Hvordan regner man sandsynlighed med terninger?

Man regner sandsynlighed med terninger ved at dividere antallet af gunstige udfald med antallet af mulige udfald, som det også forklares på Webmatematik. Formlen er: Sandsynlighed = (antallet af det du ønsker at slå) / (alle mulige sider eller kombinationer).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på webmatematik.dk

Hvordan beregner man sandsynlighed?

Sandsynlighed beregnes ved at dividere antallet af gunstige udfald (det du ønsker skal ske) med det samlede antal mulige udfald. Resultatet angives som et decimaltal mellem 0 og 1, en brøk eller i procent.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gotutor.dk

Hvad er sandsynligheden for at slå to ens terninger?

Som et simpelt eksempel er det muligt eksakt at beregne, at chancen for at slå to ens ved et terningekast med to terninger er lig med 1/6 eller 16,666... %, hvorimod chancen for at slå to forskellige ved et terningekast med to terninger er lig med 1 – 1/6 = 5/6 eller 100% – 16,666...

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad er sandsynligheden for at slå en sekser med 3 terninger?

Altså er der 42,1% sandsynlighed for at få mindst én sekser, hvis man har tre slag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på webmatematik.dk

Hvad er sandsynligheden for at slå 4 ens med 4 terninger?

Der er 3/36=1/12 sandsynlighed for at slå 4. Det samme gælder 10.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laerforlivet.dk

Sandsynlighed med terninger – Nem forklaring og eksempler!



Hvad er chancen for at slå 1, 2, 3, 4, 5, 6?

En almindelig terning har seks sider, og der er lige stor sandsynlighed for at slå 1, 2, 3, 4, 5 og 6. Altså er der seks mulige udfald, og alle de mulige udfald udgør et udfaldsrum. Man kan vise de udfald, som udfaldsrummet består af, således: U = {1, 2, 3, 4, 5, 6}

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gotutor.dk

Hvad er sandsynligheden for at slå 2 seksere med 2 terninger?

Sandsynligheden for at slå to seksere med to terninger er 1 ud af 36 (eller cirka 2,78%), hvilket regnes ud ved at gange sandsynligheden for hver terning (1/6×1/6).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studieportalen.dk

Hvad er sandsynligheden for at slå en 6 med 3 terninger?

Hvad er sandsynlighden for at slå 2 eller 3 med en almindelig 6-sidet terning? Da der er 6 sider på terning, er antallet af mulige udfald lig med 6. Vi er interesseret i at slå 2 eller 3 så der er 2 gunstige udfald. Det vil sige at der er en tredjedel sandsynlighed for at slå enten 2 eller 3 med en almindelig terning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på webmatematik.dk

Hvad er mest sandsynligt at slå med 2 terninger?

Der er ingen hukommelse involveret. At slå en 6 to gange i træk gør ikke det næste kast mere eller mindre sandsynligt at blive en 6. Hvis du slår en terning to gange (eller to terninger én gang), vil de mulige udfald gennemsnitligt blive 7, og det gør 7 til den mest sandsynlige sum, du får.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på reddit.com

Hvad er chancen for med en terning at slå en 2'er?

Hvert udfald sker så med sandsynligheden 1/36. 6 af udfaldene har egenskaben, at den røde og den gule viser det samme. Dvs 6 ud af de 36 forskellige udfald er af typen 2 ens. Men så må chancen for at få 2 ens være 6/36=1/6.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på computerworld.dk

Hvor mange kombinationer kan man slå med 2 terninger?

Kombinationer i alt: _______ c) Opskriv de forskellige bogstavskombinationer man kan få af A, B, C. Dvs. 2 terninger giver altså 36 mulige kombinationer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på madsmatik.dk

Hvad er sandsynlighed?

Sandsynlighed er et tal for, hvor sikkert det er, at noget vil ske. Det angives som en brøk, et decimaltal eller i procent fra 0% (umuligt) til 100% (helt sikkert).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.khanacademy.org

Hvad er sandsynligheden for at slå to 6 med to terninger?

Sandsynligheden for at slå to ens på to sekssidede terninger = 1/6. Lige meget hvad du slår på den første, er der 1/6 chance for at du slår det samme på den anden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på reddit.com

Hvad er ni sandsynlighedsregning?

Man bruger binomialfordelingen, når man har et forsøg, der kun har to udfald: succes og fiasko. Man gentager forsøget et antal gange. Dette antal kaldes antalsparameteren og betegnes med n. Desuden skal der være en fast sandsynlighed for at der bliver succes.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på webmatematik.dk

Hvordan regner jeg sandsynlighed ud?

Sandsynlighed beregnes ved at dividere antallet af gunstige udfald (det du ønsker skal ske) med det samlede antal mulige udfald. Resultatet angives som et decimaltal mellem 0 og 1, en brøk eller i procent.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gotutor.dk

Hvad er chancen for at slå 5 ens med 6 terninger?

1/65 chance for at få et hvilket som helst specifikt sæt af 5 ens terninger, med 6 af sådanne sæt, giver 6 * 1/65 = 1/64 chance for at få 5 ens terninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på reddit.com

Hvad er sandsynligheden for at slå 3 seksere i træk?

Sandsynligheden for at slå 3 seksere med 3 terninger er 1/216, da der er 6 mulige udfald for hver terning, og derfor er der 666=216 mulige kombinationer af udfald for de 3 terninger. Der er kun én mulig kombination af udfald, hvor man slår 3 seksere, så sandsynligheden for at slå 3 seksere med 3 terninger er 1/216.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på www2.bridge.dk

Hvad er sandsynligheden for at slå 2 seksere i træk?

Sandsynligheden for at slå en sekser to gange i træk er 1 ud af 36, hvilket svarer til ca. 2,78%.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studieportalen.dk

Hvad er forskellen på odds og sandsynlighed?

Odds repræsenterer her ikke den direkte sandsynlighed for udfaldet af f. eks. en given fodboldkamp, men derimod det beløb som en bookmaker vil betale, hvis man har spillet på det rigtige resultat. Et eksempel herpå kan være en fodboldkamp, hvor resultatet uafgjort har odds 2,12.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad er sandsynligheden for at slå to sekser med to terninger?

Sandsynligheden for at slå to seksere med to terninger er 1 ud af 36 (eller cirka 2,78%), hvilket regnes ud ved at gange sandsynligheden for hver terning (1/6×1/6).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studieportalen.dk

Hvad er sandsynligheden for at slå en 1'er eller en 2'er?

At slå mindre end eller lig 2 betyder, jeg enten slår en 1'er eller en 2'er. Så to, 1 og 2, ud af seks lige sandsynlige muligheder opfylder vores betingelser. Der er en sandsynlighed på 2/6 for at få et tal mindre end eller lig 2.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.khanacademy.org

Hvad er sandsynlighedsteori?

Sandsynlighedsteoretiske modeller baseres på teoretiske antagelser om fænomenet, og der opstilles herudfra en matematisk model. Statistiske modeller laves på basis af kvantitative data om fænomenet, fx temperaturvariation, afgangstider eller aktiekurser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på matematikdidaktik.dk

Hvad er chancen for at slå en 6 to gange i streg?

Sandsynligheden for at slå en sekser er 1/6 i alle dine kast. Først slår du en sekser, det er der 1/6 sandsynlighed for. Så skal du slå en sekser igen, det er der også 1/6 sandsynlighed for.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studieportalen.dk