Hvorfor visner blomsterne på mine tomater?

Selvom tomatplanten oprindelig stammer fra et meget varmt klima og elsker varme er der grænser. Hvis temperaturen er over 28-29 grader om dagen, og 20-22 om natten opstår fænomenet med visne blomster og blade i tomattoppen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på spirekassen.nu

Hvorfor visner bladene på mine tomatplanter?

Hvis plantens rodnet er utilstrækkeligt i forhold til plantens behov, kan planten lide af vandmangel, selvom der er vand til stede. En anden årsag til, at en plante kan visne, er hvis den lider af iltmangel, for eksempel ved for meget og hyppig vanding, så plantens rødder konstant er dækket af vand.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tomatdb.dk

Hvor lang tid går der fra blomst til tomat?

Der går ca. et par måneder fra tomatplanterne blomstrer, og til du kan plukke de første modne tomater. Lidt afhængigt af hvornår du har plantet dine tomatplanter, kan du være heldig at høste tomater helt frem til midten af oktober, og ikke helt modne tomater kan sagtens eftermodne indenfor.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på alt.dk

Hvor meget vand skal en tomat plante have?

Pas på ikke at vande dine tomatplanter for meget, faktisk bør de vandes så lidt som muligt. Får de for meget vand, mister tomaterne meget af smagen. Du kan vande således: Vand grundigt, men ikke så ofte i begyndelsen (men pas på, at tomatplanten ikke tørrer ud).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bolius.dk

Hvorfor krøller bladene på mine tomater?

Når tomatplanter får det for varmt, kan de ikke omdanne sukkerstofferne til stivelse, og så krøller de. Det samme sker, når tomaterne har det for koldt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på drivhusklubben.dk

Hvorfor falder mine tomatblomster af?Hvor ofte skal man gøde tomater?

Det bedste er at gøde lidt og ofte, mindst en gang om ugen, lidt afhængigt af hvilken næring du vælger at bruge. Da tomatplanter vokser hurtigt og har brug for næring for både at vokse og udvikle frugt, skal du sørge for, at de får næring helt frem til slutningen af sommeren.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nelsongarden.dk

Hvornår skal man klippe toppen af tomatplanter?

For at alle tomater skal nå at blive modne, inden lyset og varmen aftager, beskærer jeg toppen af tomatplanterne i midten/slutningen af august. Så bruger planten mere energi på at modne tomaterne end på at vokse opad og sætte nye tomater.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på blog.willabgarden.dk

Kan man Overvande en tomatplante?

Vanding: Tomatplanter skal vandes jævnligt, især når de blomstrer og sætter frugt. Du skal vande dem grundigt og dybt, så jorden bliver fugtig helt ned til rødderne. Du skal dog undgå at overvande dem eller vande dem ovenfra, da det kan give sygdomme som skimmel eller gråskimmel.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bilka.dk

Kan tomatplanter få for meget vand?

Tomatplanter kan godt tåle at tørre lidt ud, men selvfølgelig heller ikke for meget. Hvis du dyrker direkte i jorden, så vil en ordentlig grundvanding en eller to gange om ugen, eller endnu sjældnere, tvinge rødderne dybere ned i jordlaget efter vand.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tomatdatabasen.dk

Kan man Overvande tomater?

Hvordan ser en overvandet tomatplante ud? Der er ikke et unikt tegn på overvanding hos en tomatplante. Men overvanding fører til mistrivsel, som viser sig ved krøllede, hængende, visnende, gule blade. Plantens rødder må ikke stå i vand - så kan de ikke optage ilt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tornvig.blogspot.com

Kan man så frø fra friske tomater?

Lad mig slå fast, at det ikke er svært at dyrke tomater, og du kan sagtens tage frøene fra en frisk tomat og få dem til at spire. Mange har held med at lægge en tomatskive i jorden og få fine planter og tomater ud af det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tomatdatabasen.dk

Hvorfor fjerner man sideskud på tomatplanter?

Tomatplanten producerer mange blade og få tomater

Hvis din tomatplante producerer mange sideskud, kan det stjæle energi fra blomsterdannelsen. Den simple løsning er at knibe sideskuddene af ved basis af blade på hovedstammen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på plantorama.dk

Hvordan får man mange tomater?

