Hvordan virker en flaskeautomat?

Butikker med en flaskeautomat skal tage alle flasker og dåser, når maskinen kan aflæse stregkode, pantmærke og emballagens form. Butikker uden flaskeautomat er kun forpligtet til at tage dåser og flasker af samme materiale, som de sælger. Hvis butikken sælger dåser, skal de også tage imod dåser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskretursystem.dk

Hvordan fungere flaskeautomat?

Du kan aflevere tomme flasker og dåser med pantmærke i en flaskeautomat. Dem er er der ca. 3.000 af i Danmark – fordelt i næsten lige så mange butikker. Når du afleverer dine tomme flasker og dåser i flaskeautomaten, scanner den pantmærke, stregkode og form og beregner, hvor mange penge du skal have tilbage i pant.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskretursystem.dk

Hvordan fungerer en Pantmaskine?

Den fungerer på den måde, at dåser og flasker hældes ned i en sluse, hvor automaten tæller alle emballagerne, og så udbetales pengene med det samme. - Det er vigtigt for os fortsat at udvikle og teste forskellige alternativer, så der er en bred palet af gode afleveringsmuligheder til alle typer forbrugere.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tv2kosmopol.dk

Hvordan virker pant systemet?

Udbydere betaler pant til Dansk Retursystem, når de sender nye flasker og dåser med drikkevarer ud på markedet. Panten opbevarer vi, indtil den skal udbetales til en butik eller forbruger. Udbyderne yder et vigtigt bidrag til, at vi kan genanvende flasker og dåser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskretursystem.dk

Kan man få pant for en flaske uden etiket?

Du kan kun få pant for hele flasker og dåser. Dvs. at du ikke får pant for flasker og dåser, der er beskadigede, eller hvor stregkoden ikke kan læses digitalt. Hvis flasken eller dåsen er bulet eller skrammet, kan du forsøge at aflevere den i en butik, der manuelt modtager emballager.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

automatic bottling plant || Highspeed Filling || Machines and IndustryHvis flaskeautomaten ikke virker?

Hvis en flaskeautomat er ude af drift, skal butikken udbetale panten manuelt. Kontakt personalet i butikken. Hvad betyder det, at en dåse eller flaske er udfaset? Indimellem giver Miljøministeriet tilladelse til at stoppe brugen eller udbetalingen af pant på bestemte flasker eller dåser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskretursystem.dk

Hvor meget koster en flaskeautomat?

En normal flaskeautomat koster cirka 200.000, så det er noget af en mer-pris, han vælger at pålægge sig selv i sin forretning for at få det nye maskineri.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jv.dk

Hvordan virker den nye Pantstation?

Fakta: Sådan fungerer vores pantstationer

Maskinen optæller panten og via din Pant-app, får du pengene overført til din konto. Flasker og dåser komprimeres så de fylder mindre, når de transporteres videre til genanvendelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskretursystem.dk

Hvad er forskellen på pant A og pant B?

Engangsemballage giver: Pant A = 1 krone (glasflasker og metaldåser under 1 liter) Pant B = 1,50 krone (plastflasker under 1 liter)

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskretursystem.dk

Hvordan bruger man en Pantstation?

Pantstationen skal altid kunne aflæse pantmærket, stregkoden, emballagens form og vægt. Så du får ikke penge for krøllede og maste dåser, eller hvis etiketten er ødelagt eller faldet af. Husk at tømme flasker og dåser for sjatterne og sørg for, at der ikke er affald i dine sække, inden du tømmer dem i slusen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskretursystem.dk

Kan man få pant udbetalt på kort?

Vil du panter du på en af landets pantstationer, skal du udover de tomme flasker og dåser også medbringe mobilen. Dansk Retursystem udviklet app'en 'Pant', som gør, at du får pengene digitalt overført til din konto uanset, hvilken bank eller kort du har.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskretursystem.dk

Kan man aflevere pant i Netto?

Netto tager imod alle slags plastikposer og sender dem til genanvendelse, men man får kun pant retur for Nettos egen pose. Vælger man ikke at pante posen, går pantoverskuddet fra Netto til WWF Verdensnaturfonden, som Salling Group og Netto samarbejder med gennem et fælles partnerskab om plast.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på netto.dk

Hvordan får man penge fra pant?

