Det er en falsk sms, hvor svindlere forsøger at franarre borgere personlige oplysninger og koder. Det skriver Kriminalforsorgen i en pressemeddelelse. I øjeblikket er en sms om, at der er besked fra kriminalforsorgen i e-Boks, i omløb. Men det er et svindelforsøg, og du skal IKKE klikke på linket.
Kan man få falske beskeder på en e-Boks?
Fup SMS'er
Nogle oplever at modtage besked om ny post, hvor man bliver bedt om at logge ind på en anden hjemmeside end www.e-boks.dk. Selvom beskederne tyder på at være sendt fra fra os så er det ikke en SMS fra os.
Hvordan kan man se om en mail er fake?
- afsenderen kræver, at du sender dine personlige oplysninger.
- der er sprog- og stavefejl.
- der er mistænkelige eller direkte links.
- afsenderen insisterer på, at du skal handle med det samme.
- beskeden er fra en virksomhed, du ikke har en relation til.
Kan man blive snydt på en e-Boks?
Hverken Digitaliseringsstyrelsen, politiet, banker eller andre myndigheder vil nogensinde bede borgere om at udlevere personlige loginoplysninger og koder via mail, sms eller telefon. Vær opmærksom på, om links, url'er og afsenderadresse ser mistænkelige ud.
Kan der svindles med e-Boks?
Pas på svindel
Eller du kan åbne en af de tilhørende apps for at logge ind og læse din Digital Post: Digital Post, e-Boks eller mit.dk. Husk desuden, at offentlige myndigheder ikke uopfordret vil bede om dine personlige oplysninger via hverken sms, mail eller opkald.
Sådan får du automatisk besked om ny post i din e-boks
Hvordan anmelder man falske sms'er?
Er der sket et misbrug så anmeld det via politi.dk og kontakt vores Cyberhotline for digital sikkerhed på 33 37 00 37.
Er der falske mails fra Skattestyrelsen?
Falske mails kan se ud, som om de er sendt af Skattestyrelsen. Vi opfordrer modtagerne til kun at klikke på links i en mail, når man er sikker på, at mailen er fra Skattestyrelsen.
Kan der komme spam i e-Boks?
Når du sender via e-Boks, bliver dine beskeder leveret direkte til kundens sikre postkasse. Det betyder, at du undgår usikre e-mails, der kan ende i spam eller blive overset.
Hvorfor får jeg brev fra Digitaliseringsstyrelsen?
Brevet er en tro kopi af et brev, som Digitaliseringsstyrelsen sendte ud via Digital Post i efteråret, men er brevet modtaget på en almindelig mailadresse (fx privat mail eller arbejdsmail) er det et svindelforsøg, og du skal IKKE klikke på linket i brevet.
Er der falske mails i omløb fra PostNord?
Desværre er der ofte fup-mails og fup-sms'er i omløb, hvor svindlere udgiver sig for at være fra PostNord. Ofte forsøger svindlerne at lokke oplysninger eller penge ud af dig, fx ved at få dig til at klikke på et link og bede dig om at indtaste oplysninger.
Kan man blive hacket ved at svare på en sms?
SMS-angreb kan ofte føre til tyveri af private data og sprede malware til andre brugere. Angreb baseret på SMS og andre tekstbeskeder kan bruge mange værktøjer i deres bestræbelser. Disse angreb gør dog mest brug af skadelig software eller malware.
Hvorfor får jeg falske mails?
Hvorfor får du mail spam? Hvorfor sender virksomheder mail spam ud? Der er mange grunde til dette, men den mest almindelige er at få en liste fra et softwareprogram eller fra et softwareprogram, som du abonnerer på. En anden grund er at få en persons e-mailadresse fra en postliste, som brugeren er tilmeldt.
Kan man tjekke om en mail er rigtig?
Dobbelt-tjek med afsenderen via en anden kanal
Hvis du er i tvivl om e-mailens ægthed, kontakt afsenderen direkte gennem en pålidelig kanal, f. eks. et verificeret telefonnummer eller en officiel hjemmeside. Lad være med at svare direkte på mailen, for du risikerer at den forkerte svarer, hvis det er en phishing mail.
