Kan man godt skrive men efter et punktum?

Ja, du må gerne skrive ”men” efter et punktum.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på scribus.dk

Kan man skrive men efter et punktum?

Punktum før og og men – det må du gerne

Mange har lært i skolen, at det er forbudt at skrive og eller men efter et punktum. Det er det ikke længere. Prøv fx at lægge mærke til reklametekster. Her sætter man tit punktum foran ordene og og men.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sprogkontoret.dk

Kan man sætte punktum foran men?

Sæt altid komma foran 'men' – punktum. Det er trist, men sandt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på opgavekorrektur.dk

Hvad er reglerne for punktum?

Punktum bruges til at adskille og afslutte selvstændige dele af en tekst, som oftest helsætninger, fx Situationen er uholdbar. Nu må der handles., men også dele af sætninger, fx Mandag igen. Ulideligt. Efter punktum skrives første ord med stort begyndelsesbogstav.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Kan man indlede en sætning med men?

4. Brug altid tegn foran 'men'. 'Men' kan indlede en finit sætning (sætning med sub- jekt/grundled og verbum/udsagnsled) efter forudgående punktum. Hvis 'men' står inde i en periode omgivet af punktumer, skal der et tegn – komma, semikolon, tan- kestreg – foran 'men'.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studerende.au.dk

Sådan bruger du et FULDSTOP og KOMMA korrekt ✅ | Lær med eksemplerKan man starte en ny sætning med men?

Ja, du må gerne starte en sætning med men. Mange tror, at det er en sprogfejl at starte sine sætninger med men, fordi ordet oftest optræder midt i en sætning og med lille begyndelsesbogstav.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på freelancetekstforfatter.dk

Kan en sætning godt starte med men?

Det er en udbredt misforståelse, at vi ikke må indlede sætninger med 'og' og 'men'; for der er absolut intet grammatisk eller sprogligt forkert ved at gøre det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på wearebro.dk

Hvornår punktum i punktopstilling?

Sæt (næsten) altid punktum efter det sidste punkt (når der ikke indgår helsætninger i punktopstillingen. Når du laver en punktopstilling, må du ikke: sætte kommaer mellem de enkelte punkter. sætte punktum efter hvert punkt, med mindre de indeholder helsætninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på btech.medarbejdere.au.dk

Hvornår lærer man at sætte punktum?

Dit barn begynder for alvor at skulle bruge et punktum i 3. klasse, hvor efter komma rigtig introduceres på mellemtrinnet. Punktum finde udover som afslutning på en sætning og ved ordenstal, forkortelser og datoer. I hæftet lærer dit barn om alle typer og får opgaver, der træner dit barn i at sætte dem korrekt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på legoglektie.dk

Hvordan sættes punktum?

Sæt altid punktum efter et punkt, når det indeholder en eller flere helsætninger. Sæt (næsten) altid punktum efter det sidste punkt (når opstillingen ikke indeholder helsætninger). Begynd altid med stort, når et punkt starter med et tal eller bogstav.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tekstr.dk

Hvornår skal der ikke være komma foran men?

"Hvis et men indleder en helsætning, skal der altid sættes komma foran, fx: Du kommer for sent, men det gør ikke noget." Du ser godt ud(,) men er ikke særlig kvik!

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ordnet.dk

Er ca med punktum?

(a) Forkortelser kun i skrift

Forkortelsespunktum viser at et ord i den skriftlige form er afkortet ved at bogstaver er udeladt: ca., f. eks. (men fx uden punktum), gnsntl., Chr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sproget.dk

Hvornår bruger man 3 punktummer?

Du kan bruge tøveprikker (dvs. to, tre eller flere punktummer i træk) for at antyde at noget er uafsluttet, eller at du fx tøver med noget.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsn.dk

Kan man sige det er fordi at?

