Som udgangspunkt skal du registrere din samlede daglige arbejdstid. Hvis du arbejder i forskellige tidsrum i løbet af dagen eller aftenen, skal du derfor selv holde regnskab og lægge tiderne sammen. Ifølge loven handler tidsregistreringen ikke om, at du skal registrere, hvor meget tid du bruger på forskellige opgaver.
Hvordan skal arbejdstid registreres?
Du skal registrere din arbejdstid. Fra 1. juli 2024 skal du registrere al din arbejdstid - med streg under al. Her træder en ny lov i kraft, hvis formål er at sikre, at lønmodtagere overholder de lovmæssige regler for arbejdstid, fx hviledøgn og 11 timer-reglen.
Hvem har pligt til at registrere arbejdstiden ifølge arbejdstidsreglerne?
Som arbejdsgiver skal du have et system til registrering af arbejdstiden, som er objektivt, pålideligt og tilgængeligt. Det er et krav til systemet, at: den daglige arbejdstid bliver registreret for hver enkelt medarbejder. medarbejderne har mulighed for at tilgå deres egne tidsregistreringer.
Hvordan tæller man sine arbejdstimer?
Du kan beregne dine arbejdstimer ved at multiplicere antallet af arbejdsdage med 7,4 timer for at få det samlede antal timer. For en 37-timers arbejdsuge kan du finde det årlige antal arbejdstimer ved at gange 37 med antallet af uger om året, hvilket giver 1924 timer. Så det er sådan, du beregner dine arbejdstimer.
Hvad er kravene til tidsregistrering?
Det skal være objektivt, pålideligt og tilgængeligt. Det skal kunne måle den daglige og ugentlige arbejdstid. Oplysningerne i systemet skal kunne tilgås af medarbejderne. Oplysningerne i systemet skal gemmes i 5 år + referenceperiode (4-12 mdr).
Opret medarbejderarbejdstidsplan i MS Excel | Ind- og udgangstid
Hvem er undtaget for arbejdstidsregistrering?
Selvstændige er generelt fritaget fra kravet om arbejdstidsregistrering, da de driver deres egen virksomhed og selv styrer deres arbejdstid. Uden en arbejdsgiver til at overvåge arbejdstidsreglerne administrerer de selv deres tid og forpligtelser.
Er lov om tidsregistrering vedtaget?
Baggrund for lovændringen
Den 23. januar 2024 blev et nyt lovforslag om obligatorisk tidsregistrering vedtaget i Danmark (Arbejdstidsloven), som følge af en EU-domstols afgørelse fra 2019. Den nye lov om tidsregistrering, der træder i kraft den 1.
Hvordan defineres arbejdstid?
Den normale daglige eller ugentlige arbejdstid skal fremgå af din ansættelseskontrakt eller af en gældende overenskomst. Fuld tid er normalt 37 timer om ugen, men det er tilladt at aftale et højere timetal. Deltid er, når du arbejder færre timer end dine kolleger på fuldtid, dvs. som regel under 37 timer.
Hvem kontrollerer tidsregistreringen?
Du skal have adgang til dine egen tidsregistrering, så du kan kontrollere den. Det vil altid være en god idé at gå i dialog med din nærmeste leder, hvis du over en periode arbejder langt mere, end du bør. Det er jo netop den beskyttelse, der ligger i kravet om tidsregistrering.
Hvor lang pause har man krav på 8 timer?
Loven giver dig ret til at holde en pause, hvis din arbejdstid er længere end 6 timer. Pausen skal være så lang, at du får koblet ordentligt fra. Det er typisk en halv time, hvor du har tid og ro til at spise. Loven siger også, at du har ret til at holde pauser, hvis du har ”ensidigt gentaget arbejde”.
Hvor kan jeg se mine arbejdstimer?
3F's Min arbejdstid app
Med 3F's Min arbejdstid kan du nemt logge dine arbejdstimer og pauser, og se hvor meget du har arbejdet i en given periode.
Hvilke regler gælder for arbejdstid?
- Du må ikke arbejde mere end gennemsnitligt 48 timer per uge i en periode på fire måneder.
- Ansatte skal have en daglig hvileperiode på mindst 11 sammenhængende timer inden for 24 timer.
- Du har ret til et ugentligt fridøgn.
Hvor længe skal tidsregistrering gemmes?
