Kan en hæk vælte?

En stor og bred hæk kan vælte eller blive skæv. Derfor kan beskæring af hækken nogle gange være nødvendigt for at redde den, og undgå at skulle plante en ny. Beskæring kan også give hækken en ny form.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på davidsenshop.dk

Kan man grave en hæk op?

Du skal sikre dig, at hækken ikke placeres dybere i det nye hul end det gamle, så vær opmærksom, når du graver. Oftest vil der være et jordmærke på plantens stamme, som du kan bruge som pejlemærke. Vi anbefaler, at du graver hullet, før du graver hækken op, da rødderne ikke skal være for længe uden jord.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mcculloch.com

Kan man rette en hæk op?

Normalt er traditionel beskæring af hække tilstrækkeligt. Der er naturligvis grænser for, hvad der er muligt, og det afhænger også af hækkens art og tilstand samt en række øvrige forhold. I visse tilfælde er hækken blevet for gammel og umulig at rette op.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på braendestakken.dk

Hvordan får jeg min hæk tæt?

Hvordan får jeg en tæt hæk? For at få en helt tæt hæk, skal du klippe din hæk to gange årligt. Du kan med fordel klippe i det sene forår eller tidlige sommer og igen til efteråret. Hver gang du klipper et skud af hækken, sætter dette skud nye sideskud og når disse så igen klippes i efteråret, sættes der igen sideskud.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på plantecenterfyn.dk

Kan man klippe en hæk helt ned?

Det kan fint lade sig gøre at skære en ligusterhæk helt i bund, og det kan man i øvrigt også gøre med alle andre hækplanter – lige bortset fra bøg. Den er mere besværlig. Skær hækken ned nu (februar) eller i hvert fald snart, og lad kun ca. 5 cm stå tilbage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Sådan sætter man en snor, så hækken bliver ligeHvorfor må man ikke klippe hæk om sommeren?

Pas på fuglene, hvis du klipper hækken tidligt på sommeren

»Men bliver hækken beskåret, kan reden pludselig stå til åbent skue, og så risikerer man at sætte en flok fugleunger i fare,« siger Michael Carlsen. Desuden kan du med din klipning risikere at gøre skade på reder, æg eller unger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på samvirke.dk

Hvor sent på året må man klippe hæk?

Det har ikke nogen betydning for hækken, hvornår du klipper den, så som grundregel kan du klippe den, når den ser rodet ud. Du skal dog ikke klippe hækken senere end august, da de nye skud, den efterfølgende producerer, ikke når at hærde, før det bliver frostvejr, og så har de lettere ved at fryse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bolius.dk

Hvor hurtigt bliver en hæk tæt?

Hvor hurtigt bliver en hæk tæt? Alt efter typen af hæk, skal man ikke forvente at ens hæk bliver helt tæt indenfor få år. De hurtige voksende typer af hæk, såsom laurbærkirsebær hække og bøgehække tager omkring 4 år før de er tætte.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havehandel.dk

Hvorfor dør min hæk?

Det store vandindhold i jorden reducerer iltindholdet i jorden så hækplanterne kan dø. Og du kan ikke bare rive den gamle hæk op og plante en ny – der skal lidt mere til. Sådan undgår du at din hæk drukner: Grav den gamle hæk op.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hf-marienlyst.dk

Hvor lang tid skal man vande ny hæk?

Hvis du har plantet pottede hækplanter, eller Færdighæk eller Luksus Hæk, så vær opmærksom på at de skal have meget vand de først 3 uger efter plantning. Husk derfor endelig at holde jorden omkring fugtigt. Hvis du ikke har tiden eller overskuddet til det, så kan du vælge at lægge en siveslange.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jespersplanteskole.dk

Hvordan redder man en hæk?

Din hæk har godt af gødning - særligt som ung. Det hjælper den til at vokse sig stor, tæt og sund. En sund hæk vil være mere modstandsdygtig over for sygdom, vind og vejrforhold. Hækken bør gødes 2-3 gange om året - kun i vækstperioden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på plantetorvet.dk

Kan man gøde en hæk?