En typisk svupser i talesprog, men på skrift går den altså ikke. “Fordi” og “at” er nemlig begge konjunktioner, og i ledsætninger er kun én konjunktion nødvendig. Forkert: “Han er stille fordi, at han er træt”. Korrekt: “Han er stille, fordi han er træt”.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på publicimage.dk

Hvorfor hedder det jeg og ikke mig?

Hvis du ikke har helt styr på, hvordan du finder ud af, hvilket led i sætningen der er tale om, kan du sætte “jeg” ind i sætningen. Hvis sætningen er korrekt, når du indsætter “jeg”, skal du bruge “… og jeg”, hvis den ikke er korrekt, skal du bruge “… og mig”.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på blog.dreier.dk

Kan man sige Hvad er klokken?

Ja, det kan man i en del tilfælde, og hvad tid har mange år på bagen. Hvad tid og hvornår kan bruges i mange af de samme sammenhænge. Hvad angår syntaks, kan både hvad tid og hvornår bruges i spørgsmål der er helsætninger, og i afhængige spørgesætninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsn.dk

Hvem opfandt punktum?

Morse-alfabetet

I 1837 opfandt Samuel Morse telegrafen. Han fandt ud af et system, så han kunne sende tal som prikker og steger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på spejderliv.dk

Er der punktum efter bullets?

Det er ikke nødvendigt at sætte et punktum mellem de enkelte punkter. Hvis punkterne består af hovedsætninger, kan man dog sætte et slutpunktum efter hvert punkt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på opgavekorrektur.dk

Er det punktum før eller efter anførselstegn?

« Punktum og komma der afslutter en replik uden spørgsmålstegn eller udråbstegn mv., kan valgfrit sættes foran eller efter anførselstegnet. Det er almindeligst at sætte punktum og komma foran anførselstegnet, og det er den placeringsmulighed der er brugt her i paragraffen og i Retskrivningsreglerne i øvrigt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsn.dk

Hvordan laver man en punktopstilling?

Den ultimative opskrift på korrekte punktopstillinger
  1. Sæt kun punktum mellem hvert enkelt punkt, hvis de indeholder helsætninger. ...
  2. Sæt (næsten) altid punktum efter det sidste punkt. ...
  3. Begynd kun med småt, hvis punkterne fuldender den sætning, der indleder punktopstillingen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på wearebro.dk

Hvad er en punktopstilling?

Punktopstillinger fremhæver vigtige elementer i teksten. – Og ligesom underoverskrifter tiltrækker de sig stor opmærksomhed på bekostning af den omgivende tekst. Vær opmærksom på at du skal begynde med stort bogstav og have punktum efter hvert punkt – uanset og du bruger punkttegn eller tal eller bogstaver.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skrivkorrektdansk.dk

Er udråbstegn et punktum?

Udråbstegn er tegnet !, der anvendes til angivelse af bl. a. udråb, forundring, ordrer, ønsker, opfordringer og kraftudtryk. På dansk (og de fleste andre sprog) kan udråbstegn i lighed med punktum og spørgsmålstegn markere afslutningen af en sætning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Kan man skrive i dag i et ord?

Svaret er entydigt: i dag - i morgen - i går: altid i to ord. Idag, imorgen og igår er ikke godkendte skrivemåder på dansk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kathrinemedh.dk

Hvilke ord må man ikke starte en sætning med?

Forbuddet er et forkert levn fra folkeskolens grammatikbøger, som desværre stadig hænger fast i masser af både unge og gamle mennesker. Man kan starte sætninger med lige præcis det ord, man nu vil. Så længe sætningen giver mening og passer ind i konteksten. Skrive- og retskrivningsregler kan være gode.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på scribus.dk

Kan man sige Hvems er det?

I henhold til retskrivningsordbogen findes ordet "hvems" heller ikke. Og det er vel ret beset den, man skal holde sig til i tvivlsspørgsmål som dette. Sherwood har fuldstændig ret. Ordet "hvems" er dårligt dansk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studieportalen.dk