Kan kondylomer bløde?

Kondylomer på varm og fugtig hud som på vulva er bløde. Kondylomer på penis er ofte mere faste. Antallet af kondylomer varierer. Nogle mennesker har kun ganske få knapt synlige.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på medibox.dk

Hvad er symptomerne på kondylomer?

Synlige vorter på kønsdelene, oftest uden andre symptomer, indikerer, at du har kondylomer. Kønsvorterne kan være helt glatte i overfladen eller blomkålsformede. Der kan være få eller mange, og de kan også være stilkede. Vorterne kan være generende, hvis de bliver store.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gynaekolog-vittrup.dk

Hvor lang tid tager det at komme af med kønsvorter?

Kønsvorter vil have stor tilbøjelighed til at forsvinde af sig selv, men det kan tage flere år. Effekten af behandlingerne varierer. Ingen behandling er bedre end de andre behandlinger. Uanset hvilken behandling man vælger, vil der være stor risiko for, at kønsvorterne kommer igen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvornår forsvinder kondylomer?

Kondylomer forsvinder som regel af sig selv i løbet af 6 – 9 måneder, men kan også findes i huden i måneder. Kan forefindes både ude på huden, i skeden og på livmoderhalsen. Ikke alle små knopper er vorter, evt. må der undersøges med mikroskop for at man kan være sikker.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på xn--gynkolog-srensen-wob54a.dk

Kan kondylomer give kræft?

Infektionen giver ikke symptomer, hverken hos kvinder eller mænd. Hvis jeg har haft kondylomer, får jeg så celleforandringer? Kondylomer eller kønsvorter skyldes andre såkaldt lavrisiko HPV-typer. Kondylomer i sig selv giver ikke celleforandringer og heller ikke kræft.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på cancer.dk

Kønsvorter Årsager, tegn, symptomer, behandling, HPV 6-11 (Condyloma Accuminata)Hvor længe kan man have kondylomer?

Kondylomer kan forsvinde af sig selv - som de fleste andre infektioner. Men de kan også være meget modstandsdygtige over for behandling og holde sig længe. Det er dog sjældent, at nogen har kondylomer efter 40-års-alderen. Forløbet er ofte langvarigt, men udsigten til helbredelse er god.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på min.medicin.dk

Kan kondylomer forsvinde af sig selv?

Kondylomer kan forsvinde af sig selv på samme måde som hånd- og fodvorter, der skyldes andre typer af Human papilloma virus, men det kan tage lang tid (år). Det er kroppens immunapparat, der bekæmper virusinfektioner.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laegelunaulyngby.dk

Hvordan slipper man af med kondylomer?

Behandling af kønsvorter
  1. creme eller liniment, der indeholder podophyllotoksin eller imiquimod, som smøres direkte på kønsvorten og hjælper kroppen med at bremse og ødelægge virus.
  2. frysning eller varmebehandling.
  3. afskrabning af huden.
  4. laserbehandling (under bedøvelse) - særligt velegnet til mange og store vorter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på apoteket.dk

Hvordan kommer man af med kondylomer?

Kondylomer kan behandles på flere måder. Vær opmærksom på, at behandlingen kan være langvarig. Vi anbefaler, at du hjemmebehandler kondylomer med podofyllotoksinopløsning (Condyline) eller Imiquimod creme (Aldara). Hvis der ikke er nogen effekt af hjemmebehandlingen, kan du komme til behandling på hospitalet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gentoftehospital.dk

Hvorfor kommer kondylomer igen?

Der er ved alle former for behandling stor risiko for, at kønsvorterne kommer igen eller opstår andre steder. Selv om alle kønsvorter fjernes, kan infektionen bliver kronisk. Det betyder, at man ikke slipper af med virus, og at der kan dukke kønsvorter op igen senere i livet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsvl.dk

Kan man få kondylomer flere gange?

Om behandlingen

Det er dit eget immunsystem, som skal stimuleres til at bekæmpe virus lokalt, hvor kønsvorterne sidder. Behandlingen kan være langvarig, og der er stor sandsynlighed for tilbagefald.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på auh.dk

Kan man få kønsvorter uden at have samleje?

