Efter den 31. oktober kan du ikke længere oprette MitID via din bank, ligesom det fremover er slut med at bruge NemID i net- og mobilbank og til at betale på nettet.
Hvornår lukker MitID?
Den 28. maj 2024 bliver der lukket ned for en gammel version af MitID-appen. En version der mangler en række sikkerhedsmæssige opdateringer. Det betyder, at brugere af ældre enheder vil opleve, at deres MitID-app forsvinder på denne dato.
Hvilke telefoner mister MitID?
Bruger du MitID på en ældre iPhone eller Android-smartphone, så skal du være opmærksom. Fra tirsdag den 28. maj 2024 stopper MitID med at fungere på Android-telefoner, som kører systemversionen Android 8 eller ældre. Din telefon skal således have mindst Android 9 eller nyere udgaver.
Hvornår skal man opdatere MitID?
Fra den 10. december 2024 vil MitID ikke længere understøtte Android 9. Det vil ikke være muligt at kunne se og downloade den nye version af MitID-appen i Google Play Store, da Android 9 ikke modtager sikkerhedsopdateringer fra Google.
Kan man overføre penge uden MitID?
Betal og overfør
Du kan hurtigt betale, rette, og slette regninger og overføre penge til andre. Og du kan gøre det uden MitID, når du har identificeret dig første gang.
Du spilder for meget tid (og det skal stoppe)
Kan man komme på netbank uden MitID?
Til gengæld har de stadig mulighed for at have netbank uden MitID, fordi de kan bruge bankens Nordea id. Flere andre banker som for eksempel Sydbank og Jyske Bank afviser helt at optage kunder, der ikke har MitID.
Hvor mange penge må jeg overføre til en anden konto?
Hvad er beløbsgrænsen for overførsler i Danmark? Der er ingen beløbsgrænse på overførsler mellem dine egne konti. Har du en overførsel, der skal gå igennem i dag, er beløbsgrænsen 50.000 kr. - uanset om det er en standard- eller straksoverførsel.
Hvorfor forsvinder MitID?
Manglende opdatering af ens telefon/tablet og MitID appen gør, at man er mere udsat over for hackerangreb og svindel. Derfor vil det fra den 28. maj ikke længere være muligt at bruge MitID appen på ældre telefoner/tablets.
Hvornår er min telefon for gammel?
En mobiltelefon kan typisk bruges i fire til fem år, hvis du behandler den godt. Her er Telias syv gode tips til, hvordan du kan forlænge din telefons levetid. Danskerne køber dyrere smartphones end tidligere, som de til gengæld beholder i længere tid.
Hvordan opdaterer jeg?
- Åbn appen Indstillinger på din enhed.
- Tryk på System. Softwareopdatering. Du kan se din opdateringsstatus.
- Følg vejledningen på skærmen.
Kan man have 2 MitID på samme telefon?
Ekstra MitID app
Du kan fx både have MitID appen på din smartphone og tablet. Du kan have op til tre aktive MitID apps.
Hvor gammel må en iPhone være?
Hvis du vil købe en ældre iPhone, anbefaler jeg at du køber en iPhone som mindst har 32GB, for at få plads til styresystemet og apps. Du skal også tage hensyn til at for at få den nyeste version af iOS, så skal du ikke købe en model som er ældre end 7 år.
Hvad gør man med MitID, når man skifter telefon?
- Åbn MitID appen på din gamle telefon eller tablet. ...
- Vælg Aktivér.
- Vælg Kopier dit MitID til en ny app.
- Læs informationen og tryk på Kom i gang.
- Indtast din PIN-kode eller benyt biometri (fingeraftryk/Touch ID/Face ID).
- Som et sikkerhedstiltag skal du vente 1 time, før du kan kopiere din MitID app.
Hvilke telefoner kan ikke længere bruge MitID?
For Android gælder det ældre versioner før Android 9. Fra og med den 28. maj 2024 vil den gammel version af MitID-appen ikke længere kunne anvendes. App-versionen er over et år gammel, og har ikke de nyeste funktioner, herunder diverse sikkerhedstiltag såsom scanning af QR-kode før godkendelse med MitID.
Kan man stadig bruge MitID?
oktober 2022? Efter den 31. oktober kan du ikke længere oprette MitID via din bank, ligesom det fremover er slut med at bruge NemID i net- og mobilbank og til at betale på nettet.
Hvorfor virker MitID ikke mere?
Hvis du taster PIN-koden til MitID app eller adgangskoden forkert for mange gange, bliver din MitID app eller adgangskode midlertidigt spærret i en kort periode. Bliver MitID appen eller din adgangskode permanent spærret, kan du ikke bruge dem mere. Du er nødt til at tilføje en ny MitID app eller adgangskode.
Hvor længe virker MitID?
MitID virker ikke på mobil – Fra den 28. maj 2024 vil ældre telefoner ikke længere kunne bruge MitID. Det betyder, at mange danskere mister adgangen til digital godkendelse.
Hvor ofte skal man skifte telefon?
Levetiden for en mobiltelefon i Danmark er i beregningerne sat til at være cirka tre år, men det kan selvfølgelig variere meget for den enkelte forbruger.
Hvornår er iPhone 12 forældet?
iPhone 12:Forventes opdateret til 2027. iPhone 12 Pro: Forventes opdateret til 2027. iPhone 12 Pro Max: Forventes opdateret til 2027. iPhone 11: Forventes opdateret til 2026.
Hvordan opdaterer jeg MitID til nyeste version?
Tast ”MitID” i søgefeltet så fremkommer den MitID-app, du skal anvende på din enhed/dine enheder[i]. Står der [ÅBN] er din app blevet opdateret automatisk. Står der [OPDATÉR] skal du trykke dér for selv at opdatere MitID-app´en til den nyeste udgave.
Kan ens MitID udløbe?
Når det er ens tur til at skifte, har man 30 dage til at aktivere MitID. Hvis ikke man foretager sig noget inden fristens udløb, bliver adgangen til netbanken, Skat, forsikringer og offentlige myndigheder spærret.
Hvilke telefoner udgår?
- Samsung Galaxy S2 og S3.
- iPhone 2G, 3G, 3GS og iPhone 4.
- Flere Doro-modeller, såsom Doro 1362, Doro 5517 og Doro 6521.
Hvor mange penge må man give sine børn?
Du kan give dine børn op til 71.500 kr. hvert år (2023-sats) uden at det udløser gaveafgift på 15%. Vil du give pengegaver til andre end dine børn og børnebørn, gælder der andre beløbsgrænser og andre afgiftssatser – læs mere om, hvem der skal betale gaveafgift her.
Hvor mange penge må man sætte i banken om måneden?
Hvilke beløbsgrænser gælder i praksis? Der findes ingen fast øvre grænse i lovgivningen for, hvor meget du må indbetale, men beløb over 20.000-50.000 DKK vil typisk blive undersøgt nærmere af banken. Nogle banker har interne regler, der kan sætte grænser for kontantindskud uden forudgående aftale.
Hvor stort beløb kan overføres via MobilePay?
Du kan overføre op til 10.000 kroner til andre privatpersoner inden for 24 timer – og op til 300.000 kroner inden for 365 dage. For betalinger til virksomheder kan du i løbet af 30 dage betale op til 300.000 kroner.