Hvorfor hedder det rundtenom?

En rundtenom (ofte udtalt med stumt "e" i midten) er en hel skive rugbrød. Ordet er en sammentrækning af "rundt omkring", idet skiven er skåret "rundt omkring" hele brødet. Tidligere har ordet haft mange andre betydninger, fx en rundtur til hest eller til fods, en svingom på dansegulvet eller en omgang øl på kroen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fyens.dk

Hvor stammer rundtenom fra?

Ifølge Den Danske Ordbog er en rundtenom en hel skive rugbrød, og ordet er en substantivering af det lidt ældre adverbium rundten om, der på mere moderne dansk ville hedde rundt omkring.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kristeligt-dagblad.dk

Hvorfor hedder det et halvt rugbrød?

Nu blev en rundtenom betegnelsen for en hel skive i modsætning til en gennemskåret skive, der var det almindeligste i tidens madpakker. Herfra stammer også udtryk som »et par halve stykker« om smørrebrød, der jo normalt blev lavet på en gennemskåret skive rugbrød.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på herningfolkeblad.dk

Hvorfor hedder det en amagermad?

Amagermaden har fået sit navn, fordi den er en gammel egnsret, der har sin oprindelse på Amager. En teori går på, at den stammer fra de hollandske bønder på Amager, der drev landbrug her fra 1500-tallet og frem. Efter sigende skulle deres rugbrød være så porøst, at en skive franskbrød kunne holde sammen på maden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på madensverden.dk

Hvorfor hedder det armbrøst?

Ordet armbrøst kommer af nedertysk armborst og er folkeetymologisk omdannet efter arm 'arm' + borst 'bryst' af ældre arbost 'armbrøst', lånt fra middelalderlatin arbalista, arcuballista 'armbrøst', egl. 'buekastemaskine', sammensat af latin arcus 'bue' + ballista 'kastemaskine'.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sproget.dk

Hvorfor hedder det Jammerbugten?



Hvorfor hedder det rundtenom rugbrød?

Ordet er en sammentrækning af "rundt omkring", idet skiven er skåret "rundt omkring" hele brødet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fyens.dk

Hvorfor hedder det et rosenbrød?

Rosenbrød har fået sit navn på grund af det rosenvand, der blandes i glasuren. Det giver en let parfumeret smag, som passer godt til den enkle gærdej.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på madensverden.dk

Hvorfor hedder det et kaffebrød?

Rør til sidst hjortetaksaltet i massen. Kom massen på en sprøjtepose. Vidste du? – At kaffebrød har ikke noget med kaffe at gøre, men har fået sit navn, fordi det indgik i gamle dages kaffeselskaber.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på madogvenner.dk

Hvorfor hedder det smørrebrød?

Ordet kommer af smør og brød. Oprindelig betegner det bare brødskiver, der er smurt med smør (eller fedt). Smørrebrødet dækker behovet for at spise mellemmåltider uden for hjemmet, men det var også udbredt at medbringe grød og andre retter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvorfor siger man det mørke Jylland?

i udtrykket 'det mørke Jylland'. Klicheen stammer helt tilbage fra Henry Morton Stanleys Through the Dark Continent (om hans opdagelsesrejser i Afrika, red.): Det uciviliserede, provinsen, det ikke-urbane er tæt forbundet med mørke som noget negativt og kulturelt tilbagestående. «

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på information.dk

Er smørrebrød dansk eller svensk?

Det danske smørrebrød har nøjagtigt denne oprindelse. I midten af ​​det 1800-tallet havde arbejderne virkelig brug for energi i løbet af dagen og i frokostposen. Den madpakke, de bragte med sig var brød med noget påfyldning fra gårsdagens middag, såsom et stykke stegt fisk eller kød.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundbusserne.dk

Hvorfor hedder det en smørrebrødsjomfru?

Smørrebrødsjomfru var en faguddannet person, som i restauranter og butikker tilberedte og anrettede smørrebrød og kolde retter. Traditionelt blev dette fagområde varetaget af kvindelige ansatte, hvis stillingsbetegnelse på humoristisk vis ofte blev omdømt til "kold jomfru".

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på lex.dk

Hvad drikker man til smørrebrød?