Kønsvorter er en kønssygdom, som skyldes infektion med HPV. Kønsvorter er flade, stilkede eller blomkålslignende vorter og forekommer typisk på kønsdelene og området omkring endetarmen. Kønsvorter smitter primært ved seksuel kontakt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på netdoktor.dk

Kan kønsvorter smitte oralt?

Kønsvorter smitter ved samleje i skede og endetarm eller ved tæt kontakt mellem kønsdelene. Det er meget sjældent at udvikle kønsvorter i munden efter oralsex.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sexogsamfund.dk

Hvor længe kan kondylomer ligge i dvale?

Fakta om kønsvorter/kondylomer

Der findes mange forskellige typer HPV-virus, der kan smitte ved seksuel kontakt. Smitte med én type HPV-virus beskytter ikke mod smitte mod et af de andre HPV-virus. Virus kan ligge i dvale i huden i flere år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aalborguh.rn.dk

Hvor meget smitter kønsvorter?

Kondylomer skyldes en virusinfektion med HPV. Den smitter ved tæt kropskontakt og derfor især ved seksuel kontakt. Nogle får kondylomer 2-3 måneder efter den formodede smitte, men der kan gå mange måneder, efter at du er blevet smittet, inden kondylomerne viser sig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på min.medicin.dk

Er kønsvorter hårde?

Kondylomer skyldes en virus, som tilhører gruppen humant papillomvirus, HPV. Hvis man har kondylomer, kan man få langsomt voksende hårde hvide vorter i hele underlivet. Vorterne kan også sidde rundt om og i anal åbningen samt inde i endetarmen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rfsu.com

Er kondylomer farligt?

Er kønsvorter farligt? Det er ikke farligt, og man skal derfor ikke være bekymret, hvis man bliver smittet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhedstv.dk

Kan kønsvorter smitte via håndklæder?

Kønsvorter er vorter der sidder på kønsdelene og smitter ved direkte kontakt mellem hud/slimhinder under samleje. Man bliver IKKE smittet via toiletsæder eller håndklæder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på flemso.dk

Er kønsvorter kronisk?

Der findes ingen behandling mod infektion med HPV, men hos de fleste forsvinder infektionen af sig selv igen. Kroppen bekæmper nemlig selv langt de fleste HPV-infektioner – ligesom den bekæmper en forkølelse. I nogle tilfælde kan HPV-infektionen blive kronisk og udvikle sig til kræft eller kønsvorter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på cancer.dk

Kan kønsvorter udvikle sig til kræft?

Kønsvorter (kondylomer) i endetarmen findes især hos mænd, der har sex med mænd – og international forskning peger på, at kønsvorter i endetarmen kan medføre celleforandringer, der med tiden kan udvikle sig til kræft.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bispebjerghospital.dk

Kan kroppen selv bekæmpe HPV?

I de fleste tilfælde bekæmper kroppen selv virus i løbet af op til 1 år. HPV-virus lever inde i kroppens celler, hvor de kan formere sig eller blot hvile i en periode. Når virus formerer sig, frigives der nye HPV-partikler, og så kan man smitte andre med virusset.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rigshospitalet.dk

Kan kønsvorter gå i sig selv?

80% af seksuelt aktive mennesker bliver i deres liv inficeret med HPV hvor typen, der kan give kønsvorter oftest går i sig selv efter nogen tid, dog kan den ligge og ulme i længere tid uden at gå i udbrud.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på testdigselv.nu

Hvordan ser kønsvorter ud i starten?

Hvordan ser kondylomer ud? De ligner små hudfarvede vorter med en blomkålslignende struktur. Kondylomer på varm og fugtig hud som på vulva er bløde. Kondylomer på penis er ofte mere faste.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på medibox.dk

Hvordan ser et syfilis sår ud?

Karakteristisk ved det første stadie er et sår (chanker), der opstår der, hvor smitten er overført. Det sidder hyppigst på kønsdelene, men kan sidde i munden, på læben eller i endetarmen. Såret er rundt eller ovalt og har en bruskagtig konsistens. Det gør ikke ondt, og det heler normalt op i løbet af 2-6 uger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på min.medicin.dk

Er kondylomer farligt?

Er kønsvorter farligt? Det er ikke farligt, og man skal derfor ikke være bekymret, hvis man bliver smittet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhedstv.dk