Havregryn 0,08 kilo pr. 100 gram. Tomat og agurk: Danske tomater og agurker udleder i gennemsnit 0,08 kilo CO2 pr. 100 gram.
Hvilken mad udleder mest CO2?
Kød er den største CO2-udleder, men råvarer som mejeriprodukter, frugt, grønt og brød efterlader også et klimaaftryk — dog knap så stort.
Hvor meget CO2 udleder 1 kg gulerødder?
Selv om mennesket ikke lever af gulerødder alene, er det tankevækkende, at gulerødder udleder 0,25 kg CO2 pr. kg gulerødder, mens oksekød udleder 30,84 kg CO2 pr. kg kød.
Hvor meget CO2 udleder 1 kg kartofler?
Kartofler er en af de mest klimavenlige fødevarer med en CO2-udledning på omkring 0.2 kg pr. kilo. Deres lave klimapåvirkning gør dem til et ideelt valg for dem, der ønsker at reducere deres klimaaftryk.
Hvor meget CO2 udleder 1 kg hakket oksekød?
Intensivt landbrug har ofte højere udledning pga. større koncentrationer af kvæg og højere brug af ressourcer. En undersøgelse præsenteret i tidsskriftet “Nature” og nævnt af DR rapporterer, at den gennemsnitlige udledning for 1 kg oksekød er på omkring 23,9 kg CO2.
CO2 fra fødevarer. Kød vs grøntsager. Consito ny udregning, ILUC
Hvor meget CO2 udleder et æg?
hvor meget æg indeholder af protein pr. 100 g, så udleder æg 1,63 Co2e pr. kg – modsat frugt og grønt, som bliver fløjet ind, og som udleder 157,14 CO2e pr. kg.
Hvad er mest klimabelastende, smør eller banan?
🍌🧈 Faktisk udleder 1 kg bananer mindre end 1 kg CO2, mens smør udleder omkring 10 gange så meget pr. kg.
Hvor meget CO2 udleder 1 kg banan?
1 kilo bananer udleder omvendt kun 0,8 kilo CO₂, og det er mindre, end mange af de adspurgte angiver.
Hvor meget CO2 udleder 1 kg kylling?
At producere 1 kg kyllinge kød (hel fersk kylling) har givet anledning til udledning af 3,1 kg CO2- ækvivalenter, når kyllingekødet ligger i supermarkedsdisken. For kyllingekød stammer 50% af de 3,1 kg CO2-ækv. fra kuldioxid (CO2), 48,1% fra lattergas (N2O) og de sidste 1,8% fra metan (CH4) (1.
Hvor meget CO2 udleder kaffe?
Hvor meget CO2 udleder en kop kaffe? En kop kaffe udleder omkring 100 gram CO2 ækvivalent, hvilket er sammenligneligt med andre drikkevarer som juice.
Er tomater klimavenlige?
Tomater fra drivhuse udleder cirka otte gange mere CO2 end dem, som gror under åben himmel. Forskere har afdækket verdens mest spiste grøntsags klimaaftryk, og drivhuset er den store CO2-synder.
Er ost dårligt for klimaet?
De største klimasyndere inden for mejeriprodukter er gul ost, brie og feta. De udleder mellem otte og ti kilo CO2 per kilo. Vælg en æggemad frem for en ostemad, når du spiser frokost. Fløde, cremefraiche og flødeost udleder cirka halvt så meget CO2, mens mælk, flødeis og æg er knap så hårde ved klimaet.
Hvad forurener mest, køer eller biler?
Kødbranchen producerer 18 procent flere skadelige drivhusgasser end transportsektoren, viser ny rapport fra FN. Rapporten konkluderer, at der er et akut behov for mere effektive produktionsmetoder.
Er ris dårligt for klimaet?
Ris belaster klimaet mere, fordi risen ofte bliver dyrket på oversvømmede arealer, hvor der bliver frigivet meget lattergas, som er en drivhusgas. Især kartofler - men også groft brød - belaster klimaet mindre.
Er kylling dårligt for miljøet?
Kylling og andet fjerkræ er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk. Ifølge Den store klimadatabase fra Concito har kyllingekød i gennemsnit 85 procent lavere CO2e-aftryk end oksekød.
Hvor meget CO2 udleder en kartoffel?
Kartoflens klimaaftryk er generelt lavt. De danske og nordiske databaser har et klimaaftryk for kartofler på 0,10 - 0,40 kg CO2-ækv./kg kartofler i butik.
Hvor meget CO2 udleder en øl?
Når man ved, at der produceres ca. 4 kg CO2 pr. hektoliter øl, og at der kun er behov for 3 kg CO2 til at karbonere den samme mængde øl, bliver det indlysende, at bryggerier ikke blot kan dække deres eget behov for kuldioxid, men også bruge det til andre kommercielle formål.
Hvor klimabelastende er avocado?
Avocados, selvom de er næringsrige, har en relativt høj carbon footprint sammenlignet med mange andre frugter. En pakke med to avocados kan udlede omkring 846.36 g CO2, hvilket er næsten dobbelt så meget som et kilo bananer. Denne udledning er betydelig, når man overvejer den store efterspørgsel på avocados globalt.
Hvilken type fødevarer har det største klimaaftryk?
Oksekød og lammekød belaster klimaet mest
Det, som batter mest i forhold til klimaet, er at skrue ned for indtaget af okse- og lammekød. Lammekød belaster nemlig klimaet med 21,4 kg CO2-ækv.
Hvorfor er oksekød klimabelastende?
En stor del af udledningerne kommer fra kødproduktionen. Kød er en meget klimabelastende fødevare, fordi dyrene udleder drivhusgassen metan og fodres med afgrøder, som bliver importeret fra udlandet og kræver meget plads at dyrke. Det fører til, at regnskov og andre naturområder bliver fjernet.
Hvilke fødevarer er mest klimavenlige?
Hvis du vil spise mere klimavenlig mad, skal du især spise mindre kød og mælkeprodukter, og flere grøntsager, frugt, bælgfruger, nødder, frø og kerner.
Hvor meget CO2 udleder 1 kg oksekød?
I Den store klimadatabase er det gennemsnitlige klimaaftryk fra oksekød opgjort til ca. 50 kg CO2e pr. kg slagtekrop. Til sammenligning udleder grisekød gennemsnitligt ca.
Hvilke grøntsager forurener mest?
Grøntsager med størst klimaaftryk er i prioriteret rækkefølge: Jordbær, danske tomater og agurker, importeret frilandssalat, importerede tomater og agurker, importerede løg, importerede sojabønner, importerede appelsiner, importerede bananer, importerede hvidkål og rødkål, importerede kartofler, importerede gulerødder, ...
Hvor meget CO2 udleder en flaske vin?
Praktiske eksempler. Eksempler på carbon footprints kan findes i mange sektorer, herunder vinindustrien. Produktionen af en flaske vin kan resultere i omkring 1,2 kg CO₂-udledning, hvor størstedelen stammer fra drueproduktion, brug af maskineri og transport.