Hvorfor skal kongehuset have flere penge?

Baggrunden er, at "kongehuset skal udvikles og være et aktiv for Danmark". - Når vi vil skabe rammerne for, at vores kongehus med det nye kongepar kan fortsætte med at udvikle sig og være et aktiv for Danmark, må vi samlet set forvente at skulle afsætte flere ressourcer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvorfor skal vi have kongehus?

· Kongehuset er en af de få institutioner, der kan samle befolkningen, høj som lav, ung og gammel. · Kongehuset er med til at give mange danskere følelse af historisk kontinuitet og samhørighed med tidligere slægtsled og det Danmark, der eksisterede engang.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på faktalink.dk

Hvad får prinsesse Anne Marie i apanage?

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary fik samme år det, man kalder årpenge – ikke statsydelse. Den kommende konge modtog 1,9 millioner kroner om måneden, mens Mary fik 10 procent. Prins Joachim fik i 2023 330.450 kroner i årpenge. Hans hustru, prinsesse Marie, får ikke årpenge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Hvad får en hofdame i løn?

Hvad får en hofdame i løn? En hofdame er en kvindelig personlig assistent ved et hof, som ledsager og bistår en dronning, prinsesse eller andre adelsdamer ved officielle anledninger. En hofdame er ofte en adelsdame af lavere rang end den hun bistår, og regnes ikke som tjener.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Hvor mange biler er der i kongehuset?

Kongehuset har en vognpark, der består af syv el- og hybridbiler, et mindre antal limousiner, personbiler, minibusser, varevogne samt en hestetransporter og en mindre lastvogn. Nummerpladerne på Kongehusets biler er alle forsynet med en kongekrone, efterfulgt af et kort nummer, deraf navnet ”Kronebiler”.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kongehuset.dk

Det får Danmark for 106 millioner kroner om åretHvad ejer dronningen privat?

Hvad ejer dronningen privat? Dronningens private ejendomme er Marselisborg Slot i Aarhus, jagtboligen i Trend og Château de Cayx i Frankrig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Hvor meget får kongehuset i løn?

Det fremgår af Finansloven, at dronning Margrethe i 2023 blev tilført 92,6 millioner kroner i årpenge – eller apanage. Dertil kom 28,8 millioner kroner for øvrige medlemmer af kongehuset. Dermed løb kongehusets apanage samlet set op i 121,4 millioner sidste år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nyheder.tv2.dk

Hvorfor får prinsesse Benedikte apanage?

Tilknytning og arbejde for det danske kongehus

Ved dronning Ingrids død overtog prinsesse Benedikte også en del af sin mors engagementer, og hun fik derefter, med Folketingets samtykke, apanage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Hvor rig er dronning Margrethe?

Hvor rig er dronning Margrethe? I 2021 modtog dronning Margrethe 87.211.00 kroner i statsydelse. Det er omtrent 1.269.000 kroner mere end sidste år og svarer til en månedlig apanage på knap 7.268.000 kroner.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Hvad skal dronningen selv betale?

Hvad skal Dronningen selv betale? Pr. 1. april 2023 udgør Kongehusets økonomi: Statsydelsen til Dronningen på 7.595.369 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Hvad får kronprins Frederik i løn?

Ud over statsydelsen til Dronningen er der fastsat årpenge til kronprinsen Frederik på 1.869.573 kroner per måned, hvoraf kronprinsesse Mary modtager 10 procent.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvad får prinser og prinsesser i apanage?

Kronprinsparrets apanage udgør 18,6 mio. kr.; heri indgår en ydelse til kronprinsesse Mary (10 %). Prins Joachims apanage er 3,9 mio. kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Hvorfor kan prins Henrik ikke blive konge?

En af de største kontroverser, prins Henrik havde, var hans ligestilling med dronningen, hvor han ikke kunne få lov at blive kaldt kongegemal (eller konge). Resultatet blev, at Henriks officielle stilling blev ændret fra "prins" til "prinsgemal". Det blev blandt andet begrundet med, at der var mere end en prins Henrik.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad koster kongeskibet om året?

