Kan banken spærre MitID?

Et MitID identifiationsmiddel (MitID app på telefonen, kodeviser, kodeoplæser eller chip) kan blive midlertidigt spærret af sikkerhedshensyn. Hvis du fx taster din PIN-kode forkert for mange gange, bliver din MitID app midlertidigt spærret i en kort periode.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mitid.dk

Hvordan ophæver jeg spærring af MitID?

Har du fortsat mulighed for at logge på med MitID ved hjælp af et andet identifikationsmiddel end det spærrede, kan du selv genaktivere adgangen på MitID.dk. Har du glemt din PIN-kode, eller er din MitID app blevet spærret, skal du genaktivere appen og lave en ny PIN-kode.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskebank.dk

Kan banken hjælpe med MitID?

Understøttelse af MitID hos Borgerservice fortsætter, også efter at det er slut med at få MitID via banken, ligesom det fortsat også er muligt at få hjælp hos MitID supporten og ligeledes hos bankernes support til spørgsmål om brug af MitID i banken.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på digst.dk

Hvordan får jeg låst MitID op?

Hvis du har glemt din adgangskode, eller din adgangskode er blevet spærret, så kan du få en aktiveringskode fra MitID appen, som du skal bruge til at aktivere din nye adgangskode. Du skal bruge: Dit pas/ID-kort med chip. En telefon, der kan scanne passet/ID-kortet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mitid.dk

Kan ikke komme på bank med MitID?

Hvis du kan logge på din netbank med MitID men ikke på e-Boks, kan det skyldes, at du ikke har knyttet en offentlig signatur til dit MitID. Dette er et krav, hvis du ønsker at benytte dit MitID til andet end din bank.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på brugersupport.e-boks.dk

How to Win Your Day with Time BlockingKan jeg logge på mobilbank uden MitID?

Ja. Du skal bruge MitID første gang du logger på Mobilbanken. Herefter vælger du en 6-cifret mobilkode du skal bruge, når du skal godkende en betaling du har lavet. Ved større beløb, skal du bruge MitID til at godkende betalingen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på spks.dk

Hvornår er sidste frist for MitID?

Hvad gør jeg, hvis jeg er under 13 år gammel og ikke kan få MitID? Fra d. 31. oktober 2022 kan du ikke længere benytte dit NemID.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på spks.dk

Kan man misbruge MitID?

Misbrug af MitID i net- og mobilbank

Har du mistanke om, at andre har været logget på din netbank eller mobilbank med dit MitID og er der sket bevægelser på en eller flere konti, optaget lån eller lignende uden dit vidende, skal du kontakte os med det samme på 70 123 456.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskebank.dk

Hvem kan hjælpe mig med MitID?

Du kan få MitID i Borgerservice, fx hvis du ikke har en telefon, du kan bruge. For at få hjælp til MitID i Borgerservice skal du medbringe gyldig legitimation og svare på en række spørgsmål om dig selv (baseret på data fra CPR-registret) - du kan også medbringe et vidne, der kan bekræfte, hvem du er.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mitid.dk

Kan man åbne et spærret NemID?

Når først dit NemID på hardware er blevet spærret, kan du ikke længere logge på med NemID på hardware. Du er nødt til at bestille NemID på hardware forfra. Du modtager derefter en midlertidig adgangskode med posten, som du skal bruge ved installation af det nye NemID på hardware.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på service.nemid.nu

Kan MitID blive hacket?

Hvis du har fundet bevis for, at din MitID er blevet hacket, er det vigtigt at handle hurtigt. Først og fremmest skal du spærre dit MitID identifikationsmiddel. Dette kan gøres enten ved at kontakte MitID support eller ved at følge instruktionerne på deres hjemmeside for at spærre det selv.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på wearesafe.dk

Hvordan får man MitID gennem banken?

Kontakt din bank, hvis du skal have adgang til net- eller mobilbank og ikke har dansk CPR-nummer. Når du får dit MitID, oprettes du på såkaldt sikringsniveau. Dit sikringsniveau og de MitID identifikationsmidler, du benytter, afgør, hvor du kan logge på og godkende med MitID.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mitid.dk

Hvorfor virker MitID ikke mere?

