som i at du overhovedet ikke kan leve uden – men en primer giver bare et bedre makeup-resultat. En primer forbereder ansigtet til makeup og forfiner din huds struktur.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på femina.dk

Hvor meget skal man slibe før man maler?

Mellem de to strøg anbefaler vi, at du sliber let med fint sandpapir (fx korn 180). Dette skal gøres for at fjerne støv, der evt. har sat sig fast i malingen efter det første strøg. Dette er især vigtigt, hvis du vælger at male med en blank maling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hcfarver.dk

Kan man slibe gammel maling af?

Gammel lak og maling kan fjernes hurtigt og effektivt med en vinkelsliber, der er dog risiko for ridser. Da det er meget tidskrævende at slibe disse ridser væk, er dette ikke hensigtsmæssigt, er der er brug for en økonomisk løsning til at fjerne gammel maling fra træ.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på festool.dk

Hvor mange år kan maling holde sig?

Hvis malerbøtten har været åben i mere end to år, så er den bestemt for gammel. Derudover skal alle farver, der er mere end fem år gamle kasseres, fordi pigmenterne falmer. Hvis det er åbnet i mere end et år, skal du også se på etiketten. Hvis der står “Brug ikke efter…”, så er malingen sandsynligvis for gammel.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bedstibranchen.dk

Kan man fjerne maling med acetone?

Acetone kan bruges til bl. a. at fjerne pletter fra neglelak og cellulosemaling. Kan desuden bruges til at rense pensler og værktøj efter malerabrjede med celluloselakker.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på roverkob.dk

Kan man male træ der har fået olie?

Oliebehandlet træ kan kun males efter en omhyggelig afrensning og slibning og da kun, hvis oliebehandlingen er foretaget med hærdende olie. Træ, som er behandlet med fx ren rå linolie, skal afhøvles, inden det kan males.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på maling.nu

Kan vandbaseret maling blive for gammel?

Ja, maling kan godt blive for gammel. Du er ikke i tvivl, hvis din maling er for gammel, for så lugter den virkelig fælt – ligesom for gammel mælk. Malingen er i bund og grund rådden, og det kan man godt lugte på den. Hvis der er mug på malingen, er den helt sikkert også for gammel, og så skal du smide den ud.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på malmal.dk

Hvordan fjerner man oliebaseret maling?

Oliebaseret maling, kan nemlig genopløses – Malingsfilmen er reversibel. Du kan, forholdsvis hurtigt, genopløse oliemaling med terpentin og lidt langsommere, med linolie eller madolie. Pletter af oliemaling, fjernes fra hud og hår, ved hjælp af madolie efterfulgt af sæbe eller shampoo.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på maling.nu

Kan man lakere oven på maling?

Det hurtige svar, er ja. Derimod er det væsentligt at gøre det korrekt, hvis resultatet skal blive flot og holde i længden. Du bør ikke male direkte på lakerede overflader, fordi stofferne i lakken kan frigives og ødelægge slutmalingen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på flugger.dk

Kan man male ovenpå akrylmaling?

Akrylmaling er en god og billig hobbymaling, som generelt er nem at bruge for både børn og voksne. Tørt akrylmaling er desuden vandafvisende, hvormed man kan male ovenpå malingen uden, at farverne blandes – du kan dog godt blande farverne, imens malingen stadig er våd.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rito.dk

Kan man male ovenpå plastmaling?

Ja - du kan godt male ovenpå plastik, for plastik kan falme og blive medtaget med tiden, selvom det er et ufatteligt holdbart materiale. Vær opmærksom på at det kan være vanskeligt at male på plastik - så en reel anbefaling kan vi ikke give. Ikke desto mindre, kan det godt lade sig gøre, hvis man gør sig umagen værd.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på flugger.dk