Vin Rosé er perfekt, men også en ung, aromatisk frisk hvidvin fra eksempelvis Gascogne, Alsae eller Sydfrankrig er et godt valg. Men prøv også mousserende vin som Prosecco eller Cava.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på eriksorensenvin.dk

Hvorfor hedder det et studenterbrød?

Da dejen i lighed med romkugler fremstilles af gammelt wienerbrød, er det en billig kage, og derfor er det en populær spise for studerende. Deraf kommer navnet studenterbrød.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvorfor hedder det landgangsbrød?

Det står hen i det uvisse, hvor det krigeriske navn landgangsbrød opstod, men de gik i land i 1960'erne. Måske var det opmarcheringen af pålæg, der gav det navnet. Landgangsbrød er et ord fra engang, hvor vi ville spille med på det moderne med nye måder at bide tænderne i det ny på.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kristeligt-dagblad.dk

Hvad hedder et alterbrød?

Oblat (nadver) En oblat eller et alterbrød, i den katolske kirke kaldet hostie efter indvielsen, er et møntformet brød, som bruges under nadveren, et taksigelsesritual i den katolske og den protestantiske kirke, indstiftet af Jesus som et mindemåltid aftenen før han blev korsfæstet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvorfor hedder det et franskbrød?

Franskbrød er en dansk betegnelse for hvidt hvedebrød. Navnet stammer ifølge Den Danske Ordbog fra tysk Franzbrot og skyldes at spisning af hvedebrød kom til det danske sprogområde fra blandt andet Frankrig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad er en wienerstang?

Wienerstang er bagt af lækker klassisk wienerdej med hele 24 lag. Dette er med til at gøre wienerstangen ekstra sprød. Wienerstang er fyldt med smagfuld remonce. Pynt gerne med et drys af sukker og hasselnøddeflager.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på schulstadbakerysolutions.dk

Hvorfor hedder det en brødtekst?

Brødteksten er selve indholdet i artiklen. Brødteksten hedder som den gør, fordi den er hovedindholdet eller ”rugbrødet”, mens resten af tekstens elementer blot er tilbehør. Brødteksten er typisk sat op i spalter. De korte linjer gør det nemmere at læse teksten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dansksiderne.dk

Hvorfor hedder det amagerstang?

Opkaldt efter øen amager, i følge pakken. Stangen har også givet navn til "pingvin" da det oprindelige navn 'Høeghs Lakridsfabrik' ikke egnede sig til eksport. De valgte derefter at lade sig inspirere af Amagerstængerne. står på pakken stang mix at stangen var den første i pingvin familien.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på slikleksikon.org

Hvilket land har opfundet rugbrød?

Selvom rugbrød er noget, vi betragter som hamrende dansk, så stammer rug faktisk fra Mellemøsten – nærmere betegnet det, der i dag er Palæstina, Syrien, Iran og Tyrkiet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gastrofun.dk

Hvorfor er der hul i mit rugbrød?

Det, du skal holde udkig efter, er små huller i overfladen på brødet. De kommer, mens brødet hæver og er ikke meget større end et knappenålshoved. (Se billedet.) Når du får øje på det første hul, tænder du ovnen, så den er godt varm, når rugbrødet er klar til at blive bagt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bagvrk.dk

Er smørrebrød dansk?

Smørrebrødet er verdenskendt og et af Danmarks bidrag til den internationale kogekunst. Smørrebrød er en væsentlig del af den danske madkultur. Det bliver spist i alle samfundslag, og sådan har det altid været. I Danmark spises smørrebrød til daglig, mest til frokost, men også til aftensmad.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på lex.dk

Hvad drikker man til påskefrokost?

Øl vil ofte være et godt valg, men du kan sagtens drikke vin til de pålægstunge rugbrødsmadder, hvis du ikke er så meget til de maltbaserede dråber. Både hvidvin og rødvin kan gå an. Hvid er førstevalget til alt det gode fra havet, mens rød passer godt til kødet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på blog.supervin.dk

Hvilken mad passer til pinot noir?

Det kunne være en god andesteg eller en lækker lammekølle. Hvis man er mere til fisk, er laks det perfekte match med Pinot Noir. Ellers er typiske franske klassiskere som Coq au Vin og Boeuf Bourguignon også sikre valg.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på eriksorensenvin.dk