SÅDAN GØR DU:
  1. Download appen 'Pant' i App Store eller Google Play.
  2. Første gang du logger på, skal du verificere dig med NemID/Mit ID.
  3. Du vælger selv den konto, pengene skal sættes ind på.
  4. Du kan følge dine udbetalinger og se historik på dine pantninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på via.ritzau.dk

Hvad koster det at få afhentet pant?

Det er helt gratis - vi anbefaler alle kunder straks at tilmelde sig Dansk Retursystem og få de tomme engangsflasker og dåser (med dansk pantmærke) afhentet på adressen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skafte.dk

Hvornår kom flaskeautomat til Danmark?

Dansk Retursystem har drevet det danske pantsystem siden 2002. Men vi gør det ikke alene, og det er i høj grad danskernes fortjeneste, at ni ud af ti flasker og dåser med pant kommer retur, og at vi dermed har en af verdens højeste returprocenter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskretursystem.dk

Hvad koster det at bruge Pantstation?

Det koster ikke noget at tilmelde sin virksomhed. Det er først, når man tilmelder sine drikkevarer, man skal betale til pantsystemet. Dansk Retursystem er en non-profit virksomhed. I skal som producent eller importør derfor alene dække udgiften til at drifte emballagerne i pantsystemet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskretursystem.dk

Hvorfor er der ikke pant på alle flasker?

Hvorfor er der ikke pant på vinflasker? En af årsagerne til, at der ikke er pant på vinflasker, er, at tomme vinflasker indsamles sammen med spiritusflasker og andre glasemballager i de kommunale indsamlingssystemer, fx i glaskuber på gader og pladser, ved husstandsindsamling eller på genbrugspladser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mst.dk

Kan man få udbetalt flaskebon?

Din flaskebon gælder som et tilgodebevis, hvor du har krav på at få udbetalt værdien. Butikken må ikke stille krav til, hvornår du indløser den. Butikker kan heller ikke stille krav til, at du skal købe varer for panten. Er der en butik der ikke overholder reglerne, kan du kontakte [email protected].

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mst.dk

Kan man aflevere pant i Føtex?

Alle vores butikker har en flaskeindlevering. Her kan du aflevere dåser og flasker med pant af samme materiale, som vi sælger i butikken. Ift. øl- og sodavandskasser så tager vi kun imod kasser af de mærker, vi sælger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på support.foetex.dk

Hvad kan man ikke få pant i?

Helt overordnet kan du kun få pant tilbage for flasker og dåser, der indgår i det danske pantsystem. Det vil sige, at du eksempelvis ikke kan få udbetalt pant for en øldåse, du har købt i Tyskland. Nogle butikker modtager dog emballagen, selv om der ikke bliver udbetalt pant.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på samvirke.dk

Hvem ejer Pantstation?

Dansk Retursystem Holding (85,63 %)

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskretursystem.dk

Hvor kan man aflevere mange flasker?

I Danmark findes der knap 3.000 butikker, der har en flaskeautomat, hvor du kan aflevere alle tomme flasker og dåser med pantmærke. Genpåfyldelige flasker, der også er en del af pantsystemet, kan afleveres, såfremt butikken forhandler en flaske af samme form.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på via.ritzau.dk

Kan man aflevere pant i Bilka?

Alle vores varehuse har en flaskeindlevering. Her kan du aflevere dåser og flasker med pant af samme materiale, som vi sælger i varehuset. Ift. øl- og sodavandskasser så tager vi kun imod kasser af de mærker, vi sælger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på support.bilka.dk

Hvor meget pant kan der være i en sæk?

- Du har en pant-sæk derhjemme, som du fylder de tomme emballager i, forklarer han. Så kan de afleveres samlet, uden at du skal have fat i hver enkelt. Der kan være ca. 75 emballager i en sæk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tvsyd.dk

Hvor er de nye Pantautomater?

Pantstationen i Høje-Taastrup

Pantstationen tæller op til 120 flasker og dåser i minuttet. Efter optælling komprimeres de, så de fylder meget mindre. Man får overført pantpengene via appen pant til sin konto – som regel indenfor samme dag. Den nye pantstation ved City2 åbner i første kvartal 2024.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sn.dk