Hvorfor er der vinterferie i uge 7 og 8?

- Det blev indført for mange år siden, fordi nogle forældre og personale havde børn i andre kommuner - hvor vinterferien lå fast i uge 7 - så man i hvert fald hvert andet år kunne have ferie med sine børn, fortæller hun.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tv2kosmopol.dk

Er vinterferie uge 7 eller 8?

Vinterferien placeres typisk i uge 7 eller 8. Enkelte kommuner lægger vinterferien i uge 6 eller 9. Endelig kan vinterferien tilrettelægges fleksibelt, således at den enkelte familie selv kan vælge, hvilken uge - blandt et antal mulige - familien kan holde vinterferie.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skole-foraeldre.dk

Hvorfor er der forskel på vinterferie?

I Danmark er vinterferien en ugelang skoleferie, som typisk ligger i uge 7 eller uge 8. Placeringen af vinterferien afgøres af den enkelte kommune, og de fleste har lagt den i uge 7, bortset fra kommunerne i Nordjylland, på Østsjælland og Vestegnen, hvor ferien traditionelt har ligget i uge 8.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvornår begyndte man at have vinterferie?

Vinterferien har forholdsvis få år på bagen i Danmark. I 1970'erne blev det mere og mere almindeligt at tage på skiferie, og efterhånden blev der indført en egentlig vinterferie på landet skoler, men det var først i løbet af 1980'erne, at en uges vinterferie i skolerne blev landsdækkende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bornholm.nu

Hvorfor har vi ikke vinterferie samtidig?

Årsagen til, at vi ikke alle kan holde fri på samme tid, skal findes hos de lokale politikere. Det er nemlig de enkelte kommuner, der bestemmer, hvornår skolerne holder vinterferie, fortæller historiker Keld Grinder-Hansen, der har forsket i skole- og uddannelseshistorie.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nyheder.tv2.dk

Vinterferie på Kronborg Slot i uge 7+8!Hvilke kommuner har vinterferie i uge 8 i Danmark?

I disse kommuner ligger vinterferien i uge 8: Nordjylland: Aalborg, Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt, Læsø, Rebild, Vesthimmerland. Sjælland: Albertslund, Glostrup, Greve, Høje-Taastrup, Ishøj, Køge, Lejre, Roskilde, Rødovre, Solrød, Stevns, Vallensbæk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kristeligt-dagblad.dk

Hvor stammer vinterferie fra?

De første kommuner startede med at indføre vinterferien i 70'erne, og den blev landsdækkende i sidste del af 80'erne. Kommunerne bestemmer selv, hvilken uge vinterferien skal afholdes i. Langt de fleste steder i landet bliver vinterferien holdt i uge 7.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tvsyd.dk

Hvorfor har børnene 7 ugers sommerferie?

Men i 1950'erne begyndte skolerne i byerne at holde sommerferie i juli, ligesom vi gør i dag. I byerne skulle der nemlig ikke høstes. Man mente også, at børnene havde brug for at holde ferie og slappe af i stedet for at arbejde. Derfor ligger skolernes sommerferie nu i juli og varer cirka seks uger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Hvornår fik vi 4 ugers ferie?

overenskomstforhandlingerne i 74 og 81 lykkedes det at udvide den til 4 og 5 uger. Udvidelsen af ferien var en slags plaster på såret for, at det ikke lykkedes at få gennemført en generel radikal arbejdstidsnedsættelse, der kunne reducere arbejdsløsheden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på leksikon.org

Hvorfor hedder det efterårsferien?

Efterårsferien, tidligere kaldet kartoffelferien, er en dansk skoleferie af en uges varighed, typisk uge 42. Feriens oprindelige formål var at børnene skulle kunne hjælpe med kartoffelhøsten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvornår blev vinterferien indført i folkeskolen?

De første kommuner indførte vinterferie for skolebørnene i 1970'erne. Men vi skal helt frem til starten af 1990'erne, før vinterferien blev et landsdækkende fænomen. Ferien opstod, fordi mange familier i denne periode begyndte at tage på skiferie.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vores-avis.dk

Hvad sker der i uge 8?