Plant ud og bind op

Når nattefrosten er væk, kan du plante de små planter ud i drivhuset. Du får de mest velsmagende tomater, hvis du planter direkte i jorden. Vil du hellere bruge plantesække, anbefaler vi at bruge økologiske plantesække, som er tilsat organisk gødning i stedet for kunstgødning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på isabellas.dk

Kan man klippe grene af tomatplanter?

Hovedreglerne er, at topskuddet kniber man først af, når tomaterne ikke kan blive højere i drivhuset. Det er sideskuddene, man fjerner fra hovedstammen. Blomsterne og dermed tomaterne sidder på hovedstammen. Der kommer godt nok også blomster på sideskuddene, og enkelte kan godt bevares.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Hvorfor bliver bladene gule på min tomatplante?

Får tomatplanterne gule blade er det et tegn på, at de mangler gødning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dyrkhaven.dk

Hvor ofte skal man vande tomatplanter?

Vanding af Tomater

Planterne skal have vand og gødning. De første par uger kan de klare sig med rent vand. Når først de bliver store, og temperaturen stiger gennem foråret og hen på sommeren, skal de som regel vandes dagligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på lundhede.com

Hvor tæt må tomatplanter stå?

De skal stå med 50 – 70 cm mellem hver plante og med 1 meter mellem rækkerne. Har du tidligere haft tomater i drivhuset, kan du sagtens bruge den samme jord som sidste år. Du bør dog forberede den, inden du planter tomatplanterne ved at vende gødning i jorden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havehandel.dk

Hvor koldt må tomatplanter stå?

Tomater kan ganske rigtigt ikke tåle frost, men de skal faktisk have mindst 8 grader hele døgnet, for ikke at tage skade.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dyrkhaven.dk

Kan man fjerne de nederste blade på tomatplanter?

Fjern de nederste gamle blade under de nederste klaser, for at få en god luft cirkulation rundt om planterne. For at få masser af sol og lys ind på klaserne med tomater, kan man fjerne 1-2 blade tættest på klasen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på klarskovgartneri.dk

Hvor meget vand skal en tomatplante have om dagen?

Det er ikke muligt at sige noget præcist om hvor ofte, du skal vande dine tomatplanter. Men der er et par fif som du kan bruge, til at finde ud af, om dine planter har brug for vand. Stik en finger ned i det øverste lag i potten, hvis den føles våd/fugtig, har plante ofte vand nok.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tomatdatabasen.dk

Hvilken gødning til tomater?

Der er ikke nogen klar vinder, men Bjarnes Tomato Focus er den bedste gødning til tomater. Et billigt alternativ er Grandiol rosengødning fra Lidl til 10 kr/liter eller Gaarden Feelings Tomat (granulat) fra Aldi.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på detergodtatvide.dk

Hvor meget sol skal tomater have?

Langt de fleste tomater kan klare den danske sommer og vil give godt med tomater på friland. Du kan plante dine tomater direkte i jorden, i højbede, plantekasser, krukker eller i kapilærkasser. Stil dem steder hvor der er lidt læ og så meget sol som muligt. Her trives både tomater og agurker på friland.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på landhave.dk

Kan tomater være flerårige?

De tomater, vi typisk har i drivhuset, og som giver almindelige størrelse af frugt, vokser bare opad og opad, så længe de får lov til det kaldes indeterminante. Faktisk er sorterne flerårige og kan blive op til 20 meter, men i vores klima dør de af frost og sygdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på drivhusklubben.dk

Hvor mange tomatplanter kan der være i en plantesæk?

Tomat er en meget velegnet kultur til drypvanding. “Du bør aldrig have mere end 2 tomatplanter i en plantesæk. ”

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på drivhusklubben.dk

Hvad får tomater til at modne?

Ethylen fremskynder modningsprocessen

Når en tomat begynder at få sin modenhedsfarve, vil den fremskynde modningen af de andre tomater. Så kan det være en god idé at lægge tomaten i en separat skål, hvis du ikke vil have, at alle dine tomater modnes på samme tid.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nelsongarden.dk