Kan man bruge det gule sygesikringskort på Færøerne?

Ved ferie- og studierejser på op til en måned til Færøerne eller Grønland kan du bruge det gule sundhedskort som offentlig rejsesygesikring. Den offentlige rejesygesikring dækker udgifter til behandling af akut sygdom, ulykkestilfælde eller dødsfald, som er opstået under ferie- eller studierejsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Hvad dækker det gule sygesikringskort i udlandet?

Dit gule sundhedskort dækker kun som rejsesygesikring i Danmark, Grønland og på Færøerne. Hvis du skal på ferie andre steder i Europa, skal det blå EU-sygesikringskort med i bagagen. ”Der er ikke længere en offentlig dansk alarmcentral, du kan kontakte fra udlandet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på alka.dk

Hvad dækker det gule sygesikringskort?

Hvad dækker sundhedskortet? Sundhedskortet giver dig ret til gratis behandling hos egen læge og speciallæger. Desuden kan du få tilskud til medicin, tandlægehjælp, tandpleje, fysioterapi, fodterapi, kiropraktor og psykolog.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Kan man rejse uden det blå sygesikringskort?

Hvis du bliver syg eller kommer til skade under en rejse i de andre nordiske lande, kan du bruge dit gule sundhedskort, hvis du viser billedlegitimation. Vi anbefaler dog, at du også medbringer dit blå EU-sygesikringskort på rejser i Norden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på um.dk

Hvilke lande skal man have det blå sygesikringskort?

Det blå EU-sygesikringskort kan give dig adgang til nødvendig offentlig behandling på lige fod med andre borgere i et EU-land, EØS-land (Norge, Island, Liechtenstein), Schweiz og Storbritannien.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk

Rejsesygesikring: Husk det blå kortHvilke lande dækker Europæiske rejseforsikring?

Ved Europa menes:
  • Det geografiske Europa, Færøerne, Grønland, Storbritannien, Irland, Malta, De kanariske øer, Azorerne, Madeira samt hele Tyrkiet og hele Cypern.
  • Rusland indtil Ural-bjergene, Hviderusland, Ukraine og Kasakhstan omfattet af Europa dækningen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tryg.dk

Hvad koster et blåt sygesikringsbevis?

Her kan du bestille det blå EU-sygesikringskort. Kortet er gratis.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvor vigtigt er det blå sygesikring?

Det blå EU-sygesikringskort kan give dig adgang til nødvendig offentlig behandling på samme vilkår, som gælder for offentligt sikrede borgere i et EU-land, EØS-land, Schweiz og Storbritannien. Kortet dækker dog ikke behandling på private hospitaler eller anden privat behandling. Kortet dækker heller ikke hjemtransport.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk

Hvad er forskellen på det gule og det blå sygesikringskort?

Hvad er forskellen på det gule og det blå kort? Det gule sundhedskort gælder alene i Danmark, Færøerne og Grønland. Rejser du i det øvrige Europa, har du brug for EU-sygesikringskortet (det blå kort), som dækker i EU, Norge, Island, Liechtenstein (EØS) og Schweiz. Du kan bestille det blå kort gratis på Borger.dk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på topdanmark.dk

Kan man få det blå sygesikringskort digitalt?

Du kan bestille det blå EU-sygesikringskort digitalt på www.borger.dk. Hvis du har problemer med at bestille kortet, skal du kontakte Udbetaling Danmark.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Hvor længe gælder det gule sygesikringskort?

Hvor længe er et sundhedskort gyldigt? Dit sundhedskort er gyldigt, så længe du har folkeregister-adresse i Danmark, og oplysningerne på kortet ikke ændrer sig (fx navn, adresse, læge).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aarhus.dk

Hvad koster det gule sygesikringskort?

Det koster 225 kroner (2024) at få et nyt sundhedskort (sygesikringskort), hvis: Sundhedskortet er blevet væk. Sundhedskortet er ødelagt. Sundhedskortet er slidt og under fire år gammelt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Kan man rejse uden rejseforsikring?

Du bør aldrig rejse uden for EU uden en rejseforsikring. Her er du nemlig ikke dækket af den offentlige sygesikring, som normalt kan hjælpe, hvis du bliver syg eller kommer til skade på rejsen. Det gælder, uanset om du skal på solferie, aktivferie, efterårsferie, studieophold, forretningsrejse eller udstationeres.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forsikringsguiden.dk

Hvad gør man hvis man bliver syg i udlandet?