Moderkagen er ved at være funktionsdygtig, og i slutningen af denne uge bliver blommesækken nedbrudt, da den ikke længere har nogen funktion. På de små ansatser til arme og ben begynder der at danne sig fingre og tæer, som kan tælles, og armene kan allerede nu være bøjede ved albuen og håndleddene.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gravid.dk

Hvem opfandt sommerferie?

Sommerferien blev grundlagt

I 1938 sejrede fagforeningerne, da den første ferielov blev vedtaget. Loven gav alle danskere ret til to ugers ferie om året.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på videnskab.dk

Hvilken uge har svenskerne vinterferie?

17. - 23. februar (vinterferie/"sportlov" i uge 8 i Skåne, men i uge 7 - 11 i andre regioner).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på oresunddirekt.dk

Hvorfor har Nordjylland ferie i uge 8?

Kommunerne bestemmer selv, hvilken uge de vil holde fri. I Hjørring Kommune er der tradition for, at det er i uge 8, men der er ikke nogen decideret forklaring på hvorfor. Medlem af Børne- og undervisningsudvalget Bent Mikkelsen (SF) mener, at det er en god idé, at ikke alle i Danmark holder ferie på samme tid.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nordjyske.dk

Hvad er uge 7 i 2024?

Hvornår er det uge 7 i 2024? Det er mandag 12. – søndag 18. februar 2024.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på idenyt.dk

Hvem har 6 ugers ferie?

ferieuge for ansatte i kommuner eller regioner efter den nye ferielov. Ferieloven giver dig ret til 5 ugers ferie. Som offentligt ansat optjener du også ret til en 6. ferieuge, hvis du er ansat i en kommune, region eller i staten, eller hvis du er ansat som elev i det offentlige.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på detfagligehus.dk

Hvornår blev den 5 ferieuge indført?

Feriefridage og andre fridage

Ud over de fem ugers ferie har du med din overenskomst ret til yderligere fem feriefridage hvert ferieår. De ekstra feriefridage blev indført i industriens overenskomster i 2000.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på okfakta.dk

Kan arbejdsgiver kræve 3 ugers ferie?

Vil din arbejdsgiver pålægge dig ferie på et tidspunkt, hvor du ikke ønsker at holde ferie, har du krav på et varsel. Hovedreglen er, at du skal have besked: 3 måneder før, du skal holde de 3 ugers hovedferie. 1 måned før, du skal holde de 2 ugers restferie.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på detfagligehus.dk

Hvor lang tid har man ferie i USA?

Der vil typisk være en lang, 3-måneders sommerferie og en 4-5 ugers vinter/juleferie. I marts måned er der Spring Break, hvilket er en uges ferie.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på collegescholarshipsusa.com

Hvilket land har kortest sommerferie?

Kortest sommerferie i EU

Danmark er faktisk et af de fire lande i EU, som har kortest skolesommerferie. Sammen med Tyskland, Holland og England er vi det eneste land, der normalt kun holder omkring seks ugers sommerferie. I de fleste lande i EU varer skolesommerferien mellem syv og 11 uger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på cfd.dk

Hvilket land har den længste sommerferie?

Spanien, Italien og Portugal har dobbelt så lange sommerferier som danskerne. Når man ser på, hvilket land der har den længste industriferie, bringer Danmarks tre ugers industriferie Danmark op i nærheden af toppen af de europæiske lande.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vandleg.dk

Hvor lang er vinterferien 2024?

12. februar - fredag d. 16. februar 2024.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på frederiksberg.dk

Hvornår er der vinterferie i Norge?

Norge: De fleste nordmænd har vinterferie i uge 8, men nogle dele af landet holder det først i uge 9 eller 10. Afhængigt af fylke.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skisport.dk

Hvor mange uger har folkeskolen sommerferie?

Ferie. Skoleåret indeholder 200 skoledage, og der er oftest seks hele ugers sommerferie efter sidste skoledag. Dagene er fastlagt i henhold til Folkeskolelovens § 14. a.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gladsaxe.dk