Fejlbeskeder kan skyldes midlertidige eller permanente problemer. Hvis der fx er et kort udfald på din internetforbindelse, når du logger på eller godkender med MitID, kan du få en fejl. Når du prøver igen kort tid efter, er fejlen væk. Den slags midlertidige fejl er ikke et problem.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mitid.dk

Kan man slette MitID og oprette en ny?

Hver gang du aktiverer MitID app på en enhed, bliver det registreret på mitid.dk. Når der er registreret 3 aktive apps, kan du ikke aktivere appen på ny, hvis du fx får en ny telefon. Så skal du først slette nogle af de gamle aktive apps. Det er ikke nok at slette appen på din telefon eller tablet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på youtube.com

Hvor mange gange kan man taste forkert MitID?

Din adgangskode bliver spærret, hvis den bliver tastet forkert ind for mange gange. Din adgangskode bliver spærret i en time, hvis du taster forkert tre gange. Hvis du taster forkert yderligere tre gange, bliver din adgangskode permanent spærret, og du skal oprette en ny.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mitid.dk

Hvor mange forsøg har man til MitID?

Hvis du taster en forkert kode ind for mange gange i træk, bliver dit MitID identifikationsmiddel midlertidigt spærret. Efter dit tredje forkerte forsøg kan du ikke bruge dit MitID identifikationsmiddel til at logge ind i en kort tidsperiode.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mitid.dk

Kan man være to på MitID?

Der kan være flere brugere på én og samme MitID app. Det er praktisk, hvis du også skal bruge MitID på dit arbejde. Det kan også være, at I er flere personer i den samme husstand, som benytter den samme tablet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mitid.dk

Hvordan logger jeg på min bank med MitID?

Uanset hvad du vælger at bruge, skal du altid indtaste dit bruger-ID først. Bruger du kodeviser, kodeoplæser eller chip, skal du desuden indtaste din adgangskode – og har du MitID app, skal du indtaste PIN-kode/fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mitid.dk

Kan man selv oprette MitID uden pas?

Du kan få MitID igen i Borgerservice, hvis du fx:
  1. ikke har et gyldigt pas/ID-kort – og ikke har mulighed for at få det.
  2. og/eller ikke har adgang til en telefon, der kan scanne passet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mitid.dk

Kan man misbruge et kontonummer?

Hvis en kriminel får fat på dine personlige oplysninger, kan du risikere at få misbrugt din bankkonto, dit betalingskort eller få optaget et lån i dit navn. De kriminelle benytter sig af forskellige metoder til at lokke personlige oplysninger ud af folk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvordan kan du undgå identitetstyveri?

Færdselsreglerne kan minimere risikoen for, at dine personlige oplysninger ender i de forkerte hænder.
  1. Sørg for, at alle programmer på din pc er opdaterede.
  2. Brug både antivirusprogram og firewall.
  3. Sørg for, at dit trådløse netværk er krypteret.
  4. Vær tilbageholdende med at videregive personlige oplysninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad gør man hvis man har været udsat for phishing?

Er der sket et misbrug så anmeld det via politi.dk og kontakt vores hotline ved identitetstyveri på 33 98 00 98.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sikkerdigital.dk

Hvad sker der hvis man ikke når at skifte til MitID?

Når det er ens tur til at skifte, har man 30 dage til at aktivere MitID. Hvis ikke man foretager sig noget inden fristens udløb, bliver adgangen til netbanken, Skat, forsikringer og offentlige myndigheder spærret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på meremobil.dk

Hvornår lukker NemID helt ned?

Hele NemID lukker. Det vil sige nøgleapp, nøglekort, nøgleviser, Voice Response-løsningen, medarbejdersignatur og Sikker e-mail. Efter den 30. juni 2023 vil det heller ikke længere være muligt at logge ind på nemid.nu og få indsigt i din NemID-historik via hændelsesloggen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på digst.dk

Hvornår stopper brugen af NemID?

Alle NemID-brugere, der har behov for også fremadrettet at kunne benytte digitale selvbetjeningsløsninger, skal overgå til MitID. Den 31. oktober 2022 lukkede de danske banker ned for brugen af NemID.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nemid.nu