Tal fra DTU Fødevareinstitut (2016) viser, at danskerne i gennemsnit spiser 142 gram kød om dagen fordelt ud på dagens måltider. Danskernes kødindtag er altså et pænt stykke over de officielle kostråd om at spise højst 350 gram kød om ugen (Alt om Kost, 2022).
Hvor mange kilo kød spiser en dansker?
Det anslås, at danskere spiser 52 kg årligt i gennemsnit (ifølge de seneste tal fra DTU Fødesvareinstituttet), hvilket er lavere end gennemsnittet i Tyskland.
Hvor meget kød spiser danskerne på et år?
Danskerne forbruger 95,2 kg kød om året i gennemsnit. Vi er blandt dem i verden, der spiser mest kød. USA og Kuwait topper dog listen med 120 kg. Kina ligger på cirka 65 kg, mens Indien er på cirka 5 kg.
Hvor meget oksekød spiser en gennemsnitlig dansker?
Dertil kommer et årligt indtag af fjerkræ på otte kilo, hvilket giver et samlet årligt kødindtag for en gennemsnitsdansker på 52 kilo. Det daglige indtag af kød fra okse, kalv, svin og lam i en gennemsnitskost er således 120 gram, mens det gennemsnitlige indtag er 142 gram, når fjerkræ er inkluderet.
Hvor meget kød pr person pr år?
Går du efter en helt klassisk servering med kød, kartofler, grønt og sovs, er det let: 175 g kød, 300 g kartofler og grøntsager og knap 1 dl sovs pr. person er hovedreglen.
Film 25 | Hvor meget kød spiser danskerne? | GoCook by Coop
Hvilket land i Europa spiser mest kød?
Ifølge opgørelsen spiser danskerne over 50 procent mere kød end vores naboland Tyskland og over dobbelt så meget, som de spiser i Sverige, Norge og Finland.
Hvad spiser danskerne mest af kød?
Mænd spiser lidt oftere kød end kvinder og de ældre forbrugere lidt oftere end de yngre. Grisekød er den mest populære kødtype hos danskerne – næsten 1/3 fik grisekød til aftensmad. Dernæst følger oksekød, som blev spist af hver fjerde og kylling, som blev spist af hver femte.
Hvor meget kød skal man spise om dagen?
Spis maksimum 50 gram kød og indmad om dagen eller 350 gram om ugen. Du bør for dit helbreds skyld begrænse mængden af 'rødt kød' – altså kød fra firbenede dyr (f. eks. okse, kalv, lam og gris) samt pålæg og pølser helt generelt.
Hvor meget mindre kød spiser danskerne?
Samlet set spiser knap 46 % af europæerne mindre kød sammenlignet med for et år siden, hvor tallet for danskernes vedkommende er på 37%. Dermed har 63% af danske forbrugere ikke har reduceret deres kødforbrug, hvilket placerer Danmark på en delt sidsteplads blandt deltagerlandene i denne del af undersøgelsen.
Hvilken aldersgruppe spiser mindst kød?
De 18-34-årige er tilsvarende den gruppe, hvor færrest spiser kød. I denne aldersgruppe gælder det 61%, mens tallet for de 35-54-årige er 79% og 82% for de 55-74-årige.
Hvor meget er danskernes kødforbrug faldet?
I 2020 købte den gennemsnitlige dansker 43 kilo fersk kød om året. Det er et fald på tre kilo i en periode på 14 år. Det står i stor kontrast til tendensen i Tyskland, hvor forbruget faldt med 4,2 kilo per forbruger på bare et år mellem 2021 og 2022.
Hvad bliver der spist mest af i verden?
Der er fortsat mest grisekød på det globale spisebord, men kyllingen overtager snart førstepladsen. Kylling er tæt på at overtage positionen som det mest populære at sætte på spisebordene rundt om på kloden.
Hvor mange kg mad spiser en dansker om året?
Mange danskere – især mænd – spiser alt for meget kød i forhold til anbefalingerne. Hver fjerde dansker tager dog en kødfri aften mindst en gang om ugen.
Hvilket land spiser mest slik i verden?
Vi danskere elsker slik. Forskere fra DTU har set på tallene og konkluderet, at danskere i snit køber 6,6 kg slik om året. Dermed indtager Danmark øjensynligt førstepladsen i det globale slikforbrug per indbygger, foran lande som England, Italien, USA, og resten af Skandinavien.
Hvad spiser den gennemsnitlige dansker?
- Rugbrød med pålæg.
- Pizza.
- Sandwich mv.
- Burger.
- Kylling med kartofler og/eller grønt.
- Pastaret (ekskl. pasta med kødsauce)
- Pølser (fx hotdog, medister, pølsehorn)
- Frikadeller med tilbehør.
Hvor meget kylling spiser danskerne?
Kylling er en meget populær fødevare i Danmark. I en analyse fra Nordstat, lavet til Landbrug & Fødevarer, fra 2021* svarer 87 % af danskerne, at de spiser kylling.
Hvor mange gram spiser en person?
Uanset om du inviterer til 3-retters middag eller fest, kan du som tommelfingerregel regne med, at gæsterne spiser 6-800 gr. mad pr. person, alt i iberegnet, også brød.
Kan man leve uden kød?
Du kan sagtens undvære forarbejdede kød- og fjerkræprodukter og skære ned på kødet uden at komme til at mangle proteiner, vitaminer eller mineraler – det er der nemlig også masser af i fersk fjerkræ, fisk og bælgfrugter som kikærter, bønner og linser.
Er det sundt ikke at spise kød?
Medmindre din diæt er rigtig godt planlagt, kan selve det udelukkende at spise kød imidlertid føre til utilstrækkeligt indtag af en række vitaminer og mineraler. Det er særligt tilfældet med C-vitamin og folat (B9-vitamin), som hovedsagelig kommer fra frugt, grøntsager og fuldkorn.
Er kød sundt eller usundt?
Magert kød er en næringstæt fødevare, der bidrager med vigtige næringsstoffer, blandt andet protein, B-vitaminer – særligt B12-vitamin – jern, zink, selen og cholin. Vælges udskæringer, der ikke er magre, så bidrager kød også til indtag af mættet fedt og er dermed også en potentiel kilde til vitamin D.
Hvor meget fisk spiser danskerne?
Hver person spiser i gennemsnit 22 kg fisk om året — Det er næsten dobbelt så meget, som for 50 år siden. Det vil være svært, at forstille os en diæt uden fisk og den globale efterspørgsel bliver ved med at stige.
Hvor mange kilo kød spiser en dansker ca hver uge?
Tal fra DTU Fødevareinstitut (2016) viser, at danskerne i gennemsnit spiser 142 gram kød om dagen fordelt ud på dagens måltider. Danskernes kødindtag er altså et pænt stykke over de officielle kostråd om at spise højst 350 gram kød om ugen (Alt om Kost, 2022).
Hvilket land i verden spiser mest ost?
Grækeren spiser i gennemsnit 23,8 kg ost om året, og med den statistiske usikkerhed i tankerne spiser franskmanden stort set det samme, nemlig 23,7 kg. Herefter følger Tyskland, der i gennemsnit spiser 20,9 kg, Italien 20,1 kg og Sverige 17,2 kg. Alle disse lande er blandt de store ostemarkeder for Arla Foods.