Kan man bruge rejsekort i bus?

Med rejsekort har du kun brug for ét kort til alle dine rejser. Rejsekort er din billet til både bus, tog og metro i hele landet – og du rejser altid billigere eller til den samme pris som ved køb af en almindelig Enkeltbillet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på arriva.dk

Kan jeg bruge rejsekort i bus?

Du kan bruge rejsekort til busser, letbane, tog, lokalbaner og metro i hele Danmark (undtagen Samsø og Bornholm). Med rejsekort har hver rejse en pris. Og skal du have rabat, får du det helt automatisk. Hvis du rejser ofte på den samme strækning, fx til og fra arbejde, kan pendlerkort være billigere for dig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på midttrafik.dk

Kan man bruge rejsekort i busserne i København?

Fra 28. november kan Rejsekort bruges hos DSBFirst, S-tog, Metro, Regionstog og Lokalbanen samt i buslinjerne 3A og 250S i Hovedstadsområdet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvis rejsekort ikke virker i bussen?

Hvis dit rejsekort ikke kan checkes ind, skal du vente med at stige på bussen til du kan checke rejsekortet ind eller har en anden gyldig billet. Når dit rejsekort ikke er checket ind på grund af for lav saldo, vil du modtage en kontrolafgift. Du skal checke dit rejsekort ind straks, når du stiger på bussen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dinoffentligetransport.dk

Kan man køre i bus uden rejsekort?

Her køber du billet

Bemærk at ikke alle billettyper/rejsekort kan købes via automaterne. I busserne er det også muligt at købe billet af buschaufføren. Men husk at medbringe kontanter og ikke for store sedler. Den samme billet kan bruges til metroen, busser, tog og havnebusser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på visitcopenhagen.dk

Rejsekort: Sådan bruger du Rejsekort i bus, tog og metroHvor mange penge skal man have på sit rejsekort for at tjekke ind?

Kortet kan ikke tankes op automatisk Du skal altid tjekke, om der er penge på kortet, før du rejser. Tank op på Rejsekortautomater og salgssteder. Forudbetalingen er højere Du skal altid have mindst 70 kr. på kortet for at rejse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvordan kan man betale i bussen?

Du kan betale kontant i alle vores busser og med betalingskort på de fleste stationer og i vores expresbusser og en del af vores bybusser.
 1. Gratis børn.
 2. Pensionister.
 3. Er du social pensionist og under 67 år, skal du fremvise gyldigt DSB legitimationskort, hvis du vil købe billet til pensionisttakst.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nordjyllandstrafikselskab.dk

Hvordan køber man en billet til bussen?

Sådan køber du billetter
 1. Automater. Automater.
 2. Betjente salgssteder. Betjente salgssteder.
 3. SMS-billetter. SMS-billetter.
 4. DOT Billetter app. DOT Billetter app.
 5. Tilkøb til billetter. Tilkøb til billetter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på moviatrafik.dk

Hvad kan Rejsekort bruges til?

Dine fordele med Rejsekort
 • Ét kort til alle dine rejser.
 • Kan bruges i hele landet i både bus, tog, Metro, S-tog og letbane.
 • Beregner automatisk pris for rejsen.
 • Rabat afhængigt af hvor, hvornår og hvor meget man rejser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på arriva.dk

Er rejsekort billigere end billet?

Billigere end enkeltbillet

Uanset, hvem du er, og hvornår du rejser, er Rejsekort billigere end enkeltbilletter med meget få undtagelser. Du kan altid tjekke prisen med forskellige typer af kort og billetter på Rejseplanen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Kan det betale sig at bruge rejsekort?

Rejsekortet er som udgangspunkt det billigste, hvis du rejser mindre end 26 gange på den samme strækning om måneden. Det vil sige højest 13 returrejser. Rejser du 26 gange eller mere, kan det bedre betale sig for dig at købe et periodekort. Orange-billetter vil i visse tilfælde være billigere på længere togrejser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på passagerpulsen.taenk.dk

Hvordan køber man billet til bus uden rejsekort?

