Hvordan maler man indendørs træværk?

Gode råd
  1. Slib altid langs træets årer.
  2. Totalafrensning kan foretages med varmepistol eller farvefjerner.
  3. Hav altid rent vand og en klud, til aftørring af uønsket maling.
  4. Vask din pensel godt igennem inden arbejdet, og gør den godt tør igen.
  5. Malingen skal påføres i et fyldigt lag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på maler-maling.dk

Hvilken maling til træ indendørs?

Valg af farve til træmaling

Er det hvid maling på dit indendørs træværk, der trænger til at blive frisket op, er det derfor vigtigt at tage højde for den helt særlige, hvide farve - RAL 9010. Denne farve er nemlig en traditionel farve, som anvendes af de fleste danske producenter af vinduer og døre.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på flugger.dk

Hvordan maler man træværk?

Mal træværket 1-2 dage efter grunding.

Lad grunderen tørre ind i træet i 1-2 dage, og mal herefter med træbeskyttelse. Vælg mellem en heldækkende og en transparent træbeskyttelse. En heldækkende træbeskyttelse giver træværket en jævn og tæt overflade i den farve, du ønsker.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bolius.dk

Kan man male direkte på ubehandlet træ?

Grunder, primer og grundmaling – der er mange navne at holde styr på. Men essensen er, at når man vil male ubehandlet træ indendørs, skal træet først behandles med en grunder, inden der males med slutmaling. Det vil give et grundigere, flottere og mere holdbart resultat.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på malerkanonen.dk

Hvilken maling til trævægge?

Den lette løsning er at bruge en spærrende maling. Den isolerer mod overfladen, så der ikke trænger uønskede udtræk igennem. Og så er det helt geniale ved denne type maling, at den både er en grunder og maling samlet i ét produkt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mehr.dk

Klargøring og maling af indendørs træværkHvilken maling er bedst til træ?

I langt de fleste tilfælde er det bedst at bruge vandbaserede plastalkryl maling til dit udendørs træværk. Denne kan nemlig også bruges, selv om træværket forinden er behandlet med terpentinbaseret maling. Terpentinbaseret kan derimod ikke bruges på træet, hvis det før er blevet behandlet med vandbaseret træmaling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mandens.dk

Hvad sker der hvis man maler med vægmaling på træ?

Hvis du maler med vægmaling på træ, vil malingen falde af i flager. Derfor er det ikke en god idé at bruge vægmaling på træ. Hvis du alligevel vil bruge vægmalingen, bør du først komme en hæftegrunder på. På den måde undgår du at malingen skaller.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bestilmaling.dk

Hvorfor skal man grunde før man maler?

træ, puds m.m. skal grundes af hensyn til efterfølgende vedhæftning. Endvidere bliver det færdige resultat pænere når der først er foretaget en grunding, rengøring, slibning og spartling. Hvis du vælger at springe grundingen over, kan du risikere at skulle give træværk og vægge m.m. en ekstra omgang maling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på raad-mal.dk

Hvilken maling til ubehandlet træ?

Ubehandlet træ grundes med en trægrunder. Eksotisk træværk, egetræ samt træværk med risiko for gennemslag fra vandopløselige farvestoffer, nikotin og lignende grundes to gange med en spærregrunder. Tidligere behandlet træ pletgrundes med en trægrunder på områder med bart træ. Ved farveskift grundes hele overfladen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stark.dk

Kan man male træ uden grunder?

Bruger du ikke grunder før maling, er der dog risiko for, at eksempelvis pletter trænger igennem slutmalingen, eller at slutmalingen ikke hæfter optimalt. Derfor kan det være en god idé at bruge grunder inden maling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på malerkanonen.dk

Hvilken malerrulle til træværk?

Glatte underlag: Til helt glatte underlag som skabslåger, indendørs træværk og lignende skal du benytte en malerrulle med 5-8 mm luv - typisk er det en skumrulle.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på decofarver.dk

Hvornår er det bedst at male træværk?

Ideelt set skal der gå en uge uden regn, før du begynder at male. Husk at træet skal være tørt inden du maler. Den bedste periode, at male med træbeskyttelse udendørs, er fra udgangen af april til udgangen af september.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på flugger.dk

Hvor ofte skal man male træværk?