Hvordan spotter man falske mails?
Sprog- og stavefejl
Hvis du ser godt efter, vil du i nogle falske mails kunne spotte dårlige oversættelser eller sproglige fejl, som en professionel butik, virksomhed eller myndighed ikke ville lave. Det kan være tegn på, at teksten er oversat direkte fra et andet sprog, eventuelt af en maskine.
Kan man kontakte en e-Boks?
Har du brug for hjælp til Digital Post, kan du ringe til telefon: 33 98 00 33.
Hvorfor får jeg ikke besked fra e-Boks?
Problemet kan skyldes, at du ikke har den seneste version af e-Boks- eller Digital Post-appen. Det kan du gøre som borger: Opdater e-Boks-app eller Digital Post-app i Play Butik eller App Store. Læs brevene på e-Boks' hjemmeside på en PC.
Er e-Boks og Digital Post det samme?
Hvad er forskellen på e-Boks og Digital Post? e-Boks er en privat virksomhed og den forhenværende leverandør af it-løsningen bag Digital Post. Digital Post er derimod en it-løsning, som alene understøtter post fra offentlige myndigheder.
Hvad er forskellen på mit DK og e-Boks?
Du kan læse din digitale post tre steder
borger.dk: Kun Digital Post fra offentlige myndigheder. e-Boks: Digital Post fra offentlige myndigheder samt post fra virksomheder, fx forsikringsselskab eller bank. mit.dk: Digital Post fra offentlige myndigheder samt post fra virksomheder, fx forsikringsselskab eller bank.
Hvornår lukker e-Boks?
Derfor er den tidligere løsning til Digital Post blevet udskiftet med en ny den 21. marts 2022. Det er sket som en del af fremtidssikringen af Digital Post, som er blevet til i et samarbejde mellem Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner.
Er en e-Boks sikker?
e-Boks anvender et godkendt sikkerhedscertifikat som er integreret i de fleste browser-typer. Dermed er du sikker på, at du er logget på hos e-Boks. Data som bliver sendt til og fra dig gennem e-Boks bliver i øvrigt kodet således, at andre ikke kan se data, som for eksempel dit cpr-nr. Dette kaldes kryptering.
Hvem udbyder e-Boks?
I udbuddet af det nye system blev tre leverandører prækvalificeret: e-Boks, Netcompany og IBM. Netcompany vandt udbuddet og bliver ny infrastrukturleverandør af Digital Post fra 2021.
Kan man sende mail fra e-Boks?
Brugervenlig og tilgængelig løsning
e-Boks er en nem og brugervenlig løsning. Både afsendere og modtagere kan tilgå deres postkasse fra enhver enhed med internetforbindelse, hvilket gør det bekvemt at sende og modtage vigtige dokumenter og meddelelser uanset hvor man befinder sig.
Kan man få falske mails på e-Boks?
Det er en falsk sms, hvor svindlere forsøger at franarre borgere personlige oplysninger og koder. Det skriver Kriminalforsorgen i en pressemeddelelse. I øjeblikket er en sms om, at der er besked fra kriminalforsorgen i e-Boks, i omløb. Men det er et svindelforsøg, og du skal IKKE klikke på linket.
Hvad er Skattestyrelsens mailadresse?
Sikker kommunikation med Skatteministeriet
Du kan sende digital post til Skatteministeriet fra virk.dk, hvis du henvender dig på vegne af en virksomhed. Som borger kan du sende digital post til os via borger.dk. Du kan også sende Skatteministeriet en sikker e-mail, som er krypteret med NemID, til adressen [email protected].
Hvordan stopper man falske mails?
- Åbn beskeden fra den uønskede afsender.
- I øverste højre hjørne, skal du klikke på indstillingen Mere eller de tre lodrette linjer.
- Klik på Bloker [afsender].
- Klik på indstillingen Indberet som spam, hvis du vil melde mailen.