Efter tilberedning bør kastanjerne opbevares på køl eller fryses. Utilberedte kastanjer kan også fryses.
Kan man fryse spisekastanjer ned?
Kastanjer kan du også komme i fryseren. Her kan de holde sig i op til 6 måneder.
Hvordan bevarer man kastanjer?
Svar. I køleskab i en plastpose, eller nedkulet i sand udendørs. Ved sidstnævnte skal man dog være opmærksom på at kastanierne kan begynder at spire allerede i marts måned – de kan dog stadig spises, men smager lidt »grønt«.
Hvordan opbevares spisekastanjer?
Mens nødder er protein- og fedtrige og holder sig fint ved stuetemperatur, er kastanjer stivelsesrige som kartofler og skal opbevares på samme måde; koldt, mørkt og indpakket, hvor de holder sig fint i 3-4 måneder.
Hvorfor skal kastanjer stå i salt?
Kastanjerne bages i groft salt: Kastanjerne bages i groft salt, fordi det giver en mere ensartet bagning og derfor en mere velsmagende kastanje. Kastanjerne skal stå halvvejs dækket med salt og med krydset opad, så de saltbages.
Sådan fryser du kastanjer - den nemmeste måde!
Hvor lang tid skal man koge kastanjer?
Snit kastanjerne i den spidse ende. Kom dem i letsaltet vand, der netop dækker, og kog dem ved svag varme under låg til de er møre, ca. 20 min. Pil skallen og den lysebrune hinde af.
Er det sundt at spise kastanjer?
Kastanjer er en god kilde til vitamin B6 og thiamin, som begge hjælper din krop med at omdanne måltidet til energi. Samtidig er kastanjer en god kilde til mineralerne kalium og fosfor, som styrker dit blodomløb og dine røde blodceller.
Kan man tørre kastanjer?
Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Skyl de friske kastanjer i koldt vand og tør dem godt af. Kom salt i bunden af et ildfast fad. Skær et lille kryds med en skarp kniv i toppen af kastanjerne.
Hvordan laver man sæbe ud af kastanjer?
Det gør man ved at komme lidt firkse kastanjer i en flaske, til bunden er akurat dækket. Tilsæt koldt vand, sæt låg på og ryst flasken. Nu ses det at det skummer, og sæben er nu klar til brug.
Hvordan laver jeg en krans af kastanjer?
- Klip elefanttråden i ca. 6 cm lange “spyd”.
- Stik et spyd i hver kastanje.
- Fyld halmkransen med kastanjerne – sørg for, at de sidder så tæt som muligt.
- Lim til sidst sankthansurt og hortensia i mellemrummene mellem kastanjerne.
Hvordan holder man kastanjer blanke?
Man kan bruge en korkprop i stedet. Så sidder fjerene bedre fast. Bor huller og stik tre svingfjer med undersiden fremad ind i en kastanje, som vist på billedet. Stik et rigeligt stort hul hele vejen igennem kastanjens midte, før et rundt søm igennem hullet og bank søm med kastanje fast for enden af en lige gren.
Kan man vaske kastanjer?
Du kan vaske hænder i kastanjer. Det skyldes stoffet saponin. Hvis man laver en tyk pasta af kastanjer, så kan den bruges som sæbe der opløser fedt og olie.
Hvordan laver man hul i kastanjer?
- Tag en kastanje.
- Læg din kastanje på et skærebræt.
- Prik syv huller langs med kanten af kastanjen med en lille skruetrækker eller en syl. ...
- Pas godt på, kastanjen er rund og kan trille - og skruetrækkeren er spids og kan stikke. ...
- Sæt syv tændstikker i hullerne.
- Bind en flot farve garn på en af tændstikkerne.
Hvordan ordner man spisekastanjer?
- Friske kastanjer skal både gøres fri for den hårde brune skal og den papiragtige frøskal.
- Man kan enten skære skrællen af med en skarp kniv, eller man kan skære et kryds i kastanjerne og riste dem møre i ovnen eller på panden og derefter fjerne skallerne.
Hvordan holder man kastanjer friske?
Når man opbevarer kastanjer handler det om at opnå den rigtige balance mellem fugt og luft. Kastanjer, der opbevares i en tætsluttende plasticpose mugner, mens kastanjer, der ligger åbent i en varm stue tørre ind. Kastanjerne har det bedst udendørs.
Kan man spise spisekastanjer rå?
Kastanjer kan spises rå, men det er besværligt at fjerne den brune skal og hinden. Det er nemmere, når kastanjerne er ristet eller har fået et kort opkog i vand. Den klassiske måde at servere kastanjer er som bagte kastanjer.
Kan kastanjer blive for gamle?
Her kan de holde sig i ca. 2 uger. Efter tilberedning bør kastanjerne opbevares på køl eller fryses. Utilberedte kastanjer kan også fryses.
Hvad kan jeg lave med kastanjer?
- De klasssike kastanjedyr.
- Kastanjeorm.
- Edderkoppe.
- Kæmpe edderkoppespind. Hvis du også har lyst til at lave kastanjedyr, edderkoppe og spind skal du bruge følgende: Kastanjer. Syl eller lille skruetrækker. Tændstikker. Hama perler. Vatkugler og fjer. Filt. ...
- Min absolutte favorit: Kastanjesæbe.
Hvilke dyr spiser kastanjer i Danmark?
Kastanier er altid blevet brugt til foder til vildt - og til at fede køer, heste, får - ja selv høns op med (i hønsenes tilfælde pulveriserede man dem).
Er spiselige kastanjer sunde?
En kastanje er egentlig en nød. Lækre smør-ristede, kastanjer eller saltede kastanjer er en af efterårets dejligste delikatesser. Ægte Kastanjer har et højt indhold af både stivelse og protein, og er som sådan en sund spise.
Hvad er kastanje godt for?
Kastanjer dyrkes primært i Europa og har et højt indhold af antioxidanter og plantesteroler. Her er fem eksempler på, hvad der helbredsmæssigt kan ske i kroppen: Som naturlægemiddel kan kastanje ifølge Lægemiddelstyrelsen lindre hævelse, tyngdefølelse, kløe, nattekramper og uro i benene.
Hvornår er spisekastanjer modne?
I oktober eller november er de modne kastanjer klar. Frugterne falder til jorden, og typisk sidder kastanjerne sammen tre og tre i en skal med små tynde pigge, dog kan man i enkelte tilfælde opleve at der sidder helt op til syv nødder sammen i en skal.
Hvor giftige er kastanjer?
Specielt om kastanjer
Spisekastanjen er ikke giftig, og kan uden risiko spises ristet i ovnen eller som kastanjesmør af os mennesker. I naturen spiser mange vilde dyr hestekastanjer i stor målestok uden at blive forgiftet.
Kan man så ægte kastanje?
Det er en god idé, at så kastanjerne i krukker i havestuen. Så vil de fremspire naturligt i april/maj. Det er vigtigt, at du holder jorden i krukkerne fugtig vinteren igennem. I september 2010 kan du så forsigtigt plante træerne ud på blivestedet.
Hvordan spiser man en kastanje?
De ægte kastanjer kan til gængæld spises rå, når de er superfriske. Skær al skal af med en skarp kniv. Den friske kastanjesmag minder om friske nødder, men er mere sødlig. Men da kastanjerne ikke når at modne helt herhjemme, har de en lidt umoden smag fra indholdet af garvesyre.