Hvornår er Nissebanden i Grønland lavet?

Nissebanden i Grønland er en julekalender der blev sendt på DR1 første gang i 1989. Julekalenderen handler om Nissebanden, der bliver sendt til Grønland for at hjælpe julemanden. Det er en opfølgning på julekalenderen Nissebanden, der blev sendt i 1984.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvornår udkom Nissebanden i Grønland?

I løbet af 1980'erne fik julekalenderne 'Jul på Slottet' (1986) og 'Nissebanden i Grønland' (1989) pæne seertal.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danmarkshistorien.dk

Hvornår er Nissebanden lavet?

Nissebanden er en julekalender, der blev sendt på DR1 første gang i 1984. Julekalenderen handler om Nissebanden, der skal hjælpe julemanden med at finde sit gode humør. I 1989 blev serien efterfulgt af Nissebanden i Grønland og senere Nissernes Ø i 2003.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvornår er Nissebanden optaget?

De julekalendere er Nissebanden (1984), Nissebanden i Grønland (1989) og Nissernes Ø (2003).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvornår foregår Nissernes Ø?

Da danskerne i 1917 solgte De Dansk Vestindiske Øer til USA og rejste hjem, glemte de at få nisserne med. Nisserne på Sankt Croix - De Dansk Vestindiske Nisser - har klaret sig på tropeøen, men får nu stadig flere problemer med den amerikanske julemand, der slet ikke opfører sig, som Julemanden skal.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dfi.dk

Søren Torpegaard - O Hellige Nat (LIVE) | DR's store Juleshow | DR1Hvem har lavet Nissernes Ø?

Årets julekalender er mere end en almindelig dansk julehistorie. Spænding, underholdning og drama er essensen af åretsfamiliejulekalender på DR1. ”Nissernes ø” er skrevet og instrueretaf Flemming Jensen. Da danskerne i 1917 solgte De DanskVestindiske Øer til USA og rejste hjem, glemte de at få nissernemed.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvor og hvornår blev den første julekalender lavet?

Konceptet med tv-julekalendere stammer oprindeligt fra Sverige, men har også bredt sig til Danmark, Norge, Finland og Island. Sveriges Television har sendt årlige julekalendere siden 1960, DR siden 1962, Yle siden 1963, NRK siden 1970, RUV siden 1988, TV 2 siden 1990 og TV 2 Norge siden 1992.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvem fra Nissebanden er død?

Skuespilleren, der medvirkede i blandt andet Morten Korch-film og julekalenderen ”Nissebanden”, blev 83 år gammel. Efter længere tids sygdom er skuespiller Bent Warburg gået bort.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på billedbladet.dk

Hvor bor julemanden i Nissebanden?

Julemanden bor i Uummannaq i Grønland

Den meget populære, danske TV-julekalender ”Nissebanden i Grønland” slog i 1989 det fast, som alle burde have vidst i forvejen: Julemanden bor i Grønland.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på greenland-travel.dk

Hvor er Nissernes Ø optaget?

Alle scener, der er optaget udendørs i vestindien, er filmet på øen Sankt Croix, delvis på fortet Christiansværnsfort, som er det bedst bevarede af de fem tilbageværende danske forter på de dansk-vestindiske øer, og i byen Christiansted, hvor fortet også befinder sig, på Sankt Croix.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvem har lavet Nissebanden?

Sangene til Nissebanden blev skrevet af Hans Dal og Flemming Jensen, der også skrev manuskriptet til julekalenderen og spillede rollerne som A38 og Lunte. Den mest kendte sang fra julekalenderen er Risengrød-sangen, der bliver sunget i slutningen af hvert afsnit, når nisserne sætter et stort fad risengrød til livs.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på juleweb.dk

Hvor kan man se Nissebanden i Grønland?

'Nissebanden i Grønland' kan ses på DR Ramasjang klokken 17.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på woman.dk

Hvor kommer Nissebanden fra?

I Danmark er denne tradition startet i 1962, men det er en ide, der kommer fra Sverige, hvor man har lavet TV julekalender for børn siden 1957. En af de gamle julekalendere, som mange husker og elsker er ”Nissebanden i Grønland” fra 1989.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tungumalatorg.is

Hvad er den ældste julekalender?

Hvad er den ældste julekalender? DR har sendt julekalendere siden 1962, mens TV 2 først kom med i 1990. DR's første og dermed ældste julekalender hed 'Historier fra hele verden', men den første, som de fleste af os husker at have hørt om er nok 'Vinterbyøster', som blev sendt første gang i 1973.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på femina.dk

Hvem sender Nissebanden til Grønland?

Årets julekalender for børn på DR1 bliver et gensyn med”Nissebanden i Grønland”. 24 afsnit, hvor seerne både skal tilHolme-Olstrup og Julemandens Grønland, Det er nemlig her FlemmingJensens fængende og flotte historie tager sin begyndelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Er julekalender en dansk ting?

Julekalender-formatet kommer oprindeligt fra Tyskland, hvor en julekalender traditionelt bestod af et billede med indskårne huller, som kunne åbnes og dermed afsløre et gemt motiv nedenunder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Er julemanden fra Grønland?

Og efter julekalenderen Nissebanden i Grønland fra 1989 blev alle danske børn sikre på, at julemanden er grønlandsk og hverken fra andre dele af Arktis, Finland eller Tyrkiet. Men egentlig begyndte historien i byen Myra i Lykien, der nu er en del af Tyrkiet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kristeligt-dagblad.dk

Hvad kalder man julemandens kone?

Frk. Jul, Julekone, Miss Claus, ja kært barn har mange navne. Julemanden er intet uden hans søde kone, hun opmuntrer ham i den travle juletid, hun passer alle nisserne og servere en risengrød der får tænderne til at løbe i vand.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kostumer.dk

Hvad hedder julemandens 7 rensdyr?

Julemandens rensdyr

I amerikansk tradition har rensdyrene navne, og kaldes Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder og Blitzen. I dansk oversættelse gengives de normal som Sprinter (eller Springer), Danser, Smukke, Konge, Komet, Amor, Torden og Lyn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på historie-online.dk

Hvor gammel er Hr Mortensen fra Nissebanden?

Mortensen. Hr. Mortensen fylder 840 år og fejres i hjemmet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvilken Nissebanden kom først?

Og hvad værre er: måske bliver det slet ikke jul. Nissebanden fra 1984 er den første af tre julekalendere om nisserne. Julekalenderen blev genudsendt i 1992, 2001 og 2015.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jule-kalender.dk

Hvad er den ældste julekalender i Danmark?

Det er i dag, vi for første gang i år tænder kalenderlyset og lukker den første låge op i julekalenderen. Den ældste danske julekalender, som vi kender til, er fra 1930. Den blev behørigt omtalt på julebloggen allerede sidste år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på blog.dengamleby.dk

Hvilken julekalender er blevet sendt flest gange?

#1: 'The Julekalender' (1991)

'The Julekalender' er nok den julekalender der er blevet genudsendt flest gange gennem tiden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bt.dk