Hvis du bliver ramt af sygdom eller kommer til skade i udlandet, bør du søge lægehjælp. Kontakt dit rejseselskab, din hotelreception eller den danske repræsentation for at få information om, hvor du kan finde nærmeste klinik eller hospital, hvordan du tilkalder en læge mv.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på um.dk

Er der rejseforsikring på et Mastercard?

Rejseforsikring. Få ekstra tryghed med i bagagen når du betaler din rejse med Mastercard. Ofte inkluderer Mastercard en rejseforsikring med afbestillingsservice. Det giver tryghed, hvis det skulle ske, at du eller en, du rejser med, bliver syg og I må afbestille rejsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mastercard.dk

Kan jeg bruge mit sygesikringskort?

Sundhedskort-appen: Brug den i Danmark

Sundhedskort-appen kan ligesom det fysiske sundhedskort kun anvendes i Danmark. Du skal bruge det blå EU-sygesikringskort, når du rejser til et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan man bruge gult sygesikring i Sverige?

Når du rejser i Norden kan du som udgangspunkt nøjes med at vise dit gule sundhedskort og billedlegitimation. Vi anbefaler dog, at du også har det blå EU-sygesikringskort med under opholdet, hvis du har et.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk

Hvornår skal man selv betale for behandling i udlandet?

Uden det europæiske sygesikringskort

på et privathospital, der ikke er dækket af ordningen), kan du blive bedt om at betale for behandlingen selv. I nogle lande kan du uden det europæiske sygesikringskort blive behandlet som en privat patient og betale private priser, selv på offentlige behandlingssteder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på europa.eu

Er det blå sygesikringskort nok?

Det blå sygesikringskort dækker i EU og 4 andre lande

Det blå EU-sygesikringsbevis dækker udgifter til læge eller hospitaler, hvis du bliver syg eller kommer til skade, når du rejser i EU-lande samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Dette gælder også, hvis du bliver syg af coronavirus.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på taenk.dk

Hvornår udløber det blå sygesikringskort?

Derfor opfordrer Udbetaling Danmark til, at man tjekker sit kort, hvis man snart skal rejse inden for EU samt til Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz. ”Det blå EU-sygesikringskort udløber hvert 5. år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på via.ritzau.dk

Hvad sker der hvis dit blå sygesikringskort er udløbet?

Bestilling og fornyelse af blåt sygesikringskort

Er du en af dem, der står med et blåt kort, der er udløbet eller snart vil være det, er det heldigvis nemt at få fat i et nyt. Det blå kort kan fornyes på Borger.dk, hvor leveringstiden på et nyt kort er ca. 2-3 uger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på europaeiske.dk

Kan man stadig bruge det blå sygesikringskort i England?

Efter at Storbritannien formelt forlader EU, vil der være en overgangsperiode, der vil vare til 31. december 2020. I overgangsperioden vil dit blå sygesikringsbevis fortsat være gyldigt. Det betyder, at hvis du rejser til Storbritannien i 2020, vil du stadig kunne bruge dit blå sygesikringsbevis.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sos.eu

Kan man få det blå sygesikringskort på mobilen?

Om Sundhedskort-appen

Med sundhedskort-appen har du mulighed for at have dit sundhedskort på mobiltelefonen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på digst.dk

Hvad betyder det at få blåt kort?

Det blå EU-sygesikringskort, der i folkemunde oftest kaldes 'det blå sygesikringskort', er et bevis på, at du har ret til behandling på samme vilkår som borgerne i det land, du rejser i. Du skal bruge det blå sygesikringskort, når du rejser til et EU-land, Island, Norge, Schweiz eller Liechtenstein.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på if.dk

Kan man bruge det blå sygesikringskort i Tyrkiet?

Hverken det gule eller det blå sygesikringskort dækker under rejser til Tyrkiet. Det anbefales derfor kraftigt at tegne en privat rejseforsikring, der dækker i den tid, man opholder sig i landet samt er dækkende for de aktiviteter, man har planlagt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tyrkiet.um.dk