I udgangspunktet bør du tjekke træværket mindst én gang om året og behandle det i god tid, inden overfladen begynder at blive nedbrudt. Er træbeskyttelsen først begyndt at skalle af, eller er overfladen blevet grå og dækket af mug og skimmelsvamp, skal der meget mere arbejde til at rette op på sagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bolius.dk

Hvad er forskellen på træmaling og vægmaling?

Hvad adskiller træmaling fra andre malingstyper

En træmaling er en oliebaseret maling. I en oliebaseret maling bruger man mineralsk terpentin som bindemiddel, hvor man i en plastmaling, som er det du bruger som vægmaling, bruger vand som bindemiddel.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på maleeksperten.dk

Hvor lang tid skal træ tørre inden maling?

Fra maj til september er udvendigt træværk som regel tørt nok til at blive malet, når det ikke har regnet i over en uge. Det er bedst at male træværk, når temperaturen er mellem 10 og 25 grader.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bolius.dk

Hvilken maling bruger professionelle malere?

Professionelle malere bruger ofte alkydmaling for at få et godt slutresultat. Næstsidste lag males ofte med en blanding af 50 % mellemstrygning og 50 % dæklag. Maling med satinfinish har et mindre blankt udseende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skil.dk

Hvor meget skal træ slibes inden maling?

Generelt bør tidligere malede emner matslibes med korn 180-220. Og slibestøv aftørres efterfølgende med fugtig klud. Når dit forarbejde er gjort, er du klar til at male. Sørg for at være i et støvfrit miljø, idet støv i malingen kan være synligt på især større flader.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på maling.nu

Hvad er forskellen på træbeskyttelse og maling?

eks. virke åbenlyst, at termen træbeskyttelse dækker over alt det, man kan finde på at komme på træværket. Men som udgangspunkt skelner man i malerbranchen mellem træolie og træbeskyttelse. Træolien er – ja, ikke overraskende – en olie, hvorimod træbeskyttelse mere er en maling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mehr.dk

Kan man male ovenpå træbeskyttelse?

Du kan godt male med vandbaseret træbeskyttelse, selvom dit træværk tidligere er malet med oliebaseret træbeskyttelse. Omvendt kan du IKKE male med oliebaseret træbeskyttelse, hvis dit træværk tidligere er malet med vandbaseret træbeskyttelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på flugger.dk

Hvorfor kommer der striber når jeg maler?

Mal vådt i vådt: Én af de vigtigste ting er at male vådt i vådt, hvilket vil sige, at du skal male oven i våd maling. Dog uden at male for langt tilbage på områder, du allerede har malet. Maler du i våd maling, får du et flottere og mere veludført resultat, hvor du nemmere kan undgå synlige striber og overgange.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på malerkanonen.dk

Hvilken rækkefølge skal man male?

Skal du male både væg og loft i et rum, skal du altid starte med loftet. Herefter males væggene, mens indendørs træværk som lister, paneler og karme males til sidst. Sørg for at male vådt-i-vådt, dvs. at færdiggøre én væg af gangen, så malingen hele tiden er våd, mens du arbejder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på flugger.dk

Hvorfor maler man 2 gange?

Antallet af lag maling, du bør påføre, afhænger af flere faktorer, herunder den overflade, du maler, den anvendte malingstype, og den ønskede dækning. Generelt anbefales det ofte at male mindst to gange for at sikre en jævn og dækkende finish.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på malerkanonen.dk

Hvilken glans skal man male med?

Til stuen anbefaler vi normalt maling med glans 5, 6 eller 7. Ønsker du at kunne tørre væggene af, og udsættes de jævnligt for kontakt og slid, anbefaler vi glans 7, da det giver væggene en god robusthed, uden at de bliver alt for blanke.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på decofarver.dk

Hvor meget skal man slibe før man maler?

Mellem de to strøg anbefaler vi, at du sliber let med fint sandpapir (fx korn 180). Dette skal gøres for at fjerne støv, der evt. har sat sig fast i malingen efter det første strøg. Dette er især vigtigt, hvis du vælger at male med en blank maling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hcfarver.dk

Kan man bruge murmaling til træ?

Mursten, beton, sandsten, gasbeton og puds/vandskuring er mineralske overflader, som godt kan males med facademaling. Fibercement, træ og eternit kan ikke males med facademaling, men derimod en maling, som er er egnet til det bestemt materiale. For eksempel skal maling af facade i træ males med en træmaling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bygmax.dk