Systemet skal kunne måle den daglige, ugentlige og månedlige arbejdstid. Medarbejderne skal kunne finde deres egne oplysninger i systemet så længe de er ansat i virksomheden. Og oplysningerne skal gemmes i fem år fra de bliver indtastet.
Kan min arbejdsgiver sætte mig ned i timer?
Hvis din arbejdsgiver beder dig om at gå ned i tid og løn, er det altid en væsentlig ændring af din stilling og ansættelsesvilkår. Derfor har du ret til at blive varslet i god tid, hvilket vil sige med et varsel, der svarer til dit individuelle opsigelsesvarsel.
Hvem er undtaget fra 48 timers reglen?
Hvem er omfattet? Det er kun muligt at fravige 48 timers-reglen, hvis du jævnligt har rådighedsvagter og udfører samfundskritiske arbejdsopgaver indenfor disse arbejdsområder: Arbejde, der er kendetegnet ved, at der er afstand mellem dit arbejdssted og bopæl eller mellem dine forskellige arbejdssteder fx off-shore.
Hvor ofte må man bryde 11-timers reglen?
Dispensation for 11 timers reglen
Dog maksimalt en gang pr uge. Arbejdstilsynet kan dispensere fra 11-timers reglen i enkelttilfælde, hvor arbejdets udførelse efter dets art ikke kan opsættes, eller særlige arbejdsformer gør en fravigelse nødvendig. Det er en forudsætning, at arbejdet falder inden for bilagets område.
Hvor skal man registrere arbejdstid?
Skal man registrere arbejdstiden? Ja, fra den 1. juli 2024 er der krav om, at arbejdsgiveren registrerer de ansattes arbejdstid. Reglerne hører under Beskæftigelsesministeriet, som kan svare på spørgsmål, fx om hvornår og hvordan arbejdstiden skal registreres.
Er det lovpligtigt at tidsregistrere?
Kravet om registrering af arbejdstid træder i kraft den 1. juli 2024. Alle arbejdsgivere, uanset størrelse, antal medarbejdere eller sektor, skal overholde kravet om tidsregistrering.
Hvor mange afspadseringstimer må man have?
Der er visse afspadseringsregler, der er fastsat ved lov. Ifølge funktionærloven har medarbejdere ret til at afspadsere overarbejde, hvis deres arbejdstid overstiger 48 timer om ugen eller 8 timer om dagen. Dette gælder dog ikke for ikke-funktionærer, hvor det afhænger af individuelle aftaler.
Hvordan regner man sine arbejdstimer ud?
- En normal arbejdsuge er på 37 timer.
- Der er i gennemsnit 4,33 uger i en måned (52 uger delt med 12 måneder).
- Beregningen bliver derfor: 37 timer pr. uge x 4,33 uger = 160,33 timer på en måned.
Kan arbejdsgiver ændre arbejdstid?
Som udgangspunkt har din arbejdsgiver ret til at ændre og tilrettelægge arbejdet, hvis det bliver nødvendigt. Hvis det er væsentlige ændringer i forhold til ansættelsesvilkår, har du mulighed for at sige nej. Derfor skal der altid varsles ved væsentlige ændringer.
Er 34 timer fuldtid?
Der er dog enighed om, at “fuld tid” normalt svarer til en 37-timers arbejdsuge.
Hvem er fritaget for tidsregistrering?
Visse højtlønnede ledere samt personer, som udfører arbejde af sådan en karakter, at deres arbejdstid ikke kan måles eller forudbestemmes, kan være undtaget fra tidsregistreringskravet. Dette gælder også, hvis ansatte har fuld autonomi over deres arbejdstid, såsom fleksible arbejdstider uden faste timer.
Hvem kontrollerer arbejdstidsregistreringen?
Lav en politik om arbejdstidsregistrering
Der skal også stå i din politik, at du som arbejdsgiver overvåger og kontrollerer de registrerede data for at dokumentere, at reglerne overholdes, og at data er korrekte. Det sikrer, at medarbejderen ikke kommer i farezonen for at overskride reglerne.
Hvad defineres ikke som arbejdstid i direktivet?
Hvad er ikke arbejdstid? Uanset om der i henhold til overenskomster, lokalaftaler eller den enkelte ansættelsesaftale betales løn, er følgende ikke arbejdstid: Rådighedstid • Pauser i henhold til overenskomsten • Pauser i henhold til køre-/hviletidsreglerne • Hviletid i henhold til køre-/hviletidsreglerne.