Du kan bruge nedenstående fordeling til at beregne mængden af mad. Vælger du fx en tung forret med 250 g mad pr. person, bør du vælge mindre mængder til hovedret og dessert, så du alt i alt ender med 600-800 g mad pr. person.
Hvor mange g and pr. person?
Et måltid skal som hovedregel bestå af 600-800 g mad pr. person.
Hvor mange kilo and til 7 personer?
Hvor mange personer rækker opskriften til
En and på 3 kg and passer til 4-6 personer. Det kommer an på, hvad der ellers serveres til, men den kan fint strækkes til 6 personer, som alle kan få et stykke godt andebryst og dertil er der lidt af det andet lækre kød og lår.
Hvor meget and beregner man pr. person?
Hvor meget and skal man beregne pr. person? En and på omkring 3 kg. rækker til 4-6 personer.
Hvor meget kød til 6 voksne?
Kød: 200 gram pr. person. Hvis buffet med tre slags kød, divideres 200 med tre. Fisk: 150-200 gram pr.
PERSONEN FORAN BESTEMMER VORES MAD #6
Hvor meget and og flæskesteg pr. person?
En tommelfingerregel er 200g fersk kød pr. person, hvilket svarer til 2-3 stykker kød. Derfor skal en flæskesteg til 4 personer helst op og veje 800-1000g, for at man er helt sikker på, at der er nok til at blive mæt.
Hvor meget kød til et måltid?
150-200 gram kød pr. person til et hovedmåltid.
Hvor mange ænder til 8 personer?
I gamle dage sagde man, at 1 and var for lidt til 3 og for meget til 2 personer. Det afhænger selvfølgelig af, hvor meget anden vejer, men generelt får du mere kød jo større anden er, da skroget vejer nogenlunde det samme uanset, hvor meget den vejer.
Kan man stege and 2 dage før?
Du kan sagtens stege juleanden dagen før, den skal serveres. Steg anden, parter den og læg den i en bradepande. Gem lidt af stegefedtet dels til sauce og dels til at smøre anden med inden den lunes. Når anden skal spises, pensles den med andefedt og lunes ved 200° i ca.
Hvilken and smager bedst?
Tørslagtede ænder er allerbedst, da de beholder mest smag. Tørslagtning foregår ved, at ænderne dyppes i voks og fjerene skrabes af. Vådslagtning foregår ved at køle ænderne ned i vand efter slagtningen. Ofte har det ingen betydning for smagen, om du køber en frisk eller en frossen and.
Hvor meget and til 9 mennesker?
Et andebryst vejer som regel 300 gram så der er nok til 1 1/2 person. 3 andebryster er nok til 4-5 personer. Andebryst er også godt til mange gæster. Så skal man bare lave dem på en lidt anden måde.
Hvor længe skal en and på 3 kg stege?
Tilberedningstiden for en and på 3 kg. er mellem 2 - 5 timer alt efter om du vil langtidsstege anden. Temperaturen på grillen skal være mellem 130 - 150 grader ved langtidsstegning og ved almindelig stegning anbefales 185 grader. Der er forskel på fritgående/øko and og konventionel and.
Hvor meget julemad pr. person?
- Man plejer at regne med 600 til 800 gram mad per person inklusiv brød. Så gang op, hvor mange gange, du skal lave opskriften. - Du kender dine gæster bedre end opskriften. Så hvis nogle spiser mindre kød og mere salat, end opskriften siger, så husk at have det in mente også.
Hvor mange gram ærter pr. person?
Det anbefales, at vi, i en planterig og varieret kost, indtager 100 gram tilberedte bælgfrugter udover de anbefalede 600 gram grønt og frugt. I den anbefaling hører grønne bønner og ærter til grøntsagerne og ikke til anbefalingen om indtag af 100 gram bælgplanter.
Hvor mange skiver er der i et franskbrød?
1 brød = 15 skiver.
Hvor meget and og flæskesteg til 8 personer?
- Hvis der serveres både and og flæskesteg: 125 gram pr. person (svarer til ca. 1 tyk skive med svær)
- Hvis der kun serveres flæskesteg: 250 gram pr. person (svarer til ca. 2 tykke skiver med svær)
Hvor lang tid skal anden tø op?
Tag anden op 3-4 dage før du skal bruge den - og lad den tø LANGSOMT op i køleskabet. Ellers er der risiko for at den bliver tør...
Hvad vejer skroget på en and?
Skroget på en and er nemlig meget større end skroget på andet fjerkræ. Det vil sige, at der er rigtig meget ben i forhold til kød i en and. Hvis du har en and på 3 kg, er skroget lige så stort som på en and, der vejer 3,4 kg.
Hvilken and er bedst, berberi eller peking?
Pekingand. Pekinganden, oprindeligt en svømmefugl, er kendetegnet ved mørt og saftigt kød. Den har et tykkere fedtlag end berberianden, hvilket giver en mere kraftfuld smag og gør den mere saftig efter stegning, men med større stegesvind.
Hvornår skal en and tages ud af fryseren?
Optøning af and
Når man køber en and, er den ofte frossen. For at tø anden op korrekt, skal den optøs i køleskabet i 3-4 dage. Du kan ikke tage anden ud og lade den optø ved stuetemperatur. Her vil anden stadig være frossen indeni, imens det yderste kød får en for høj temperatur, der kan gøre, at stegen bliver dårlig.
Kan man stege and og flæskesteg sammen?
Flere tips. Hvis der er meget fyld i anden, øger det tilberedningstiden. Du kan bruge to bradepander – én til anden og én til flæskestegen, hvis der plads i ovnen. Du kan også sagtens bruge samme bradepande, hvor du så får en skysauce, med smag fra begge stege.
Hvor meget spaghetti til 6 personer?
Hvis pasta ikke er tænkt som tilbehør men som en selvstændig middagsret, regner vi med 100 g tørret pasta, og 150 g frisk pasta pr. person.
Hvor mange liter is til 10 personer?
Hvor meget is skal man beregne? Mængderne varierer meget afhængigt af hvad der ellers serveres til isen, men som tommelfingerregel beregner vi 1/4 liter pr. person.
Hvor meget mad skal man beregne pr. person?
Du skal i gennemsnit beregne 600-800 g mad pr. person inklusiv brød.