Penge som Forsvaret ikke får ind igen. En af de store poster er kongeskibet "Dannebrog", der hvert år koster det danske forsvar i omegnen af 45 millioner kroner at operere. Især er de royale sommertogter til Grønland og Færøerne dyre. Et cirka 40 dages togt til Grønland står Forsvaret i mere end 20 millioner kroner.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fyens.dk

Kan dronningen komme i fængsel?

Den regerende monark kan ikke straffes i Danmark jf. grundloven. Fritagelse for straf omfatter også andre medlemmer af kongehuset, bl. a.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad laver kongen i dag?

Monarkens væsentligste opgaver er at repræsentere Danmark udadtil og være et samlingspunkt indadtil. Den sidste opgave opfyldes blandt andet ved at efterkomme indbydelser til åbninger, jubilæer med videre. Også åbninger i udlandet i forbindelse med erhvervsfremstød har ofte kongelig deltagelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kongehuset.dk

Hvem ejer jagthytten i Trend?

Jagthytten ejes af den almennyttige fond "Jagtejendommen i Trend Skov" og lånes ud til kongefamiliens medlemmer. I 2022 kom fonden med et underskud på 253.000 kroner. Underskuddet skyldes i følge fondens oplysninger i regnskabet primært den negative udvikling på de værdipapirer, som fonden også ejer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nordjyske.dk

Hvad går dronningens løn til?

Det samme gælder kronprinseparrets samt prins Joachims apanage, der hvert år fremgår af finanslovens §2. Ifølge kongehusets hjemmeside får dronning Margrethe cirka 7,6 millioner kroner per måned i statsydelse. Den dækker også kongehusets udgifter til eksempelvis personale, drift, ejendomme og sikkerhed.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politiken.dk

Hvad koster kongehuset pr dansker?

Det er svært at sige, hvad kongehuset præcis koster den danske statskasse. Godt nok er der afsat 121,4 millioner kroner på finansloven til de kongeliges årpenge, herunder også løn til de ansatte i kongehuset. Men staten har også en lang række andre udgifter til de royale.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nyheder.tv2.dk

Hvad tjener prinsesse Benedikte?

Af statsydelsen tilfalder desuden halvanden procent til prinsesse Benedikte, der dermed også kunne se frem til et forøget rammebeløb på 19.000 kroner mere i 2021. Dermed lyder hendes årsløn på omtrent 1.308.000 kroner, hvilket svarer til en månedsløn på 109.000 kroner.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Hvem får penge i kongehuset?

Statsydelsen til Dronningen på 7.595.369 kroner om måneden. Årpenge til Kronprinsen på 1.869.573 kroner om måneden, hvoraf Kronprinsessen modtager 10 procent. Årpenge til Prins Joachim på 330.450 kroner om måneden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvor meget betaler man i skat til kongehuset?

Samlet er der på finansloven for 2024 afsat 123,7 millioner kroner til en række medlemmer af kongefamilien. For nuværende består kongehusets økonomi af statsydelsen til dronning Margrethe og årpenge til kronprins Frederik og prins Joachim.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ugeavisen.dk

Hvor mange slotte ejer kongehuset?

Dronning Margrethe har fire slotte, som hun benytter som boliger. Fredensborg, København, Aarhus og Gråsten. I disse fire byer har dronningen til huse på forskellige tidspunkter af året.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvor mange penge går til kongehuset om året?

Ifølge finansloven modtog kongehusets medlemmer samlet set 121,4 millioner kroner i årpenge i 2023. Prins Christian – den kommende kronprins – får lige nu ingen årpenge, hvilket Statsministeriet i samarbejde med kongehuset i sommer besluttede, at han først skal have, når han i efteråret 2026 fylder 21 år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kristeligt-dagblad.dk