Hvis ikke saften indeholder nok syre, sker der det, at pektinen bliver i stand til at optage vand i sukkermolekylerne, og så er det, at geléen ikke vil stivne. Hvis saften ikke er syrlig nok og derfor ikke vil gelere, kan man tilsætte citronsaft i mindre mængder, indtil den begynder at stivne.
Hvorfor vil min gelé ikke stivne?
Hvis æblegele ikke vil stivne – og ligeledes med fx ribsgele, stikkelsbærgele og lignende – så er det pga at det naturlige pektinindhold i frugten ikke er stort nok. Det er pektin, der får æblegele til at stivne og det findes i højere grad i umodne grønne æbler, end i søde røde æbler.
Hvad gør man ved tynd gelé?
Hvis din gelé er blevet for tynd, kan du koge den igen sammen med Blå Melatin og få en tykkere konsistens.
Hvordan får man gelé til at stivne?
Når du fx laver gelé til kager og desserter kan du koge en bær- og frugtblanding op med sukker og evt. lidt vand, tilsætte de opblødte husblas-blade, røre rundt og husblassen vil stivne den flydende masse efter nogle timer på køl.
Hvorfor bliver min marmelade ikke stiv?
Hvorfor er min marmelade eller syltetøj tynd og hvad gør jeg? Du kan have brugt for lidt sukker eller for lidt geleringsmiddel. Jo mere saftholdige bær og frugter er, desto mere geleringsmiddel skal der bruges for at gøre marmeladen tyk. Mængden af sukker påvirker også konsistensen på marmelade og syltetøj.
Hvorfor din marmelade eller gelé ikke satte sig, og hvad du skal gøre ved det
Hvad gør man, hvis marmeladen er blevet for tynd?
Hvis dit syltetøj eller gelé er blevet for tyndt, kan du koge det op igen og tilsætte Melatin. Vælg Rød Melatin til syltetøjet og Blå Melatin til din gelé. Så vil du få et bedre resultat.
Hvordan får man marmelade til at stivne?
Du kan koge syltetøjet op og derved opnå en fastere konsistens: Lad syltetøjet koge ved stærk varme i et par minutter for at koge lidt af væsken bort, eller giv syltetøjet et opkog under tilsætning af Melatin (et pektinpulver, som sælges i små poser i almindelige supermarkeder) følge anvisningerne på emballagen.
Hvor meget melatin til gelé?
GELÉ: 1 liter usødet saft, 1 pose Gul Melatin, 750 g sukker. FREMGANGSMÅDE: 1 pose Gul Melatin røres i 1 liter kogende usødet saft. MARMELADE: 1600 g frugt (inkl. vand), 1 pose Gul Melatin, 1100 g sukker.
Kan gelé koges op igen?
Hvis den tynde gelé stadig er fin og ikke muggen eller gæret, så kan du prøve at koge den op igen og tilsætte geleringsmiddel.
Kan man varme husblas op igen?
Bliver lagen kold og husblassen ER tilføjet, kan du ikke varme den op igen. Bliver lagen for kold INDEN husblassen er tilføjet, kan du sagtens lune den op kort igen. Konsistens. Mange snakker ofte om luftige og lette mousser, når det kommer til konsistens.
Kan man bruge melatin i stedet for pektin?
Gul Melatin geleringspulver med konserveringsmiddel er frugtpektin, der gelerer sammen med sukker og kan anvendes til gelé og marmelade af pektinfattig frugt og bær, eller hvis pektin-indholdet er nedsat pga. frysning.
Hvor meget sukker pr. liter saft til gelé?
Brug almindeligt sukker, 9 dl sukker til hver liter saft. Koges i 20 minutter. Lav en geléprøve (hæld lidt af massen på en kold tallerken, og træk en ske gennem den for at se, om geléen stivner) for at se, om massen har kogt færdig.
Kan gelé genopvarmes?
Agar Agar geler kan derefter genopvarmes op til 85C uden at de smelter. Takket være denne egenskab, er agar er perfekt til at ændre strukturen i varme cremer og mousse. Du kan lave "varmesikre" geléer der kan tåle en temperatur på 85C.
Hvad kan erstatte pektin?
erstatning for pektin
Gelatine:Selvom det ikke er egnet til veganske retter, kan gelatine erstatte pektin, selvom det ændrer den endelige konsistens. Sukker:Ved tilberedning af marmelade kan forlænget madlavning med en generøs mængde tilsat sukker naturligt gøre blandingen tykkere uden pektin.
Hvornår skal man plukke paradisæbler til gelé?
Du kan høste paradisæbler i haven fra august måned til november og glæde både dig selv og havens fugle over mange små æbler. Disse æbler er kendt for deres dekorative udseende og bruges ofte til pynt eller til fremstilling af gelé og marmelade.
Hvad kan jeg bruge i stedet for melatin?
Du kan bruge pectin eller agar til at stivne marmelade.
Hvad gør jeg, hvis min gelé ikke bliver stiv?
Dette kan skyldes for kort kogetid, for lidt sukker eller overmodne bær. For at løse problet kan du tilsætte 1 tsk. pektinpulver (Melatin) med 1 spsk. sukker, og lad det simre i et par minutter.
Hvor lang tid tager gelé om at stivne?
Efter de 20 minutter, tager du en prøve med en teske for at se om det stivner, når din gele køles af. Tag en teskefuld gelé og læg den ud på en tallerken. Hvis den stivner, er din gele klar.
Hvorfor bliver min ribsgele ikke stiv?
Så hvis din ribsgelé ikke stivner, så er det sandsynligvis fordi dine ribs har været meget modne. I så fald kan du selv tilsætte lidt pektin eller geleringspulver, som kan købes i et supermarked.
Er melatin og geleringspulver det samme?
Rød melatin er et geleringspulver med konserveringsmiddel, og den er god uanset hvor meget sukker du har i din marmelade.
Hvorfor bliver min gelé uklar?
Hvis geleen bliver grynet
og uklar under kogningen, er saften begyndt at gelere, før man har opdaget det. Gelé kan sjældent smeltes igen. En uklar gelé kan derfor ikke koges om, men må hurtigst muligt hældes op.
Hvordan bruges pektin?
Pektin bruges til madlavning og syltning for at tilføre stivelse til fx marmelader, syltetøj og gelé. Uden pektin ville dit produkt blive for tynd og udflydende. Ved at tilsætte en smule pektin (ca. 4-9 gram per kilo bær eller frugt) opnår dit produkt en tilpas tykning og får den konsistens du ønsker.
Hvorfor vil marmeladen ikke stivne?
Grunden til det ikke et er stivnet nok, kan være for kort kogetid, for lidt sukkereller at du har anvendt syltesukker, der jo ikke fungerer så godt til gele. - Der kan evt kommes til gelepulver i når det koges op igen, læs anvisning på posen.
Kan jeg bruge rød melatin til gelé?
Rød Melatin Øko fra Tørsleffs er geleringspulver med konserveringsmiddel. Melatin er et vegetabilsk fortykningsmiddel. Melatin er rigtig god i gelé eller marmelader. Prøv Rød Melatin fra Tørsleffs næste gang du skal lave marmelade eller gelé, så får du en dejlig konsistent.
Hvad kan man bruge i stedet for Atamon?
Hvis du vil være helt sikker på, at dine glas er desinficerede, så kan du bruge alkohol i stedet for atamon - derved undgår du også tilsætningsstoffer.