Du kan købe sms-billetter hos DOT. Du kan bruge mobiltelefoner af alle typer til at købe en sms-billet. Det er ikke kun til smartphones. En fleksibel løsning, da du kan købe billetten helt frem til, du skal rejse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på passagerpulsen.taenk.dk

Kan man bruge rejsekort på hele Sjælland?

Det betyder, at Rejsekort dækker hele Sjælland, og tager man tog, kan man bruge Rejsekort i hele landet (på nær på Odderbanen og Lemvigbanen). Fra 22. oktober kommer flere busser i Nordjylland altså også med, så man nu kan bruge rejsekort til næsten alle rejser i det nordjyske.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvad er fordelen ved rejsekort?

Det er en stigning på 4 procentpoint siden 2019. Kunderne angiver, at de største fordele ved Rejsekort er, at de kun behøver én billet til alle rejser, at de slipper for at tælle zoner samt ikke behøver at have kontanter på sig til billetkøb. Det er også blevet nemmere at finde svar på hjemmesiden www.rejsekort.dk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvornår er man gratis i bussen?

Børn 0-12 år

Et barn under 12 år betaler børnepris, når det rejser alene, og kan gratis tage et barn under 12 år med. En voksen kan gratis tage to børn under 12 år med, så længe den voksne har gyldig billet eller kort.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dinoffentligetransport.dk

Kan man betale med Visakort i bussen?

Du kan benytte følgende betalingskort: Dankort/Visa Dankort, Visa/Visa Electron, MasterCard, Maestro og JCB.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på midttrafik.dk

Kan jeg bruge min DSB billet i bussen?

Ønsker en fleksibel billet til én rejse mellem to stationer i hele landet. Du bestemmer helt selv, hvornår på dagen du vil rejse, da billetten ikke er knyttet til en bestemt afgang. Standardbilletten kan desuden benyttes i DSB og Arriva tog, samt i bus, Metro, S-tog og Letbane.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsb.dk

Kan man købe billet i bussen med MobilePay?

Du kan betale med MobilePay eller en række betalingskort. Du kan også købe enkeltbilletter i den nationale app 'RejseBillet'. Du skal have købt din Mobilbillet, inden du stiger på, og vise den til chaufføren eller kontrolløren, hvis du bliver bedt om det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fynbus.dk

Hvornår skal man tjekke ind og ud med rejsekort?

Med Rejsekort skal du begynde alle rejser ved at checke ind på en check ind-kortlæser. Skifter du transportmiddel undervejs på rejsen, skal du huske at checke ind igen. Når din rejse slutter, skal du checke ud på en check ud-kortlæser. Når du checker ud, betaler du for rejsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvad koster det at få et rejsekort?

Et nyt Rejsekort koster 50 kr. Når du bestiller eller genbestiller et Rejsekort, betaler du 50 kr. for selve kortet. Kortprisen dækker den omkostning, der er ved at udstede dit kort.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvor længe må der gå mellem check ind rejsekort?

Rejser på rejsekort skal være afsluttet inden for 6 timer for rejser Regionalt, også kaldet maksimumtiden. Det betyder, at hvis rejsen ikke afsluttes med check ud, inden der er gået 6 timer fra det første check ind, vil rejsen automatisk blive afsluttet af systemet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på abtm.dk

Hvor lang tid må der gå mellem check ind rejsekort?

To rejser bliver til én To rejser, som ligger lige efter hinanden, bliver afregnet som én rejse. Checker du ud og derefter ind igen i den samme zone indenfor 30 minutter, registrerer rejsekort det som en fortsat rejse. De to rejser bliver derfor afregnet som én, når du checker ud.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvad er bøden for ikke at checke ud i sit rejsekort?

Glemmer du at checke ud, ved Rejsekort A/S ikke, om din rejse har kostet mere eller mindre end de 70 kroner, som forudbetalingen er. Koster din rejse mindre end de 70 kroner, skal du have penge tilbage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på passagerpulsen.taenk.dk