Din hæk har godt af gødning både som nyplantet og med et par år på bagen, og du kan bruge både kunstig og organisk gødning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bauhaus.dk

Kan man gøde en hæk for meget?

Ja, en ung hæk elsker gødning, men du må ikke at gøde for meget, for så risikerer du at svide hækkens rødder af. Det vil i så fald resultere i, at hækken går ud. Du bør benytte organisk gødning til en ny hæk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på haveglad.dk

Hvor gammel kan en hæk blive?

Hæk er billigere at etablere end mur, men kræver en eller to årlige klipninger og periodevise tilbageskæringer. Dens levetid er begrænset, men passes den, kan fx en lindehæk blive 200-300 år gammel; en tjørnehæk på Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole nåede en alder af ca. 140 år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Kan man flytte en gammel hæk?

Så hvis du sørger for at få et godt rodnet med, og kan få den op uden for mange skader, kan du godt flytte din hæk. Det bedste tidspunkt at flytte den på er i efteråret eller vinter, hvis jorden ikke er frossen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bolius.dk

Hvad koster det at få fjernet en hæk?

Prisen på at fjerne hæk afhænger meget af opgaven, og firmaet, du hyrer ind. Men ofte får du en fast pris pr. m2. Den vil typiske variere mellem 100-200 kr alt efter firma og betingelser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på lokalgartner.dk

Kan en ligusterhæk dø?

Ældre hække - især ligusterhække - der står på fugtige arealer, risikerer at dø. Læs tidligere slotsgartner John Henriksens råd til, hvordan du redder din hæk fra druknedøden. Det kan være farligt for dine hækplanter, hvis den jord, de er plantet i, er meget våd og fugtig næsten hele året rundt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bolius.dk

Kan man redde en gammel ligusterhæk?

Det er meget normalt, at ligusterhække begynder at gå ud, når de får en alder på ca 25 år. Det kan udbedres ved at give hækken et kraftigt lag topdressing og derpå beskære hækken og klippe den ned til en højde af ca. 60-80 cm.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bolius.dk

Kan RoundUp dræbe en hæk?

Kan en hæk tåle RoundUp? Det er ikke anbefalelsesværdigt at bruge RoundUp i nærheden af hækken, da større mængder af dette kan gå ind og skade hækken. I værste tilfælde dør hækplanten og du vil være nødt til at erstatte den med en ny.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havehandel.dk

Hvor høj må hækken være?

Udgangspunktet er, at højden af hegnet bør fastsættes til 1,80 m., hvis ikke ganske særlige forhold taler for andet. Ved uenighed vil det være hegnsynet, som fastsætter højden. Højden kan ikke uden naboens samtykke overstige 2 m. Levende fælleshegn kan kræves nedkappet én gang årligt til en højde af 2 m.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på din-bolighandel.dk

Hvor tyk må en hæk være?

Svaret afhænger helt af, hvor tyk hækken skal være i fuld højde. Det står fast, at den bør have ca. 15% smig (eller »bagfald«). Det svarer til 30 cm på to meters højde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Hvilken hæk er mest hårdfør?

NAUR: Naur er en hæk, der er særdeles hårdfør. Dermed er den god til udsatte steder, og den kan plantes både solrigt og i skygge. Jordbunden kan både være sandet eller leret, og den tåler at stå både tørt og meget fugtigt. Naur får en meget smuk gul høstfarve til efteråret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bolius.dk

Hvem skal klippe toppen af hækken?

Hvem skal klippe toppen af hækken? Det er normalt hækkens ejer, der har ansvaret for at klippe toppen af hækken. Hvis hækken er placeret tæt på skellet mellem to ejendomme, kan det dog være nødvendigt at aftale dette med naboen, da det kan være svært at klippe toppen fra den ene side alene.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på haveglad.dk

Kan man klippe hæk i juni?

Der er tradition for at klippe hækken her i juni. En gammel tommelfingerregel siger, at hækken skal klippes inden midsommer, og den regel er sandsynligvis opstået, så kvaset kunne smides på Sankt Hans-bålet. Der er dog flere grunde til at vente lidt med at svinge hæksaksen til juli eller august.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på plantorama.dk